Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wyobraźcie sobie moje kochane że na forum wolfdoga miałam na oku jednego psiaka ( Setha z nami jeszcze nie było szukałam drugiego psa ) po kilkunastu dniach znalazłam Setha w schronisku,poinformowałam osoby z forum że psiak nieaktualny, a ktoś tam z wolfdoga nie chciał mi uwierzyć że wzięłam Setha twierdząc że Seth to Shilla i że muszę udawać że wzięłam tak podobnego psa - hhmm musiałam udowodnić robiąc Sethowi zdjęcie z siusiakiem bo myśleli że w paint kombinowałam i po prostu się wycofałam z psa a ja już po prostu wzięłam drugiego ;-)

Posted

Trzeba było zrobić im zdjęcie razem - mimo, że są niezwykle podobni to mimo wszystko mają różne pyski ;). Teraz już pewnie bym nie dała rady, ale kiedyś na zdjęciach umiałam bez mrugnięcia okiem określić którego z nich widzę :).

Posted

To chyba przeznaczenie że Antoniusze znalazły razem dom u Ciebie. Rzeczywiście są jak rodzina :)
Skopiowałam sobie przy okazji te linki miejsc przyjaznych do psich wyjazdów - bardzo cenna informacja.

Posted

darunia-puma napisał(a):
wyobraźcie sobie moje kochane że na forum wolfdoga miałam na oku jednego psiaka ( Setha z nami jeszcze nie było szukałam drugiego psa ) po kilkunastu dniach znalazłam Setha w schronisku,poinformowałam osoby z forum że psiak nieaktualny, a ktoś tam z wolfdoga nie chciał mi uwierzyć że wzięłam Setha twierdząc że Seth to Shilla i że muszę udawać że wzięłam tak podobnego psa - hhmm musiałam udowodnić robiąc Sethowi zdjęcie z siusiakiem bo myśleli że w paint kombinowałam i po prostu się wycofałam z psa a ja już po prostu wzięłam drugiego ;-)

dlatego całkiem prawdopodobne, że oni jednak są rodzenstwem......;)

Posted

kochane najlepsze jest jeszcze to że oba psiaki znalazły mnie w jednym miejscu ;-)
Pracowałam dorywczo w sklepiku osiedlowym tam przybiegała do mnie Shilla - strasznie chuda, zawsze,brudna, po jakimś czasie zaczęła sypiać pod moim blokiem, był grudzień-styczeń więc straszne mrozy!!!
6 stycznia wzięłam ją do siebie, jak przyszła z roztrzaskaną głową, jej "pańcia" nawet się nie zapytała gdzie jest...
a 9 miesięcy później jak byłam ostatnią godzinę w sklepie wpadł Seth do mnie bez smyczy, obroży... myślałam że mamie uciekła Shilla, ale to był on najadł się, napił i pobiegł... nie mogłam o nim zapomnieć. Po kolejnym miesiącu znalazłam go w boksie do uśpienia w miejskim schronisku...
czyżby przypadek że dwa tak identyczne psy znalazły mnie w jednym miejscu ??? ;-)

Posted

no dokładnie strasznie są podobne, mam tylko nadzieję że urośnie na dorodnego astka ;-) kochana potrzebuję szelki albo obroże z obciążnikami ( wiem że mogę ją stosować dopiero po tym jak ukończy rok) może wiesz kto ma taką na zbyciu ?