Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś pupka znów lepiej :)

Muszę się z Wami podzielić pewną informacją, mianowicie mój Sławek nauczył się robić zastrzyki Fruzi, dzięki czemu nie musimy jej codziennie męczyć i stresować wizytami u weta. Fruzia to lepiej znosi, a i nam jest wygodniej, bo oszczędzamy czas (do tego oszczędza się też kasa). Szkoda, że dopiero teraz, ale Sławek musiał chyba dojrzeć do tej decyzji, bo wbrew pozorom, to nie takie proste wlepić kotu bolesny zastrzyk :roll:

P.S. Od tygodnia Fruzia ma nową koleżankę :) LILI, którą przygarnęliśmy ze schroniska. Po okresie kwarantanny powoli włącza się do "stada" :D Lili to mieszaniec dachowca i brytka, jest już prawie zdrowa (doleczamy jeszcze tylko oczka i ranę na łapce). Tak więc jest nas już trzy baby :D

Posted

Ines_Chorzów napisał(a):

Muszę się z Wami podzielić pewną informacją, mianowicie mój Sławek nauczył się robić zastrzyki Fruzi, dzięki czemu nie musimy jej codziennie męczyć i stresować wizytami u weta. Fruzia to lepiej znosi, a i nam jest wygodniej, bo oszczędzamy czas (do tego oszczędza się też kasa). Szkoda, że dopiero teraz, ale Sławek musiał chyba dojrzeć do tej decyzji, bo wbrew pozorom, to nie takie proste wlepić kotu bolesny zastrzyk :roll:

z tymi zastrzykami to jest na prawdę duża pomoc. Doceniłam to jak mój TŻ zajął się zastrzykami dla naszych tymczasówek, którym też trzeba codziennie je podawać.

A koleżanka faktycznie śliczności:loveu:

Posted

Tweety napisał(a):
z tymi zastrzykami to jest na prawdę duża pomoc. Doceniłam to jak mój TŻ zajął się zastrzykami dla naszych tymczasówek, którym też trzeba codziennie je podawać.

A koleżanka faktycznie śliczności:loveu:

"Potrzeba jest matką wynalazku" - umiejętność wymuszona sytuacją ;)
Umiejętność bardzo potrzebna przy zwierzakach:cool3:

Posted

Ines_Chorzów napisał(a):
Oto Lili :)

Piękna koteczka !!! Okrągły, zgrabniutki łepeczek (takie lubię najbardziej).
I te kolory - niespotykane.

Fruziowy łepek też taki okrąglutki !

Fakt - własnoręczne robienie zastrzyków zdecydowanie mniej stresuje kota i obniża koszty !
A dla tych biedot każdy grosz jest ważny !!!

Wciąż się przypominamy Dogomanii !!! Grosiki na kociny zbieramy !!!

Posted

Fruzia wczoraj pierwszy raz zrobiła koopę w "normalnej" kociej pozycji :) Nie obeszło się bez pomocy Sławka, ale się udało :multi: Zawsze załatwiała się leżąc, a wczoraj Sławcio ćwiczył z nią przy przewijaniu, no i akurat jej się zachciało i zrobiła w pozycji stojącej :) W dodatku kręci się koło niej taki jeden amant :D Śliniak często do niej zagląda, chyba się lubią ... albo zazdrości jej posłanka :lol:

Posted

Ines_Chorzów napisał(a):
Fruzia wczoraj pierwszy raz zrobiła koopę w "normalnej" kociej pozycji :) Nie obeszło się bez pomocy Sławka, ale się udało :multi: Zawsze załatwiała się leżąc, a wczoraj Sławcio ćwiczył z nią przy przewijaniu, no i akurat jej się zachciało i zrobiła w pozycji stojącej :) W dodatku kręci się koło niej taki jeden amant :D Śliniak często do niej zagląda, chyba się lubią ... albo zazdrości jej posłanka :lol:

To kolejny sukces Fruzinki. Wiem, że z pomocą, ale jeszcze jakiś czas temu zupełnie by to nie było możliwe...
I jak widać najważniejszym elementem rehabilitacji i pomocy Fruzieńce jest właśnie bardzo odpowiedzialny Opiekun, pracujący z Fruzią również w domu !!!!
Tu najważniejsi są Ines i Sławek. I Ich zaangażowanie !!!

Martwię się więc (pomimo optymistycznych myśli), że kolejnych Takich Osób dla kocinki ze świecą szukać...

Bardzo proszę Tweety - wystaw już ogłoszenia Fruziowe... Boję się, co dalej będzie z małą... Czasu potrzeba by znaleźć odpowiedni dom !!!!

I polecam pamięci wszystkich nieustające przecież potrzeby Fruzi !!!