Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciłam od Justki i natychmiast muszę opowiedzieć co się działo.
Wyobraźcie sobie ,że dziś radość Justki była jeszcze większa niż wczoraj :lol:
Spotkanie z nią było cudowne :multi:,a tego co wyprawiała nie sposób opisać.Biegała po całym boksie,wskakiwała na budę ,szybko zeskakiwała z niej , czołgała się ,dobiedała do mnie, lizała po dłoniach, twarzy -aż sama w to wszystko nie wierzę :-o :multi:
Wygłaskałam ją nie tylko po łebku ,ale po pleckach, brzusiu, cysiach -ona leżała ,a w chwili gdy przestawałam trącała mnie łapką ,by głaskać ją dalej :multi:
Odważyłam się delikatnie dotknąć jej obroży. Reakcja była pozytywna więc czynność powtarzałam . Po niedługim czasie odpięłam obrożę i zapięłam spowrotem :lol:
No i jeszcze jedno .Dziś Justa nauczyła się podawać łapkę:multi: :lol:
Aż żal było od niej odchodzić. Ona kocha ludzi. Tak bardzo się ich bała,że teraz chce stracony czas szybciutko nadrobić.
Musimy znaleźć jej najwspanialszy domek pod słońcem.

Posted

ewatonieja napisał(a):
a jak Justa się zachowuje wzgledem innych? tylko Iwonke pokochała?:cool3:

Niestety nie mamy możliwości sprawdzenia zachowania Justki w stosunku do innych ludzi.
Jak wcześniej napisałam Justka kocha ludzi i obecnie stara się oczywiście w miarę możliwości nadrobić stracone zaufanie do człowieka.
Justa to mądra i dzielna sunia, kocha ludzi którzy do niej przychodzą poświęcają jej czas ,a co najważniejsze okazują serce.
Z moich obserwacji stwierdzam ,że kocha również Anię.
Dziś odwiedziłam ją z Wojtkiem i zachowanie Justusi w stosunku do niego było niemal takie samo jak do mnie.
Głaskał ją ,ciągnął obrożę, karmił smakołykami z ręki - nie było żadnych problemów.
Być może względem obcych jej ludzi również będzie wszystko w porządku, a może Justa po prostu wie ,że dzięki Wojtkowi jej życie polepszyło się w jakimś stopniu.
Tego niestety nie wiemy :cool3:
Cieszymy się bardzo ,że widać efekty naszej pracy z Justusią.
W tej chwili to jest najważniejsze.

Posted

Dziś Justusia na spotkanie odtańczyła szaleńczy taniec dookoła własnej osi :evil_lol:
Jest niesamowita ,cudowna,wspaniała.Tak bardzo cieszy się gdy ją odwiedzamy :lol:
Będzie najwierniejszym przyjacielem dla swojego Pana.
Uwielbia głaskanko i zabawę.
Zrobione dziś zdjęcia wstawi Ania.
Widać jak podaje łapkę-troszkę niezgrabnie,ale to dopiero początki :multi: Gdy do niej mówię, nieśmiało podchodzi z pochylonym łebkiem i niemal trąca mnie noskiem jakby chciała coś więcej zrozumieć.
Justusia czeka !!!
Czy ktoś ją pokocha?

Posted

Dziś Justusia jak zawsze bardzo cieszyła się ze spotkania i zabawy.
Przyszedł więc czas na dopięcie smyczki do obroży.
Było troszeczkę problemu,bardzo się bała,ale jakoś sobie poradziłyśmy ;)
Lekcja nie była długa,gdyż uczennicy nie można zrazić.
Jutro ciąg dalszy.
Cały czas rozglądamy się za najpiękniejszyn domkiem dla naszej dziewczynki.

A na tym zdjęciu Justusia podaje łapkę :lol:
Może troszeczkę niezgrabnie,ale to dopiero początki :multi: