dzodzo Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 Na pewno nie jest wykastrowany.Ja sie nawet zastanawiam czy komus za suka nie zwiał. ja akurat mieszkam w dzielnicy domkow,każdy ma ogród, z psami na spacery mało kto wychodzi tutaj-w sumie to tylko ja ganiam ze swoim psem na smyczy -więc i innych psów bezposrednio nie spotkalismy.Natomiast reakcja na obszekujące go psy zza ogrodzeń jest ok, nie warczy, nie szczeka, merda ogonem-on na wszytsko merda ogonem zresztą. DS pilnie poszukiwany, bo on sie momentalnie przywiązuje jeszcze porozwieszam ogłoszenia o jego znalezieniu w dwóch pobliskich miastach, chociaz jak sie psa zgubi to się go szuka a żadnych ogłoszeń o takim zaginionym wyżłe nie znalazłam Quote
Justynna Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 no właśnie....ja poszukam jeszcze na necie. Rozumiem, że on został znaleziony w Pabianicach? Quote
Justynna Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 jest u dzodzo a ja na niego czekam :) i wiecie co. Gaspar jest identyczny jak mój Rocky. Identos. dzodzo, spuszczałas go ze smyczy na spacerze? Trzyma się nogi? Quote
dzodzo Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 nie puszczam go, bo on ciągle węszy i czegos szuka, więc myslę że by prysnął, chyba troche za wczesnie żeby mu tak zaufac chociaż dziś pierwszy raz się obejrzał i na mnie zaczekał jak biegł przodem na lince, wczesniej leciał przed siebie w ogóle nie zwracając uwagi czy za nim jestem czy nie. Za to w domu, pysk na kolanach cały czas, i przytulanki a jak fajnie gada-mruczy jak niedzwiedz:evil_lol: Quote
katya Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Może go wrzucić na stronkę łodzkiego schronu? Bez zdjęcia, co by hodoffca się nie zgłosił żaden. Quote
dzodzo Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 no pewnie-jesli jest tak możliowsc, to prosze. Quote
katya Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Zawsze jest taka możliwość by wstawić psa do Zgubiono - Znaleziono. Poproszę o okoliczności znalezienia i nr kontaktowy - na pw lub gg. To bez zdjęcia czy wolisz Dzodzo ze zdjęciem? Quote
dzodzo Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 moze ze zdjęciem, moze ktos go rozpozna?pseudohodowcy i tak go nie dostaną, wysylam pw Quote
katya Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Gotowe: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=2645 Czy pamiętacie bajkę Disneya o Kopciuszku? Coś mi się kojarzy, że jeden ze zwierzęcych bohaterów, pies Bruno, był właśnie wyżłem podobnym do Gasparka. Miał złe sny o kocie ;) Chyba jutro włączę sobie tą bajkę i sprawdzę :) Quote
Justynna Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 ja pamiętam.... rzeczywiście:) a propos to kocham tą bajkę... A ja cały czas myślę o Gasperku. Mam przeczucie, że on komuś najnormalniejw świecie nawiał. Tylko czemu go nie szukaja? Quote
katya Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Możliwe, że szukają. Tylko na swój sposób. Ludzie generalnie nie umieją szukać. Wywieszą ogłoszenie na przystanku w swojej okolicy, zadzwonią z raz do schronu, zostawią zgłoszenie i myślą, że zrobili wszystko co w ich mocy. Mają pewność, że w razie czego, schron będzie się do nich dobijał drzwiami i oknami, bo jest jakiś pies pasujący do zgłoszenia... Quote
dzodzo Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 dzięki Katya! gdyby mi zginal pies to przekopałabym wszytsko dookoła... wlasnie śpi przytulony do mnie-wyżelek z bajki:loveu:.Nie błąkał się chyba bardzo długo, bo sierśc ma blyszczącą-tylko zeberka trochę wystają,ma kościsty tyłek no i w uszach jakieś błoto pozasychane.No i świeża rana na pysku jakby po ugryzieniu. Juz nie kuleje na szczęscie. Był bardzo głodny ale teraz juz wybrzydza i jak sie naje to reszte zostawia.Powoli pzrekonuje się do suchej karmy, bo chyba jej nie znał-ale woli gotowane. Quote
Justynna Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 dzodzo, my go tam podtuczymy :) No i wizyta u weta na dzieńdobry. Będzie sobie biegał z moim Sławkiem wieczorkami :) :) TZ będzie miał wreszcie męskie towarzystwo....hihihi... Quote
dzodzo Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 ciesze sie , że bedzie miał fajny DT, na razie z allegro zero odzewu, musze zrobic lepsze fotki, żeby pokazać ze to naprawde ładny pies. (już się przekonałąm ze na allegro to pól sukcesu) co do własciciela, to jeszcze sie łudzę-ale niestety w mojej miejscowosci, jako że jest blisko Łodzi bardzo często psy sa pzrywożone z miasta i wyrzucane z samochodu... Quote
Justynna Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 dzodzo, my już mu porobimy fajne zdjęcia :) mieszkamy przy samym parku będą ładne zdjęcia z zielenią w tle. Już się nie mogę doczekać.... Quote
Lucky0302 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 popatrzcie ile można wspólnymi siłami, ktoś znajduje pieska daje opiekę ktoś pomaga go zawieźć do DT , ktoś daję schronienie i ciepłą michę w Dt ktoś pomaga szukać właścicieli czyli są naprawdę ludzie warci tej bezinteresownej psiej miłości, mam nadzieje że jakoś pomogłem temu ślicznemu wyżełkowi, poklikam jeszcze u nas może domek jakiś na stałe sie trafi , może znajdzie się chętny Quote
tanitka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 a na kiedy planowany jest przyjazd do w-wy?:razz: Quote
Lucky0302 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 najprawdopodobniej środa ale dokładnie dzodzo wie Quote
dzodzo Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 ja wiem też tyle , że prawdopodobnie środa;) dzisiaj Gaspar ze mna przyjechał do pracy,bo szkoda mi było żeby znów sam siedział tyle godzin.Na szczęscie jestem sama dzisiaj w biurze, więc sie nikt nie przyczepi Quote
dzodzo Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 katya napisał(a):Dzodzo, a sprawdzałaś czy on nie ma czipa? obszukałąm go pod kątem tatuażu ale raczej tak dla uspokojenia, bo widzę kilka wad, które go dyskwalifikuja jako psa czysto rasowego-czipa nie sprawdzałam-bo moi wiejscy weci nie dysponuja czytnikami Quote
Justynna Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 rozmawiałam właśnie z Izą przez telefon. Pan Gaspar będzie u nas jutro koło 13stej. Quote
Recommended Posts