Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętacie Korę z czerwcowej akcji która trafiła do Klaudii na tymczas? Dziewczyna strasznie wyrosła jak dla mnie coraz bardziej przypomina Sitę. Sami oceńcie. Dziewczynka jest teraz u mnie bo Klaudia wyjechała a transport do nowego domku będzie dopiero za parę dni.
[IMG]http://lh5.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/Smd0uamA18I/AAAAAAAAAjQ/5AP5O-75FYk/s576/Zdj%C4%99cia%20Aparat%20006.jpg[/IMG]
[IMG]http://lh6.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/Smd0qclpX9I/AAAAAAAAAjM/NjAFLs7XpmA/s576/Zdj%C4%99cia%20Aparat%20005.jpg[/IMG]
[IMG]http://lh3.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/Smd0y6hYJNI/AAAAAAAAAjY/Zvkkm6PBqhE/s576/Zdj%C4%99cia%20Aparat%20008.jpg[/IMG]

Posted

klaudiaaa mówiła że ona boi się psów. jak była u mnie to normalnie się zachowywała. może się z nimi nie bawiła czy coś ale z klaudi opowieści miało być okropnie. miała się rzucać, szczekać uciekać i wgl. u cb Roksana jest ok?

Posted

U mnie jest ok przy pierwszym zapoznaniu Kora się bała i uciekała ale teraz w domu jest ok podchodzi do Milki obwąchuje bez żadnych problemów nawet supłem zaczyna się z nią przeciągać ale strachliwa jest okropnie, gdy niespodziewanie ją pogłaskam od razu odskakuje jak oparzona na dworze każdy głośniejszy dzwięk wywołuje lęk i próbuje uciekać, nawet w domu tak robi jak np pies na dworze głośniej zaszczeka to się zrywa i przybiega do mnie i próbuje wejść na kolana

Posted

Franka to owczarkowata szczeniorka ze schronu przyszła na czerwcowej akcji i Lena wzięła ją do siebie na DT teraz na lipcowej znalazła dom i wróciła bo podobno ojciec się na psa nie zgadza:roll: i pani która ją zaadoptowała przywiozła ją Jotce bez zapowiedzi pod drzwi zabierając smycz i szelki bo przecież je kupiła:angryy:

Posted

[quote name='Gisic87']Franka to owczarkowata szczeniorka ze schronu przyszła na czerwcowej akcji i Lena wzięła ją do siebie na DT teraz na lipcowej znalazła dom i wróciła bo podobno ojciec się na psa nie zgadza:roll: i pani która ją zaadoptowała przywiozła ją Jotce bez zapowiedzi pod drzwi zabierając smycz i szelki bo przecież je kupiła:angryy:[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ręce opadają :shake:

Posted

Zaczynam myśleć ze trzeba pobierać wysokie opłaty za psa. Zrobi sie mnie j adopcji ale będą OSTATECZNE. 10 x się zastanowi zanim wyda dziad jeden z drugim.

Mam prośbę powiedzcie czy checie (jak jest lepiej bo mamy wybór) kolejna akcje zrobić 22-23 czy 29-30 siperpnia?. Kiedy lepiej? Czy przed samym początkiem roku?

Posted

[quote name='amikat']Zaczynam myśleć ze trzeba pobierać wysokie opłaty za psa. Zrobi sie mnie j adopcji ale będą OSTATECZNE. 10 x się zastanowi zanim wyda dziad jeden z drugim.

Mam prośbę powiedzcie czy checie (jak jest lepiej bo mamy wybór) kolejna akcje zrobić 22-23 czy 29-30 siperpnia?. Kiedy lepiej? Czy przed samym początkiem roku?[/quote]

Mi pasuje 29-30 lepiej :evil_lol: a poza tym może więcej osób będzie wtedy w SCC w ostatnie dni wakacji? już po wczasach? ;)

Właśnie, może opłaty powprowadzamy? :razz:

Posted

trzeba to dobrze przemyśleć, po d Tesco ludzie przyjdą na zakupy szkolne - tylko nie wiem czy na pewno w ostatni weekend - prędzej chyba w przedostatni właśnie

( dodam,że dostosuję się do każdej decyzji, jeśli nie wypadnie mi jakaś -częściowo spodziewana- uroczystość rodzinna)

Posted

MÓ kontakt sie przydał? WIKUWIKU WYMIATASZ! Ciesze się, że mogłam się na cos przydac! ;]

Ja myślę, że przedostatni weekend miesiaca bedzie ok. ;]

A może wartoby zrobić jakiś ulotki o pokazie fryzjera na kółkach i naszej akcji, i zaangażować w weekendy pare wolontariuszy, ktorzy rozprowadziliby je na terenie silesii (i zostawić w zoo natura) - to podniesie oglądalnosc akcji, ale i ilośc adopcji może wzrosnąc, no i ludzie zaczną nas kojarzyć z prestiżem.... ;]

Posted

Też mi się wydaje że przedostatni weekend będzie lepszy bo w ostatni to ludzie będą jak na wariackich papierach zakupy do szkoły robić i gdzie im tam w głowie będzie jeszcze myśl o adopcji psa:roll:
A co do opłat też wydaje mi się że trzeba tak zrobić, w schronisku przecież też psów za darmo nie wydają. Chociażby żeby wnieść opłatę za koszty szczepień np

Posted

Opłaty za szczepienia ni były by głupia a podreperowałoby się budżet nie dożo ale zawsze coś, oprócz tego wprowadziłbym kontrolę w jakiś sposób zgodę pozostałych domowników, bo m.in. takie są też powody zwrotów. Wtedy pozostaną nagłe alergie i inne głupoty. Klauzula o opłatach z zaznaczeniem w przypadku zwrotu psa nie oddajemy kasy więc człowieki pomyślą bo to jednak kasiorka, a pieski jak pisała Amikat pójdą gorzej ale w przemyślane domki.
Pomyślcie o plakatach i o ulotka informujących o akcji w Silezji z fryzjerkiem, załatwiłem,że pan będzie za free oporządzał nasze tymczasy tylko chciałbym,żeby to szło przeze mnie a nie wszyscy na hura, bo się na nas wypchnie.
[COLOR=DarkRed]Pamiętajcie o zdjęciach i Ci którzy jeszcze nie podpisywali porozumienia do mnie bo pogryzę a nie mam szczepień, uprzedzam:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:[/COLOR]

Posted

wikuwiku ja zdjęcia postaram się dać na sierpniowej akcji a jak nie to na wrześniowej na pewno :oops:
Co jeszcze do tych opłat to właśnie rozmawiając z Amikat mówiłam że chociażby opłaty za psa wynosiły 50zł to i tak w jakimś stopniu wpłynie to pozytywnie na budżet fundacji. A że ilość nie zawsze równa się jakości to chociaż adopcji było mniej to mniej także będzie zwrotów i nieodpowiedzialnych ludzi którzy przemyślą to kilka razy zanim się zdecydują

Posted

ano przedostatni weekend zdecydowanie lepsiejszy jest na akcyje :cool3:
a i opłata 50 zł to też b. dobry pomysł.
Nio to jutro pracowity wystawowy dzionek!:multi:
będę na tą .7.30 ... Pluskwiaczku kochany jak mnie źle doinformowałeś
to ...:question::snipersm:

:evil_lol:

Posted

[quote name='Glutofia']Ola jak będziesz na 8 też bedzie dobrze ważne zeby sekretarze byli[/quote]

Gluti gluti :lol: no jam Ci jest sekretorz :evil_lol:
dobra to będe o tej 7.30 :lol: