Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

darunia-puma napisał(a):
dziękuję kochana, a chciałam się pochwalić wszem i wobec że nużyca nas opuściła i oby na zawsze ;-)

Super :multi::multi::multi:

Posted

na razie nie chcę zapeszać ale cały zarósł kłaczkami w miejscach łysych, niestety ma uczulenie na trawę i pod lewą przednią łapką ma całe zaognione miejsce z wrzodzikami dostał jakiś preparat na to i mam nadzieję że szybko mu to minie... dostał również witaminy!!!

Posted

;-) no dokładnie ;-)
kochane żebyście widziały jak Carino gada... leży z jajkami na wierzchu i gada ...boki zrywać
dziś idę do zoologa kupić dla Setha kantar.. od kiedy mały nabrał masy jest mi ciężko chodzić z nimi wszystkimi razem... bo jestem miotana na lewo i prawo. Spacer ma być przyjemnością a na tą chwilę niestety nie jest... zobaczymy może za jakiś czas małemu też kupię ...

Posted

ach zapomniałam Wam napisać jestem jutro rano umówiona do wetki niestety z Shillą coś jest nie tak... strasznie w ostatnim czasie schudła, jest markotna, ma apetyt, ale coś jest nie tak, znam ją od kilku lat ... nie wiem może to wiek, może jakieś choróbsko boję się o nią... jutro pobierzemy jej krew i zobaczymy jakie będą wyniki mam nadzieję że nic jej nie jest, może jakieś witaminy dostanie albo jakąś karmę dla seniora? może macie kochane jakieś sugestie dlaczego tak schudła ?

Posted

kochana bardzo się cieszę i mam nadzieję że to taki domek do końca jego dni ;-)
pasożyty? hhmmm nie wiem sama ale przecież je regularnie odrobaczam, sama nie wiem byliśmy dziś u wetki koło 18.00 będzie wynik zobaczymy co i jak ona podejrzewa nerki ;-(

Posted

Oby to były pasożyty, bo na ogół łatwiej się tego cholerstwa pozbyć niż wyleczyć jakiś narząd wewnętrzny. Ja swojego pchlarza też odrobaczam regularnie, ale kiedyś kupiliśmy widocznie jakiś słaby preparat i nic nie dało, pies saneczkował mi wręcz.

Posted

[quote name='darunia-puma']ach zapomniałam Wam napisać jestem jutro rano umówiona do wetki niestety z Shillą coś jest nie tak... strasznie w ostatnim czasie schudła, jest markotna, ma apetyt, ale coś jest nie tak, znam ją od kilku lat ... nie wiem może to wiek, może jakieś choróbsko boję się o nią... jutro pobierzemy jej krew i zobaczymy jakie będą wyniki mam nadzieję że nic jej nie jest, może jakieś witaminy dostanie albo jakąś karmę dla seniora? może macie kochane jakieś sugestie dlaczego tak schudła ?[/QUOTE]

Zrób badania pod katem chorób odkleszczowych. Mój załapał boreliozę, właśnie takie miał objawy. Jeden cykl kuracji antybiotykami wystarczył i pies jak nowy (wiem wiem, borelioza to pierwotniak ale podaje się na toto też antybiotyk).

Dodam, że był zabezpieczony kroplami na kleszcze ale jednego i tak złapał.

Posted

kochani dziękuję za wszystkie info
a więc tak okazuje się że Shilli badania wyszły dobrze jedynie jakiś wskaźnik był nie tak jak powinien, w poniedziałek jestem umówiona z wetką musimy ją ponownie odrobaczyć podobno to wystarczy... chciałabym zauważyć iż była odrobaczana miesiąc temu ale może coś nie zadziałało?

Posted

witamy w naszych skromnych progach nową cioteczkę i jak zwykle zapraszamy ponownie ;-)
kochani doszliśmy do wniosku że imię Carino ( czytając Karinio z hiszpańskiego - kochanie) kompletnie nie pasuje do amstaffa i do tego samca ;-( proszę pomóżcie nam znaleźć jakieś silne, pasujące do asta imię męskie bo nic mi się już nie podoba ...

Posted

Moj mały futrzak też ostation chudł i żygał, oakzało sie że to robactwo ( dziwne bo też odrobaczany) po podaniu tabletek tydzien temu już wszystko wrociło do normy.
imię dla ast? hmm może Drago,Draco, Zico,Limon, Shiro, Shogun ?;p ja ogólnie lubie śmieszne imiona dla psa;] dlatego mojego małego nazwalam Witek;p hehe

Posted

[quote name='darunia-puma']Joann kocham Cię !!! Imię wybrane Shiro skoro mamy Shillę, Setha to i Shiro nam będzie bardzo bardzo pasowało, a Ty kochana zostałaś mimowolnie cioteczką chrzestną ;-)[/QUOTE]

Bardzo mi miło, że sie na coś przydałam i awansowałam na ciotkę;p hehhe w takim razie poproszę nowe zdjęcia Shiro i całej gromady;]