wania71 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Witam, czy ktoś z Was wybiera się w najbliższym czasie do schroniska i mógłby zrobić zdjęcie jednej kotce? Kierownik zadzwonił do mnie z informacją o kolejnych małych kotach. Jest tam jedna trikolorka i jest dom w Katowicach, który się zastanawia, ale bez fotki, ani rusz. Bardzo proszę o pomoc, jeśli ta adopcja wypali, to ja już wszystko zorganizuję, pojadę po małą i dostarczę do Domku, tylko ta fotka na początek bardzo mi potrzebna. Quote
albiemu Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 będę w piątek, zrobię zdjęcia i najpewniej Żaba wstawi je wieczorem na wątek więc śledź uważnie wania :) Quote
albiemu Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 pilna sprawa Matylda ma chore oko, dostała tonę leków do podawania i krople kilka razy dziennie. W schronie ciężko będzie tego dopilnować i kierownik prosi o pomoc w postaci domu tymczasowego i kogoś kto weźmie Matylde aby oko wyleczyć. Sprawa ważna i pilna. Ja z uwagi na doskok na dogo (brak internetu) proszę aby któraś z wolontariuszek pociągnęła temat dalej. PROSZĘ. [IMG]http://www.orzechowce.ovh.org/duze/matylda.JPG[/IMG] Quote
SZPiLKA23 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Trzeba małej zrobic watek :hmmmm: Quote
SZPiLKA23 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Tak na szybko na podstawie tekstu ze stronki [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10946534#post10946534[/URL] Quote
Wet-siostra Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Kurcze...jestem zapsiona totalnie...Ale jeśli to miałby być krótki okres,tyle,co na leczenie-mogłabym ją wziąść...W czym jak w czym,ale w leczeniu/pielęgnacji psa mam duże doświadczenie...Potrafię podawać leki,robić zastrzyki... Jak duża ona jest???Mogłaby być w holo-kuchni? Co o tym myślicie??? Quote
MagdaH Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 oglądaliście Fakty TVN?:angryy: biedny psiak,śliczny, jak ja bym złapała dechę i faceta po nerkach...:mad: Quote
żaba88 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='Wet-siostra']Kurcze...jestem zapsiona totalnie...Ale jeśli to miałby być krótki okres,tyle,co na leczenie-mogłabym ją wziąść...W czym jak w czym,ale w leczeniu/pielęgnacji psa mam duże doświadczenie...Potrafię podawać leki,robić zastrzyki... Jak duża ona jest???Mogłaby być w holo-kuchni? Co o tym myślicie???[/quote] Poziomka też była "tylko" po sterylce, a teraz nie wiadomo jak się jej pozbyć. Quote
Neczka Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='MagdaH']oglądaliście Fakty TVN?:angryy: biedny psiak,śliczny, jak ja bym złapała dechę i faceta po nerkach...:mad:[/quote] .......taki młody, cudny pies :-( [quote name='Wet-siostra']Kurcze...jestem zapsiona totalnie...Ale jeśli to miałby być krótki okres,tyle,co na leczenie-mogłabym ją wziąść...W czym jak w czym,ale w leczeniu/pielęgnacji psa mam duże doświadczenie...Potrafię podawać leki,robić zastrzyki... Jak duża ona jest???Mogłaby być w holo-kuchni? Co o tym myślicie???[/quote] Chyba zna Pani zdanie Orzechowskich wolontariuszy na ten temat, więc nie ma co zadawać bezsensownych pytań. Żabek, Pani Wet-siostra niestety itak nie widzi Twojego postu...:lol: Quote
żaba88 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='Neczka'] Żabek, Pani Wet-siostra niestety itak nie widzi Twojego postu...:lol:[/quote] Wiemy jak :cool3: Quote
Neczka Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='żaba88']Wiemy jak :cool3:[/quote] ...a kuku :D:D Mam nadzieję, że pogoda na weekend się uda wreszcie :roll::p Quote
Neczka Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [url]http://nasza-klasa.pl/profile/18205070[/url] Profil naszych psiaków na naszej-klasie :) Jak będzie czas, to pododaję foty z opisami, do czego też zapraszam innych wolontariuszy... podam login i hasło ;) Quote
Wet-siostra Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Droga Neczko,nie uważam,by moje pytanie było bez sensu... Sytuacja Matyldy jest taka,że musi mieć regularnie podawane leki.Padło pytanie,czy ktoś może dać jej dt.Zaproponowałam pomoc na okres leczenia i tyle..Ale to nie znaczy,że musicie z niej korzystać...Nie jestem tak nieodpowiedzialna,jak niektórzy myślą,wiem ile mogę.A z tego,co wywnioskowałam-pomoc byłaby potrzebna tylko na okres leczenia.Tyle mogę dać-opieka na czas ściśle określony. Z tego co wiem,nie jesteś jedyną wolontariuszką w Orzechowcach,a inni mogą mieć inne zdanie niż Ty...No,chyba,że jesteś wszechwiedząca i o wszystkim decydująca...Ale nie wydaje mi się... A co do zdania...Zdania według powiedzenia weterynarzy nie zmienia jedynie krowa... Myślę,że Cię nie uraziłam-to powszechnie wśród wetów znane zdanie... Dotyczy także mnie... I to by było na tyle. Quote
Neczka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Wet-siostra'] Z tego co wiem,nie jesteś jedyną wolontariuszką w Orzechowcach,a inni mogą mieć inne zdanie niż Ty...No,chyba,że jesteś wszechwiedząca i o wszystkim decydująca...Ale nie wydaje mi się...[/quote] Mogą, oczywiście. Ale myślę, że jeśli ktoś z wolontariuszy byłby za tym, aby psiak zatrzymał się w domu u Pani, dałby Pani znać. [quote] A co do zdania...Zdania według powiedzenia weterynarzy nie zmienia jedynie krowa...[/quote] Jest też coś, co nazywa się "konsekwentność" :) Quote
mru Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 off topic :P [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10956020[/URL] wątek Barbi :loveu: kto chce zrobić banerek (ja i tak zrobię swój :eviltong: ale lubię różnorodność :cool3: ) Quote
Rafal StWola Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 hmmm... tak siedzę i myślę .... czy ja mogę nazwać siebie wolontariuszem z Orzechowiec ..... myślę że nie ..... off topic ..... czy jak to się pisze ...nie zależy mi na tym .... ani na zdaniu innych , ni na swoim własnym ..... byle w głowie swojej nie poczuć się jak w domku zbyt ciasnym ..... Quote
Poker Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 czy ktoś z Wrocławia chce adoptować Toffika od Was czy tylko imiona się powtarzają? Quote
Neczka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Poker']czy ktoś z Wrocławia chce adoptować Toffika od Was czy tylko imiona się powtarzają?[/quote] Mi nic o tym nie wiadomo...:shake: Quote
gagata Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Hej, opowiedzcie trochę, co nowego u orzeszków...... Quote
SZPiLKA23 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Wczoraj były focone wszystkie psy beda robione opisy i w miare mozliwosci po kolei psy wstawiane na strone zeby była pełna ewidencja. 2 szczeniaczki musiały pojechac do weta bo zle sie czuły, jest pare nowych psow. W schronisku czysto a psy nakarmione, w kazdej budzie słoma:) Quote
Saphira Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Błagam ! Niech ktoś zrobi fotki i opisy psiakom Romy - tym do co mają iść adopcji ! :modla: Quote
SZPiLKA23 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Fotki mam ja, czesc jest na naszej stronie, tylko ze mam je w domu a mieszkam teraz z TZtem jutro bede i jak nie zapomne to zgram i wysle:) Opisy to chyba bedzie musiał porobic Zaba bo ja ich za dobrze nie znam Quote
Recommended Posts