Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A więc zadzwoniłam do Pani z Łodzi, która chciala adoptować ode mnie wcześniej Hektorka. Ma dać znać w tym tygodniu, ponieważ troszkę sprawy jej się skomplikowały. Dostała pracę we Wrocławiu i na początku marca musi się tam przenieść i nie chciałaby tak psa wszędzie wozić. Opowiedziałam historię Krakersika, powiedziałam że ma chorą skórę ale nie jest to bardzo poważne, że psiak jest pod stałą kontrolą weterynarza i że potrzebuje szczepień. Pani nie ukrywa, że finansowo obecnie dobrze nie stoi więc jak coś przydało by się jakieś wsparcie - ale myślę że w tym przypadku wiele nie potrzeba. Jeśli Pani zgodzi się psiaka wziąć to jeszcze jak pisałam kwestia dowozu no i przetrzymania szczeniaczka dopuki nie zamieszka we Wrocławiu - czyli ok. 3 tygodni...
Jeśli będzie gotowa go zaadoptować to powiedziałam że wówczas dam haank numer telefonu Pani z Łodzi żeby się z nią skontaktować i dokładnie powiedzieć co psiakowi dolega i jakie są koszty leczenia.
No i oczywiście pytanie do HAANK czy ewentualnie przetrzyma taki czas psiaka w domu????

Posted

czytam i jest mi bardzo przykro, że jamniorek jeszcze nie w domciu
troszkę też mi głupio, z powodu tych ludzi, ale z jednej strony rozumiem ich obawy o zdrowie dziecka
szkoda, że jeszcze jakiegoś nie ma , bo im wiek i płec obojętna, tylko, żeby był zdrowy
pozdrawiam jamniorka

Posted

Pogódka napisał(a):
czytam i jest mi bardzo przykro, że jamniorek jeszcze nie w domciu
troszkę też mi głupio, z powodu tych ludzi, ale z jednej strony rozumiem ich obawy o zdrowie dziecka
szkoda, że jeszcze jakiegoś nie ma , bo im wiek i płec obojętna, tylko, żeby był zdrowy
pozdrawiam jamniorka

Ja dziś przeglądając strony dogo znalazłam 2 szczeniaczki jamniki, może Ci państwo nadal są zainteresowani, to mogę poszukać :)

Posted

haank napisał(a):
No jest na razie u mnie i nie zamierzam go oddawać skoro nie ma domku stałego.
:lol:

Eeeeeee, kapuję i rozumiem ale przeczytałaś wcześniejszą moją wypowiedź w zw z telefonem do Łodzi??

Posted

Jasne, jasne że szukamy! Ona ma dać znać czy się decyduje! A o kosztach to sądze że myślała że psina jest poważnie chora, a jak to nie są duże pieniądze to myślę że spokojnie dała by radę. Z tego co kiedyś z nią rozmawiałam jak chciała wziąć Hektora, wywnioskowałam że zna się na jamnikach bardzo dobrze! Sama kiedyś jamniorka miała. Wie jak z nimi postępować i jak się zajmować, na prawde zrobiła na mnie dobre wrażenie :lol: