Monia70 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Idalia46, bardzo Ci dziekuję . Po cichutku śledziłąm losy Tymka i tak bardzo chciałam, żeby miał swój dom.Tyle wycierpiał od człowieka:-( Teraz będzie miał swoja rekę, kocyk.Bedzie miał bezpieczny dom! Quote
nata od jadzi Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 jakoś zniesie, to w końcu będzie jego podróż do szczęśliwej starości :) idalia to złota kobieta. bez wahania zdecydowała się go przygarnąć, nawet ze świadomością, że ten tymczas może być wieczny. chciałabym też serdecznie podziękować maggiejan, bo również proponowała tymczas dwutygodniowy, ale baliśmy się, że w ciągu tych dwóch tygodni Tymuś nie znajdzie innego domu (bo wiadomo jak to jest na dogo - jak psiak jest bezpieczny na tymczasie, to automatycznie zainteresowanie im spada na rzecz tych ciągle bezdomnych zwierzaków). dziękuję też wszystkim Wam za zaangażowanie w sprawę Tymka. on zachowuje się tak, jakby czuł że dziesiątki osób rozsianych po całej polsce (a nawet europie) o nim myśli. A CZY KTOŚ Z WAS JEST W STANIE ZORGANIZOWAĆ DLA TYMKA TRANSPORT SAMOCHODOWY NA TRASIE ŁÓDŹ-LEGNICA NA WTOREK ALBO ŚRODĘ? zdaję sobie sprawę, że to również zależy od warunków pogodowych, no ale może jednak. koszty podróży zostałyby oczywiście zwrócone. Quote
idalia46 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 szajbus napisał(a):Normalnie ryczę! Dawno sie tak nie spłakałam i to ze wzruszenia. Czułam wielką niemoc. Tak bardzo bym chciała mu pomóc, zabrać , utulić, a nie mogę. Ile takich psich nieszczęść jeszcze chodzi po ulicach, śmietnikach??? Iadalia jesteś kobietą o WIELKIM serduchu i CZŁOWIEKIEM pisanym przez wielkie "C" Czy Tymus jedzie do ciebie na pobyt tymczasowy i nadal mu szukamy domku?mysle ze bedzie to do staly , Tymu to starszy piesek , niech juz nie ma stresow , , tylko jak on taki starusszek , to ile sie nim naciesze , kazdego dnia cos sie moze zdarzyc , Quote
idalia46 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 nata od jadzi napisał(a):jakoś zniesie, to w końcu będzie jego podróż do szczęśliwej starości :) idalia to złota kobieta. bez wahania zdecydowała się go przygarnąć, nawet ze świadomością, że ten tymczas może być wieczny. chciałabym też serdecznie podziękować maggiejan, bo również proponowała tymczas dwutygodniowy, ale baliśmy się, że w ciągu tych dwóch tygodni Tymuś nie znajdzie innego domu (bo wiadomo jak to jest na dogo - jak psiak jest bezpieczny na tymczasie, to automatycznie zainteresowanie im spada na rzecz tych ciągle bezdomnych zwierzaków). dziękuję też wszystkim Wam za zaangażowanie w sprawę Tymka. on zachowuje się tak, jakby czuł że dziesiątki osób rozsianych po całej polsce (a nawet europie) o nim myśli. A CZY KTOŚ Z WAS JEST W STANIE ZORGANIZOWAĆ DLA TYMKA TRANSPORT SAMOCHODOWY NA TRASIE ŁÓDŹ-LEGNICA NA WTOREK ALBO ŚRODĘ? zdaję sobie sprawę, że to również zależy od warunków pogodowych, no ale może jednak. koszty podróży zostałyby oczywiście zwrócone.przydalby sie transport , bo pociagiem to przesiadka we Wroclawiu Quote
monita Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Ale miła wiadomość :multi: Brak mi słów z radości :multi: Piszcie na wątku transportowym, że pomoc potrzebna !! Idalia :loveu::Rose: Quote
kelko Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Od dawna już się tak nie ucieszyłam :loveu: Byłam dzisiaj powiesić ogłoszenie w jego sprawie, jak cudownie, że już niepotrzebne :multi: Chłopak wypiękniał naprawdę fantastycznie, to wprost nie do wiary... Jak ja lubię takie przemiany! Jakiś prezencik dla Tymusia na nową drogę życia? Quote
madziamn Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 idalia jesteś cudowna w końcu będę spała spokojnie że tymuś ma szansę tak sie martwiłam. myslałam że ta niemoc już i mnie zabije. Quote
Wiedźma Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 :loveu: Idalia :loveu: Dziewczyny, a zwrot kosztów podróży lub na wyprawkę dla Tymka? Na opłacenie kosztów leczenia? Choćby po parę groszy. Kopiuję z pierwszej strony: Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt BANK PKO BP 22 1020 3408 0000 4902 0174 2246 (w tytule przelewu: dla Tymka) Quote
Panca Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Idalia naprawde musze jeszcze raz podziekowac bo ta bezczynnosc mnie zabijala ...cos czuje ze ten bardzo stary piesek jak znajdzie sie w domu to nas wszystkich zaskoczy i pozyje jeszcze dlugo w szczesciu i milosci:loveu: Quote
idalia46 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='Panca']Idalia naprawde musze jeszcze raz podziekowac bo ta bezczynnosc mnie zabijala ...cos czuje ze ten bardzo stary piesek jak znajdzie sie w domu to nas wszystkich zaskoczy i pozyje jeszcze dlugo w szczesciu i milosci:loveu:ciesze sie ze moglam pomoc , zajme sie Tymusiem , , imoje pieski sa bardzo spokojniutkie , w tym 2 bidy schroniskowe , juz sie nie moge doczekac kiedy do mnie przyjedzie Quote
fona Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='idalia46']mysle ze bedzie to do staly , Tymu to starszy piesek , niech juz nie ma stresow , , tylko jak on taki starusszek , to ile sie nim naciesze , kazdego dnia cos sie moze zdarzyc ,[/quote] ale że dom stały, to się nie spodziewałam :loveu: :multi::multi: piękne dzięki! Dziewczyny, jaki jest rachunek w lecznicy? Quote
nata od jadzi Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 jaki rachunek jeszcze nie wiadomo... jutro będę rozmawiała z lekarzem prowadzącym Quote
Wiedźma Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Ile by nie było, wpłacić jaki grosz zawsze można. Jeśli zostanie, w co wątpię, to przecież potrzeb, niestety, nie ubędzie. Czy już coś wspominałam o pomniczku dla Was? :) Quote
madziamn Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 ale się cieszę że tymuś ma stały domek. proszę o myzianko dla psiaka. dziewczynki on naprawdę moze nas zaskoczyc i pozyc jeszcze bo ja mam wrażenie że on bardzo styrany jest życiem i dlatego wydaje się taki stary. aby było wszystko o k. teraz w to wierzę. Quote
Szyszka Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Idalia, jesteś cudowna:loveu: A Tymuś fantastyczny. Wypiękniał w te kilka dni. Quote
malawaszka Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Idalia :Rose: takie chwile przywracają wiarę w ludzi :multi::multi::multi::loveu: Tymonku teraz już będziesz szczęśliwy do końca swoich dni!!!!!! Prosimy o transport!!! :modla: Quote
fona Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Trzeba zmienic tytul - transport potrzebny przeciez!! Quote
maggiejan Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Dobrze, że staruszek znalazł wreszcie SWOJE miejsce na Ziemi...:multi: Quote
zdrojka Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Ale się cieszę, połknęłam wątek jednym tchem, popłakałam się z radości i oczywiście dokładam się finansowo na konto: Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt BANK PKO BP 22 1020 3408 0000 4902 0174 2246 (w tytule przelewu: dla Tymka) (skopiowałam tak dla przypomnienia, bo wątek leci jak oszalały) Quote
nata od jadzi Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 tak się zastanawiam nad tym transportem, przecież takie okropne warunki na drogach są. myślę, że zawieziemy jednak Tymka pociągiem, dlatego aż tak rozpaczliwie nie szukam transportu. chyba że ktoś akurat się wybiera w stronę Legnicy we wtorek, to proszę o kontakt ;) spadł mi ogromny kamień z serca. mam nadzieję, że wszystko już będzie dobrze... wielkie dzięki za wszystkie wpłaty :loveu: jutro na pewno się przydadzą, bo jedziemy rozliczać się z lecznicą. Quote
Poker Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 mogę pomóc w transporcie Tymka z Wrocławia do Legnicy,zawiozę go samochodem. Muszę znac termin z 2 dni wcześniej i wolałabym jechać za dnia ,bo pogoda niepewna.Mogę go przenocować np.z wtorku na środę i w srodę z rana go powieźć do Idalii.Czwartek może jest nawet lepszy. Mam prośbę.Szukam suni,malutkiej,do 5 lat dla pani po 60.Może macie jakąś na oku? Quote
Panca Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 sunia powiadasz...na pewno cos znajdziemy:pmusi byc niewielka,tak? Quote
nata od jadzi Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Poker, hmm to jest niezła propozycja, bo we Wrocławiu mamy akurat przesiadkę z pociągu gdzies koło 10-11 rano. czy wtedy dałabyś radę zawieżć nas z Tymkiem do Legnicy? to będzie we wtorek. bo tak sobie myślę, że nocleg w kolejnym nowym miejscu byłby kolejnym stresem dla Tymka... dlatego dobrze by było to załatwić w ciągu jednego dnia, bo psiak jest naprawdę osłabiony i boję się narażać go na stres. jeśli chodzi o tą sunię, to mamy bardzo fajną dwuletnią Larę: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102723 tyle że ona jest średniej wielkości, gdzieś do kolana, malutka to ona nie jest :/ no i Skatię: http://www.niechcianeizapomniane.org/pies.php?id=178 trochę mniejszą. Quote
Recommended Posts