Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wychyliłam sie trochę, ale moim zdaniem czym prędzej się ja ogłosi tym lepiej dla niej. A jak domek sie w niej zakocha to sam pod okiem dziewczyn będzie przyjeżdżał do niej i ją do siebie przyzwyczajał.

Posted

Dzisiejszy czas z Justą, to zapinanie i odpinanie smyczy. Cały czas gadam i gadam. Pożyczyłam długą linkę i na niej Justa była przypięta, Justa pozwala na to nie protestuje. Nawet trochę ją napinałam ( tę linkę) aby Justa poczuła opór i nakaz, ale troszeczkę tylko żeby się nie wystraszyła.
Jeszcze dużo ćwiczeń przed Justą.

Posted

:shake: Nie mogłam do niej nie jechać !!! :shake:
Niemal "stanęłam na rzęsach" i udało się ;)
Uwierzcie, to kochany , wspaniały pies czekający z niecierpliwością na każdą wizytę.
Jej radość była OGROMNA ,skoczyła na mnie łapkami i wylizała po całej twarzy, a następnie odtańczyła swój taniec radości :lol: :multi:
Nauka ,owszem, dała łapkę , troszeczkę pochodziła ze smyczką .
Trzeba bardzo uważać ,by jej za mocno nie ciągnąć ponieważ nadal bardzo boi się i może zniechęcić.
Myślę ,że obróżkę musimy zamienić na puszorek. Być może wtedy trauma do chodzenia na smyczy się zmniejszy.

Proszę o najcudowniejszy domek dla wspaniałej suni !!!
Ona cały czas czeka na tego jedynego ,ukochanego ....

Posted

Nie miałysmy klatki-łapki,została odstrzelona.

Byłysmy dzis z Hania u Justy. Prawie całe spotkanie była na smyczy. Na początku wcale jej sie to nie podobało,piszczała przy kazdym pociągnięciu. Ale po jakims czasie przyzwyczaiła sie do tego i juz sie nie rzucała,ani nie piszczała. Chciała ugryśc smycz,ale jak powiedziała jej się: "Justa puśc,Justa nie wolno" to puszczała. Mądra ta nasza Justusia tylko uparciuch straszny :-)
Na zakończenie lekcji dostała pyszne wędzone uszko :-)

Posted

Codzienna praca z Justką przynosi pozytywne efekty :lol:
Nie można zaniechać odwiedzin u niej ,ponieważ podczas każdej wizyty stara się nadrobić stracony czas kontaktu z człowiekiem.
Dziś po założeniu smyczki zaczęła ją podgryzać :crazyeye:Jest mądrym psiakiem ,wyczuła że nie zrobię jej nic złego ,więc spokojnie się zachowywała i krok za krokiem można powiedzieć pochodziłyśmy sobie ze smyczą .
Każdy dzień pracy z nią to ogromna radość :multi:
Uważam ,że należy założyć jej puszorek ,by nagle nie wydarzyło się coś czego nikt z nas by nie chciał.

Najkochańsza Justeczka czeka na wspaniały domek !!!