Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cześć kochana no maluszek już nie taki maluszek ma już 25kg ;-) i nadal rośnie haha chciałabym aby był już duży ;-) 12 czerwca jedziemy z całą 3-ką nad morze zobaczymy maluszka jak się będzie zachowywał... byłam wczoraj z mężem i psami nad stawem oczywiście Shilla i Seth jak widzą wodę to szaleją, pływają no i maluch jak to zobaczył to wskoczył za nimi do wody i.... poszedł na dno OOOOO!!!! musiałam p niego wchodzić, dobrze że miał smycz i go wyciągnęłam.... martwi mnie jednak fakt że ostatnio pogryzł się z Sethem lała się krew, najpierw się bawiły a za chwilkę akcja.... w sumie sobie nic nie zrobiły bo Carino tylko miał krew na łebku, ale szybko się otrzepał i pobiegł znowu "walczyć"

Posted

darunia-puma napisał(a):
madzia nie chcę go kastrować zrobiłam to z Sethem i stracił swój temperament, Seth i Shilla i tak już mu odpuścili władzę ;-)

No coś Ty, kastracja - owszem, zmniejsza skłonność do psich bijatyk, "zakochiwanie się" w suczych siuśkach i oblewanie całego terenu spacerowego po kropelce, ale to chyba akurat na plus, nie? ;) Bardzo dużo psów czynnie startujących w różnych psich zawodach jest odjajczonych, a tam akurat bardzo się kładzie nacisk na odpowiednie popędy i charakter. Tak więc gdyby kastracja robiła z psa kluskę to by nikt nie kastrował przecież :)

Moja jak była zaraza cholerna przed zabiegiem, tak po nadal jest taka sama :D

Posted

kochana wiesz ja po prostu mam tylko doświadczenie z Sethem po kastracji i jest inny niestety .... no na pewno jest większą kluską niż był przed zabiegiem, ale pewnie masz rację, ale na razie jajka zostają ;-)

Posted

bira ja dziś rano byłam z mężem z psami po bułki i mąż czekał na mnie z psami pod sklepem jak robiłam zakupy, stała przede mną starsza pani i nie mogła uwierzyć jak one wszystkie grzecznie siedzą i na mnie czekają ;-) do tego stopnia się wzruszyła że wpuściła mnie przed siebie do kolejki gdyż stwierdziła że ona nie ma dzieci czekających na nią pod sklepem a ja mam ;-) uwierz dawno nie spotkałam się z tak miłą uwagą z reguły słyszę że jesteśmy z mężem patologią, bo jak można mieć 3 psy ;-) więc dzień zaczął się wspaniale