darunia-puma Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Shilla jest z interwencji od ludzi, którzy ją bili młotkiem po głowie, a Seth jest ze schroniska z boksu do uśpienia po pogryzieniu małego dziecka właścicieli - nie są rodzeństwem ;-) Quote
darunia-puma Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Kochani mam dziś ochotę na małe wspomnienia jak to było jak wszystkie na początku do mnie trafiały ... wstawię kilka zdjęć tych z początku naszego wspólnego życia ... Quote
justysiek Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 aż cięzko uwierzyć, że oni nie są rodzeństwem, są jak dwie krople wody:) piękne stadko, naprawdę. Quote
darunia-puma Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 A to mama i tata naszego smerfa ... mama tata Quote
*Magda* Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Jakie kociaki były malutkie :loveu: No i Smerf bardzo podobny do tatusia :) Quote
darunia-puma Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 wyobraźcie sobie moje kochane że na forum wolfdoga miałam na oku jednego psiaka ( Setha z nami jeszcze nie było szukałam drugiego psa ) po kilkunastu dniach znalazłam Setha w schronisku,poinformowałam osoby z forum że psiak nieaktualny, a ktoś tam z wolfdoga nie chciał mi uwierzyć że wzięłam Setha twierdząc że Seth to Shilla i że muszę udawać że wzięłam tak podobnego psa - hhmm musiałam udowodnić robiąc Sethowi zdjęcie z siusiakiem bo myśleli że w paint kombinowałam i po prostu się wycofałam z psa a ja już po prostu wzięłam drugiego ;-) Quote
bonsai_88 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Trzeba było zrobić im zdjęcie razem - mimo, że są niezwykle podobni to mimo wszystko mają różne pyski ;). Teraz już pewnie bym nie dała rady, ale kiedyś na zdjęciach umiałam bez mrugnięcia okiem określić którego z nich widzę :). Quote
darunia-puma Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 bonsai_88 kochana dałam, dałam im zdjęcie obojga ale naprawdę myśleli że bawiłam się w paincie hahaha Quote
weszka Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 To chyba przeznaczenie że Antoniusze znalazły razem dom u Ciebie. Rzeczywiście są jak rodzina :) Skopiowałam sobie przy okazji te linki miejsc przyjaznych do psich wyjazdów - bardzo cenna informacja. Quote
Malgoska Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 darunia-puma napisał(a):wyobraźcie sobie moje kochane że na forum wolfdoga miałam na oku jednego psiaka ( Setha z nami jeszcze nie było szukałam drugiego psa ) po kilkunastu dniach znalazłam Setha w schronisku,poinformowałam osoby z forum że psiak nieaktualny, a ktoś tam z wolfdoga nie chciał mi uwierzyć że wzięłam Setha twierdząc że Seth to Shilla i że muszę udawać że wzięłam tak podobnego psa - hhmm musiałam udowodnić robiąc Sethowi zdjęcie z siusiakiem bo myśleli że w paint kombinowałam i po prostu się wycofałam z psa a ja już po prostu wzięłam drugiego ;-) dlatego całkiem prawdopodobne, że oni jednak są rodzenstwem......;) Quote
*Magda* Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Malgoska napisał(a):dlatego całkiem prawdopodobne, że oni jednak są rodzenstwem......;) Darunia, musisz im badania genetyczne zrobić ;) Quote
darunia-puma Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 kochane najlepsze jest jeszcze to że oba psiaki znalazły mnie w jednym miejscu ;-) Pracowałam dorywczo w sklepiku osiedlowym tam przybiegała do mnie Shilla - strasznie chuda, zawsze,brudna, po jakimś czasie zaczęła sypiać pod moim blokiem, był grudzień-styczeń więc straszne mrozy!!! 6 stycznia wzięłam ją do siebie, jak przyszła z roztrzaskaną głową, jej "pańcia" nawet się nie zapytała gdzie jest... a 9 miesięcy później jak byłam ostatnią godzinę w sklepie wpadł Seth do mnie bez smyczy, obroży... myślałam że mamie uciekła Shilla, ale to był on najadł się, napił i pobiegł... nie mogłam o nim zapomnieć. Po kolejnym miesiącu znalazłam go w boksie do uśpienia w miejskim schronisku... czyżby przypadek że dwa tak identyczne psy znalazły mnie w jednym miejscu ??? ;-) Quote
*Magda* Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 darunia-puma napisał(a):czyżby przypadek że dwa tak identyczne psy znalazły mnie w jednym miejscu ??? ;-) To nie przypadek :shake: To przeznaczenie :) Quote
bonsai_88 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 A czy one przypadkiem nie są w różnym wieku? Bo coś mi się kojarzy, że Seth młodszy jest... Quote
darunia-puma Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 tak Shilla ma ok. 8lat a Seth ok. 6lat Quote
justysiek Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 ciotki, ja wpadam po prosbie, zajrzyjecie do psiaka z mojego banerka, na cito potrzebna pomoc. dziekuje:loveu: moze jakis pomysl wpadnie wam do glowy. Quote
Oscar Patric Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 mały to wykapany tatuś,piękne masz psiaki:loveu: Quote
darunia-puma Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 no dokładnie strasznie są podobne, mam tylko nadzieję że urośnie na dorodnego astka ;-) kochana potrzebuję szelki albo obroże z obciążnikami ( wiem że mogę ją stosować dopiero po tym jak ukończy rok) może wiesz kto ma taką na zbyciu ? Quote
Culineo Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 zapraszali to i jestem :loveu: i nigdzie się stąd nie wybieram :) Quote
darunia-puma Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 kochana no ja mam taką nadzieję ;-) Quote
darunia-puma Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Cioteczki sesja z dzisiejszego wieczornego spacerku ;-) Quote
Recommended Posts