Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

wklejam kilka najnowszych fotek z ogródeczka z naszymi potffforami ;-)

przepraszam za niską jakość zdjęć ale niestety nie miałam w tym momencie aparatu więc pozostał tylko telefon

Shiro zmienia się nie do poznania, zmężniał haha, waży 37kg ma apetyt niestety powraca do nas nużyca, więc w poniedziałek szybciutko do wetki... 14-16 września jedziemy do Szklarskiej Poręby z psami do zaprzyjaźnionego pensjonatu.... na pewno będę miała dużo fotek to prześlę na dogo

Posted

Od 3 września zaczynamy ponownie szkolenie, szkoleniowiec wyjechał na wakacje i mamy przymusowe 2 tygodnie przerwy...
Muszę porobić również filmiki ze szkolenia ale nawet nie wiem jak je mam tu wrzucić ;-(

Posted

witaj kochana ogródeczek nie za duży ale psy mają się gdzie wyhasać one go uwielbiają zresztą pańcia również ...
wkleję kilka zdjątek ogródeczka jeśli Ci się podoba ;-)
najważniejsze jest to iż jest pod samym domem i mogę się zabrać z całą trójcą świętą na raz i wziąć jakieś piwko i im smaczki ;-)

mój wafelek ogrodnikiem ;-)

Posted

Ale Shiro zmężniał:crazyeye: Waży już tyle co Mailo:grins:
Zazdroszczę wyjazdu - my również jedziemy, ale jeszcze nie wiem kiedy - niestety ponowna wizyta nad morzem w tym roku odpada:-( Siła wyższa;)
Do którego pensjonatu jedziecie:hmmmm:

Posted

Medorowa kochana jedziemy do pensjonatu "Jeleni Róg" byliśmy tam kilka razy i zimą i latem, jest super, właściciele nie mają nic przeciwko psom, byle by nie przeszkadzały gościom.
Co do Shiro nasz dostawca karmy z Husse nie widział go 1,5 miesiąca i był w szoku, jak się zmienił porobię mu jakąś sesję to tutaj wstawię dokładniejsze zdjęcia małego. Już rozumiem co mówiłaś że ciężko Ci z Mailo na spacerach, my też go nie puszczamy, nie wychodzimy już bez kagańca, nienawidzi innych psów, rzuca się, mną szarpie na lewo i prawo... na szkoleniu chodzi jak zegarek, bez smyczy przy nodze, z innymi psami itd, a poza furtką KOSZMAR!!! Ćwiczę go poza szkoleniem ale jeśli nie mam smaków to mogę się pocałować w d...

Phase jeszcze raz dziękuję i jest mi niezmiernie miło że Ci się podoba!!! ;-) Robiłam go od podstaw, nic tu nie było rok temu same chaszcze!!!

• 4 weeks later...
Posted

wiesz ile ludzi tyle opinii nic mu się nie dzieje że w nich chodzi możesz mi uwierzyć, dziad chodzi w kolcach, kagańcu i na flexi i możesz mi uwierzyć nadal jest szczęśliwym psiakiem i nic mu nie jest mam sporo znajomych z astkami i również mają takie podejście jak ja... ;-)

Posted

chodzi mi o to ze jak sa kolce i flexi to pies ma permanentnie co chwile nacisk na szyje, kiedy flexi sie rozwija i zwija, dostaje sprzeczne bodźce, bo nie ciągnie jest grzeczny a kolce co chwile sie wbijają, to nie ma sensu, niech ta kolczatka juz będzie jak chcesz ale dobrze założona i z normalna smyczą;] To ze znajomi tak robią z astami to nie powód żebyś Ty to robiła;]

Posted

on na codziennych spacerach ma założoną zwykłą obrożę i flexi natomiast jak gdzieś wyjeżdżamy i wiem że go nie puszczę w obcym terenie wolę mieć kolce, oraz flexi.... nic mu nie jest na pewno ma lepiej niż nie jedno dziecko w Polsce
temat uważam za zamknięty ;-)

Posted

dziś byliśmy w sąsiedniej miejscowości na konsultacji u weta... był w szoku że Shiro ma 11 miesięcy i jest tak duży, ważył go i oczom m nie wierzył że mierzy 48cm w kłębie i waży 37kg ;-0
na szczęście okazało się iż to że kuleje na przednią łapkę nie oznacza żadnego guza czy też zwyrodnienia tylko szczenięcą kulawiznę i po zakończeniu roku do półtorej mu przejdzie samo teraz ma być tylko na lekach przeciwbólowych ;-) ufff ciężar spadł mi z serca, ale dowiedziałam się że nie wolno mu np. rzucać patyków ..... ???

