haank Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Wstępnie jestem umówiona a Ambra na jutro na odbiór małego. Do tego czasu zostaje u niej .. Quote
Ambra Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 jakiż to pocieszny i wesoły brzdąc - zasnął wreszcie w swojej budce bo przez 2 godz latał jak popierdzielony i bawił sie z moją dobką! diabeł charakerny hehehhe:diabloti: bawi sie zabawkami ma wilczy apetyt sporo energii i srednio przyjemny zapach hehehe od płynu którym jest smarowany 1 dziennie;) i zdjęcia z serii - dostałem pierdooolca - goń mnie:evil_lol: i znajdz mnie:evil_lol: MALUCH SZUKAAAA DOMUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!! Quote
haank Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Jeju ale słodziak. Ambra Fajną masz ta sunke.. Obawiam się ze moja jamnisia nie będzie tak tolerancyjna ::roll: Ale damy radę. Quote
fafledwie Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Piękne,beztroskie psie dziecko!Jak rozumiem psiak jedzie do Krakowa do DT? Quote
haank Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Tak tak..:lol: ale domek stały poszukiwany !!! Quote
KWL Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ambra odpytałaś wetkę w sprawie szczepienia małego ? Quote
Pogódka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 a może zrobilibyśmy tak żeby on do tych ludzi na DT pojechał i w między czasie załatwiac formalności oni dzwonią do mnie i pytają codziennie kiedy piesio może przyjechac Quote
Ambra Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 tak, może zostać zaszczepiony za conajmniej 3 tyg bo teraz by to mogło bardzo osłabić organizm i leczenie mogłoby nie poskutkować. Dobrze ze on tylo na 24 h zostaje u mnie bo moja suka pomimo ze wysterylizowana ma jakis chory innstynkt i nie chce od niego odejsc non stop sie z nim bawi lize kładzie koło niego i moge krzyczec lub zamykac gdzie indziej bez skutku bo ma mnie gdzies bo ma dziecko i drzwi otwiera sobie sama i nianczy go....:shake::shake::shake: Quote
haank Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 On jest rozbrajający. Pogódka - on jutro będzie w krakowie, a do krakowa z wawy bliżej o te 80 km. Jeśli chcą maluszka to przecież kilka dni nic nie zmieni. Niech przejdą te dogowskie procedury i będzie wszystko tak jak trzeba. Quote
fafledwie Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 haank napisał(a):Tak tak..:lol: ale domek stały poszukiwany !!! Dobrze,że znalazł DT a z zaakceptowaniem przez dorosłego psa nie powinno być problemu. To wbrew naturze ,żeby dorosły pies atakował szczeniaka,może mu najwyżej pokazać kto tu rządzi..Powodzenia Malutki! Ambra pisałam PW. Quote
Mraulina Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Infekcyjność nużycy u psów dorosłych jest znikoma. Quote
haank Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 OJ nie wiem czy miałaś do czynienia z jamniorkami. Moja poprzednia sunka (ta czarna na awatarku) baardzo nie lubiła szczeniaczków. Irytowały ją i chyba wydawało jej się ze stanowią zagrożenie dla jej pozycji. A trochę ich mieliśmy bo w domku mieliśmy wyżlice suczkę hodowlaną.. No nic może w moim rudzielcu obudzą sie instynkty o które jej nie podejrzewałam :)... Quote
fafledwie Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Tu nie chodzi o rasę, tylko o pozycje jaką w stadzie zajmuje szczenię, a jaką pies dorosły. W naturalnych warunkach szczeniaki nie próbują objąć przewodnictwa ,co niestety w warunkach domowych jest częste. Poprostu nie można do tego dopuszczać.Szczeniak w wieku 4-rech miesięcy to już nastolatek i musi wiedzieć co może,a czego nie. Trochą konsekwencji i cierpliwości a wszystko będzie OK. Czy psiak ma jakieś konto,gdzie można coś dorzucić? Quote
haank Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Masz rację co do zasady. Ale ja będę obstawać przy swoim bo to nie tylko moja jamnisia wykazywała takie zachowanie. To są w ogóle bardzo specyficzne psy. Nie mówię ze zrobi mu krzywde ale wiem ze nie będzie zadowolona. Ona jest zadowolona jak jest u siebie, sama i ma na wyłączność swoich właścicieli. A sprzeczanie sie na ten temat nie ma sensu i nie pasuje do wątku maluszka.. :cool3: Quote
halbina Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Dopiero teraz odwedzam, ale najpierw jamnisia! Quote
Ambra Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 tak fafledwa - mam i czytałam nie odpisałam jeszcze bo mysle ale wiem ..... maluch spi - wymeczyl moja barsulinde i teraz spi, jadłby non stop, Quote
KWL Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Przepraszam że tak marudzę ale chciałem przypomnieć o sczepieniach... coś wiadomo czy na pewno mozna juz ? Quote
halbina Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9446785&postcount=109 Ambra już Ci odpowiedziała... :eviltong: Quote
KWL Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Bardzo przepraszam - co ślepemu po oczach :-) Juz nie śmiecę i marudzę. Czyli jeszce pare tygodni wielkiej ostrożności z maluszkiem... Quote
Ambra Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 a marudź slepotko!;) małego przynajmniej podnosisz!;) słyszeliście? słyszeliście ten skowyt???:roll: to u mnie.... moj pies ogrodnika ktory jest egoistyczną świnią (wszystkie świnie przepraszam za określenie ich mianem mojej durnej suki) ugryzł a wlasciwie postraszył małego jak ten chciał sie koło niej położyć! histerii było co niemiara (czy jak to tam sie pisze - halbinko;)) maluchowi nic sie nie stało a moj "pies ogrodnika" został wyeksmitowany do innego pokoju!:mad::mad::mad: ciekawe jak minie noc...:roll: Quote
halbina Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 jak się to pisze... nie wiem po 18.00 mam dysortagrafię... :eviltong: Quote
haank Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ambra - To już koniec z matczynymi instynktami twojej dobki ?? Quote
Ambra Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 haank napisał(a):Ambra - To już koniec z matczynymi instynktami twojej dobki ?? przeciez to typowa baba - jak zmeczona i nie wtedy kiedy ona chce - to jest wredna i upierdliwa! rano znowu nie bedzie go odstepowac na krok, whippetkom tez mały nie przypadl do gustu - ambra od razu zeby pokazala - ale to u niej norma - a vika wczuła się w panią domu i za wszelką cenę chciała mu pokazać co wolno wojewodzie.............;) Quote
Recommended Posts