Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurde, Dziewczyny, nie wiem co robić...
Neigh chciała jak najlepiej, a że hotel okazał się miejscem, w którym pies być nie powinien - zdarza się. Nikt przecież nie mógł tego przewidzieć - wyglądało i wydawało się bardzo przyzwoicie.
Ale zabrać go trzeba.

Porozsyłąjcie info po znajomych - może jakimś cudem się ktoś znajdzie. Wiem, że wszyscy zapsieni, wiem, że ciężko z tymczasami, ale ten pies zasługuje na szansę. Teodor tak się zmienia.... to wręcz niesamowite. Jest taki grzeczny, tak bardzo potrzebuje kogoś kto by się nim zajął.

No żesz...., a już myślałam, że na chwilę chociaż, do momentu aż znajdzie mu się dom, będzie miał względny spokój.

Wisełka, nie zwolnił Ci się tymczas przypadkiem?:cool3:

Posted

Gusia ja na razie nie piszę się na DT :roll: Za dużo czasu spędzam poza domem żeby móc odpowiednio zajmować się psiakiem. Gdyby to był jeszcze jakiś maleńki piesek to mogłabym to przemyśleć... Poza tym w obecnej sytuacji nawet mama nie byłaby w stanie mi pomóc bo chora jest i w domu już od kilku dni siedzi :shake: :shake: :shake:

Posted

Neigh napisał(a):
A mnie się dziś łzy w oczach kreciły..........ostatnio jak mu próbowałam z łąpy ( jeszcze owłosionej ) wyciągnąć rzepa, to mnie oburczał. Dziś mu uszy wykrecałam ...............strasznie pocharatne ma od wewnątrz, maskara. Przemywałam po kastracji ( bardzo ładnie wygląda) no i cisza absolutna.
Z takim ciut przestraszonym poddańczym ruchem wywalił brzuchol......

On burczał ze strachu. Fakt inny pies.Ale nieodpowiedzialność Magdy i jej meża mnie poraziła...........Przecież na wsi pełno się róznych burków kreci......Wiecie, oni się dziś zachowywali tak jak ludzie na których ja straz miejska wzywam. Wstyd mi........

Burki się kręcą i hycle co najgorsze.
Ale jak to dobrze, że psina nabiera zaufania do ludzi. Wierzyłam w niego. :lol:

Posted

No owszem.........dwa które znalazłam jeden w Otrębusach, drugi w Sochaczewie. Już nie wspomnę o braku kasy. Ale weż przejedz 1,5 h w jedną stronę zeby psa komuś pokazac, umowę podpisać. Załamka......

Mam dół gigant.

Posted

Neigh pisala do mnie - mialam wczoraj miejsce w kojcu, darmowe, ale na najblizsze 5 dni juz zajete
mam tez mozliwosc umieszczenia psa w platym DT w Wawie tyle, ze z karma + 200 zlotych PLATNE Z GORY (pod warunkiem, ze pies nie wyje) - do nich mial isc jakis pudel z dogo ale tam chca go oddac do dogomanki jakiejs wiec raczej przez chwile bedzie wolne- czy taka opcja ew tez Was interesuje? czy on moze mieszkac w bloku w mieszkaniu?

Posted

My mamy namiar tylko na platny DT - kojec z buda ocieplana - pod Paisecznem (300PLN mies + karma). Miejsce wolne.
Ale wysylam jego zdjecia do domku na Mazurach, moze im sie spodoba.

Posted

Nie dobrze :(
Wydaje mi się że można byłoby spróbować go dać do tego mieszkania, od razu by wyszło jak sie w mieszkaniu sprawuje. Tylko czy jak bedą jakies problemy to oddadza kasę?
Sory że ja tak przyziemnie ale z kasa krucho i to jest kwestia dośc istotna.

Posted

Nie mam pojecia czy nie będzie wył w mieszkaniu. W boksie jak siedzi, to czasem szczeka. On raczej jest podwórzowy niż domowy. Ale diabli go tam wiedzą. Moze był domowy, tylko się błąkał. Z kasą jest b. krucho na razie to do końca tygodnia założyłam ja............

Posted

No dobra, czyli podsumujmy

- mieszkanie w Wawie - 200 zł płątne z góry o ile nie wyje
- kojec pod Piasecznem - ode mnie daleko, ale Gusia ma w razie co bliżej 300 zł
- mam jeszcze kojec za Sochaczewem 200 zł + karma ( obiecała p. Teresa dowieźć).

A ja właśnie zrobiłam dym, straciłam znajomych i miejsce do jezdzenia konno:(.

Posted

GameBoy napisał(a):
tam u Agi to jest 200 plus karma
kojec moj jest bezplatny chyba, ze pies potrzebuje specjalistycznej karmy bo wtedy moze byc potrzebna pomoc w zakupie karmy

Nie potrzebuje, jedyny z nimj problem, ze niekoniecznie pozwala sobie wchodzić na glowę innym samcom. Koty, suki luz.

Na smyczy : wygląda to tak - babeczka go na obcasiku prowadziła i wleczone nie było. Ale trudno to nazwać "równaj noga"......

Achaś - miał wystąpienia pt: nie będzie człowiek rzepów nam wyciągał, ni brzucha nam dotykał" - ale już mu minęło........

Posted

Neigh napisał(a):
A jak mnie jest przykro - a najbardziej mi przykro, że oni nie rozumieją o co mam pretensje.eee szkoda gadać.

Właśnie ludzie tego nie rozumieją i nie tylko ci, ale większość.
Ja znam pełno ludzi z pięknymi domami, z pięknymi ogrodami, z psami, tylko te psy biegają po okolicy, szosą do sąsiedniego miasta - "prawda jakie mądre?". No a jak się coś stanie? ach trudno. Weźmie się albo kupi się nowego. Będzie jeszcze ładniejszy i mądrzejszy. Do czasu oczywiście. Tak mi przykro.