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='darunia-puma']Medorowa kochana jedziemy do pensjonatu "Jeleni Róg" byliśmy tam kilka razy i zimą i latem, jest super, właściciele nie mają nic przeciwko psom, byle by nie przeszkadzały gościom.
Co do Shiro nasz dostawca karmy z Husse nie widział go 1,5 miesiąca i był w szoku, jak się zmienił porobię mu jakąś sesję to tutaj wstawię dokładniejsze zdjęcia małego. Już rozumiem co mówiłaś że ciężko Ci z Mailo na spacerach, my też go nie puszczamy, nie wychodzimy już bez kagańca, nienawidzi innych psów, rzuca się, mną szarpie na lewo i prawo... na szkoleniu chodzi jak zegarek, bez smyczy przy nodze, z innymi psami itd, a poza furtką KOSZMAR!!! Ćwiczę go poza szkoleniem ale jeśli nie mam smaków to mogę się pocałować w d...

Phase jeszcze raz dziękuję i jest mi niezmiernie miło że Ci się podoba!!! ;-) Robiłam go od podstaw, nic tu nie było rok temu same chaszcze!!!
Cóż mogę rzec, witaj w klubie;):evil_lol:
[quote name='darunia-puma']dziś byliśmy w sąsiedniej miejscowości na konsultacji u weta... był w szoku że Shiro ma 11 miesięcy i jest tak duży, ważył go i oczom m nie wierzył że mierzy 48cm w kłębie i waży 37kg ;-0
na szczęście okazało się iż to że kuleje na przednią łapkę nie oznacza żadnego guza czy też zwyrodnienia tylko szczenięcą kulawiznę i po zakończeniu roku do półtorej mu przejdzie samo teraz ma być tylko na lekach przeciwbólowych ;-) ufff ciężar spadł mi z serca, ale dowiedziałam się że nie wolno mu np. rzucać patyków ..... ???
Dobrze, że chłopakowi nic nie jest. Co do rzucania patyków, to trochę takie hmmm dziwne:niewiem:

Miło Was widzieć :loveu::loveu:
http://vpx.pl/i/2012/09/21/Lnt9.jpg

Wrzuć więcej fotek z wypadu:)

Posted

kochanie nie mogę wrzucać zdjęć nie wiem co się dzieje może masz jakiś sprawdzony program do wrzucania ich na forum ...?
Tęsknie za Tobą kochana może znalazłabyś jakiś czas i wpadła do nas?

Posted

Kurcze Daria nawet nie masz pojęcia z jaką przyjemnością, ale w tygodniu pracuje, a co drugi weekend szkoła, więc u mnie straszna lipa z czasem:/
Ale na pewno się jeszcze spotkamy, mam zresztą taką ogromną nadzieję, że jeszcze w tym roku:)

Zdjęcia zawsze wrzucam przez imageshack:)

Posted

madorowa jutro jadę do znajomego tatuażysty i robię w końcu tatuaż z wszystkimi swoimi psiakami, jutro jadę zawieść zdjęcia psów a w listopadzie będę je miała zawsze przy sobie... ;-)
strasznie się boję czy wytrzymam ból ale tak długo już zwlekam że czas najwyższy to zrobić ... ;-)

Posted

darunia-puma napisał(a):
ja też mam taką ochotę ;-) podawaj termin a przyjmiemy Cię hahaha jak królową ;-) no ja, tasza i futra!!!

ojj nie kuś, nie kuś, bo jak mi będzie tak dobrze, to jeszcze się mnie nie pozbędziecie:evil_lol:
darunia-puma napisał(a):
madorowa jutro jadę do znajomego tatuażysty i robię w końcu tatuaż z wszystkimi swoimi psiakami, jutro jadę zawieść zdjęcia psów a w listopadzie będę je miała zawsze przy sobie... ;-)
strasznie się boję czy wytrzymam ból ale tak długo już zwlekam że czas najwyższy to zrobić ... ;-)

Super!!!!!!
Wytrzymasz, na pewno - trzymam kciuki!!:)