Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja cały czas nie mogę wyjść z podziwu jak Justka i moja tymczaska Norka są podobne!!!!
Zarówno z wyglądu (obie są maści "dziczej") jak i charakteru!!! Kochają człowieka i są stworzone dla człowieka!!
Ale niestety .... u nas nie jest różowo! Norka po raz kolejny pogryzła moje dziecko i jej czas u nas się skończył!!!! Szuka domu bez małych dzieci!!!
:placz::placz::placz::placz:

Posted

dzisiaj z justa spedziłam troche czasu na ganianiu sie z donkiem Lechem na leżeniu pod iglakiem na zżeraniu froliców na zaglądaniu w zakamary
w końcu na tyle się rozluźniła przy mnie (zawdzięczam to Lechowi, w którym jest chyba zakochana) były piski i wywijasy np gdy nie wyrobiłam na zakręcie albo musiałam okrążyć drzewko z drugiej strony i ją przy tym pociagnełam
ale cóż musi sie przyzwyczaić ,że są sytuacje, które ją zaskoczą ale nie zagrażają jej a czlowiek zawsze pocieszy :cool3:

Posted

[quote name='ewatonieja']teraz trzeba szczególnie zając sie Justą żeby nie stracić tego co zostało wypracowane są deklaracje odwiedzin ,ja podtrzymuję swoją obietnicę wizyt weekendowych ,Iwonko możesz wciąć wolne ;)

Wolne,a i owszem ,ale nie tak całkiem ;) tez deklarowałam wizyty :lol:
Faktem jest ,Justusia zżyła się ze mną niesamowicie i dla jej dobra nie powinnam codziennie z nią przebywać.
Grupka ochotników jest jaka jest ,więc ja idę do Justki we wtorek :eviltong:

Justka przygotowana już jest do adopcji ,tak więc szukamy wspaniałego, najukochańszego człowieka dla najwierniejszej sunieczki na świecie!!!

Posted

[FONT=Palatino Linotype]Kto pokocha Justusię ?[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Dzisiejszy dzień u Justy był niesamowity. [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Odważyłam się i spuściłam ją ze smyczy .[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Już wcześniej reagowała na mój głos ,ale była na uwięzi ,a tu nagle wolność po tak długim czasie niewoli :razz:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Przygotowana byłam na wszystko. Oczywiściście czuwałam ,wiedziałam że mnie nie zawiedzie .[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]I tak się stało. Pięknie chodziła obok mnie ,później zabawa, wylegiwanie się i bieganie.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]No i jeszcze zabawa z sunią Łezką :evil_lol: [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Justusia wybrykała się za wszystkie czasy . Wymęczona ,prawie padnięta wróciła do boksu.[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]To naprawdę bardzo mądra sunieczka i cudownie byłoby, gdyby domek szybciutko się znalazł .Ona tak bardzo pragnie być z człowiekiem.[/FONT]

Posted

ha a ja sie przyznam bez bicia ze z 2-3 tyg temu Justa także chodziła bez smyczy a nawet bez obroży :oops:
a w niedziele puściłam ją z przypiętą smyczą żeby mogła pogalopować z Lechem, żal mi jej było bo na prawde miała ochote pobiegać a cała radośc w tym ,że sie biega nieskrępowanie i w dowolną stronę bez balastu :lol:

Posted

Dzisiaj Justa wybrykała się z Łezką. Nie puściłam jej ze smyczy, ale brykałam razem z nimi.
Chciałam poczęstować ją ptasim mleczkiem w czekoladzie, ale zdecydowanie odmówiła, woli parówki.
Justa jest kochana i coraz bardziej śmiała.

Posted

[FONT=Palatino Linotype]Nooo ,ale super :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Hania brykająca z suniami :evil_lol: ,szkoda,że tego nie widziałam:lol:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Ale złapiesz kondychę :evil_lol:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Jutro pojadę ja, pobrykam sobie na świeżym powietrzu.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Piękna złota jesień, towarzysząca [SIZE=6]Justusia :multi:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Sama radość, polecam wszystkim i zapraszam ;)[/FONT]

Posted

[quote name='anovip1']

[FONT=Palatino Linotype]Dzisiejszy dzień u Justy był niesamowity. [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Odważyłam się i spuściłam ją ze smyczy .[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Już wcześniej reagowała na mój głos ,ale była na uwięzi ,a tu nagle wolność po tak długim czasie niewoli :razz:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Przygotowana byłam na wszystko. Oczywiściście czuwałam ,wiedziałam że mnie nie zawiedzie .[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]I tak się stało. Pięknie chodziła obok mnie ,później zabawa, wylegiwanie się i bieganie.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]No i jeszcze zabawa z sunią Łezką :evil_lol: [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Justusia wybrykała się za wszystkie czasy . Wymęczona ,prawie padnięta wróciła do boksu.[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]To naprawdę bardzo mądra sunieczka i cudownie byłoby, gdyby domek szybciutko się znalazł .Ona tak bardzo pragnie być z człowiekiem.[/FONT]

Jestem pod ogromnym wrażeniem!!!!:crazyeye:
[FONT=Book Antiqua]Naprawdę, Kochana!!!! Czapkę z głowy zdejmuję i kłaniam się nisko przed Tobą!!![/FONT] Twój wysiłek i zaangażowanie nie pójdzie na marne, wiesz o tym!!!

Kochana Justeńka!!! :loveu: Dzielna i mądra sunieczka czeka na dobry dom!!!
Ten NAJLEPSZY Z MOŻLIWYCH!!

Posted

Zaufała ponownie człowiekowi.
Dziewczyny do wielki sukces i pokłony dla waszej pracy.
Justa jest przykładem, ze dzikiego psiaka da się oswoić, że nie wolno rezygnować z takich prób.

Domku, ta sunia czeka już na ciebie. na twoją miłość!

Posted

[FONT=Palatino Linotype]To fakt [SIZE=5]Justusia podbiła nasze serca .Ona jest niesamowitą sunieczką.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Kto poznał ją i jej historię nie potrafi przejść obojętnie.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Praca z nią jest samą przyjemnością.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Justusia,co wszyscy zauważyli jest wspaniałą ,wzorową uczennicą i dla jej dobra nie pozwolimy, by nasza praca z nią poszła na marne.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Chcemy Justuni zapewnić wszystko co najlepsze i mamy ogromną nadzieję ,że nam się to uda. [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Dziś Justka znów spuszczona ze smyczy grzecznie chodziła obok,później małe bieganko i zabawa którą uwielbia.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]A tu nasza panienka rozbrykana podczas zabawy z Łezką :evil_lol:[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]A na tych zdjęciach widać jak Justusia organizowała sobie legowisko mieszkając w lesie [/FONT]