ewatonieja Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 ja pierdykam ale porcja ogłoszeń :)) Quote
szajbus Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Wychyliłam sie trochę, ale moim zdaniem czym prędzej się ja ogłosi tym lepiej dla niej. A jak domek sie w niej zakocha to sam pod okiem dziewczyn będzie przyjeżdżał do niej i ją do siebie przyzwyczajał. Quote
hanka456 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Dzisiejszy czas z Justą, to zapinanie i odpinanie smyczy. Cały czas gadam i gadam. Pożyczyłam długą linkę i na niej Justa była przypięta, Justa pozwala na to nie protestuje. Nawet trochę ją napinałam ( tę linkę) aby Justa poczuła opór i nakaz, ale troszeczkę tylko żeby się nie wystraszyła. Jeszcze dużo ćwiczeń przed Justą. Quote
Hotel KADIF Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Jaki piękny pychol roześmiany na ostatnim zdjęciu! :loveu: Widać zmianę, w porównaniu z pierwszymi zdjęciami! Ot, ciężka praca z psem a jakie efekty!!! Quote
agata51 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Nie bój się smyczki, Justeczko. Smyczka to spacerek i same przyjemności. Quote
hanka456 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Justa bardzo potrzebuje swojego domu. Quote
Hotel KADIF Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Dziewczyny! Sugeruję zmianę w tytule! "Dzika" nie robi dobrego wrażenia! Może zmieńcie na "już nie-dzika"! Tak myślę!! Justusia czeka na dobry dom!!! Quote
anovip1 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Dziewczyny !!!! Czy ktoś się dziś wybiera pojechać do Justki ? :-(:-(:-( Ja najprawdopodobniej nie dam rady !!!! :-(:-(:-( Quote
Hotel KADIF Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='anovip1'] Dziewczyny !!!! Czy ktoś się dziś wybiera pojechać do Justki ? Chyba nikt..... :placz::placz::placz: Quote
Niewiasta_21 Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Nie dam rady,dopiero jutro moze. Quote
anovip1 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 :shake: Nie mogłam do niej nie jechać !!! :shake: Niemal "stanęłam na rzęsach" i udało się ;) Uwierzcie, to kochany , wspaniały pies czekający z niecierpliwością na każdą wizytę. Jej radość była OGROMNA ,skoczyła na mnie łapkami i wylizała po całej twarzy, a następnie odtańczyła swój taniec radości :lol: :multi: Nauka ,owszem, dała łapkę , troszeczkę pochodziła ze smyczką . Trzeba bardzo uważać ,by jej za mocno nie ciągnąć ponieważ nadal bardzo boi się i może zniechęcić. Myślę ,że obróżkę musimy zamienić na puszorek. Być może wtedy trauma do chodzenia na smyczy się zmniejszy. Proszę o najcudowniejszy domek dla wspaniałej suni !!! Ona cały czas czeka na tego jedynego ,ukochanego .... Quote
agata51 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Cierpliwości, Justeńko, znajdziesz domek. Quote
anovip1 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Wspaniała sunia, prawdziwy skarb czeka na Ciebie !!!! Przyjdź po Justusię !!!! Quote
pusia2405 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Ja ostatnio nie mogłam do panienki wirtualnie zajrzeć, ale myślami jestem blisko. Myślę, że zamiana obróżki na szelki, to świetny pomysł;). Quote
ZUZANNA11 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Ciotki, mam pytanie do was. Skąd miałyście "klatkę-łapkę" podczas łapania suni ? Mam już DT dla suńki w moim podpisie, potrzebny jest transport i "klatka-łapka". Quote
Niewiasta_21 Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Nie miałysmy klatki-łapki,została odstrzelona. Byłysmy dzis z Hania u Justy. Prawie całe spotkanie była na smyczy. Na początku wcale jej sie to nie podobało,piszczała przy kazdym pociągnięciu. Ale po jakims czasie przyzwyczaiła sie do tego i juz sie nie rzucała,ani nie piszczała. Chciała ugryśc smycz,ale jak powiedziała jej się: "Justa puśc,Justa nie wolno" to puszczała. Mądra ta nasza Justusia tylko uparciuch straszny :-) Na zakończenie lekcji dostała pyszne wędzone uszko :-) Quote
Reno2001 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Super robote odwalacie dziewczyny. Ukłony dla Was. Quote
hanka456 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Jeszcze kilka lekcji i Justa będzie chodziła na smyczy. Quote
pusia2405 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Wędzone uszka Justysię dopingują:roll:. Quote
szajbus Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Domku, Justa te postępy robi właśnie dla ciebie!!!!!!!!!! Quote
anovip1 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Codzienna praca z Justką przynosi pozytywne efekty :lol: Nie można zaniechać odwiedzin u niej ,ponieważ podczas każdej wizyty stara się nadrobić stracony czas kontaktu z człowiekiem. Dziś po założeniu smyczki zaczęła ją podgryzać :crazyeye:Jest mądrym psiakiem ,wyczuła że nie zrobię jej nic złego ,więc spokojnie się zachowywała i krok za krokiem można powiedzieć pochodziłyśmy sobie ze smyczą . Każdy dzień pracy z nią to ogromna radość :multi: Uważam ,że należy założyć jej puszorek ,by nagle nie wydarzyło się coś czego nikt z nas by nie chciał. Najkochańsza Justeczka czeka na wspaniały domek !!! Quote
ciapuś Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/forum/showth...6#post10964386 Quote
Recommended Posts