Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po Rimadyl pies moze miec krwawienia z ukladu pokarmowego i niszczy on watrobe.
Bylam dzis u weta kazal zrobic jeden dzien przerwy i potem podawac polowe dawki. W razie ponownych problemow zmieni lek.
Izis Caniagil to ja tu nie kupie, ale za to jest tu Seraquin zawiera glukozamine, chondroityne i ekstrat z kurkumy, jest to srodek w 100% naturalny.
Juz kupilam wiec zaraz dostanie tabletke.:???: (zmusic Lise do polkniecia tabletki to horror!!! :eek2:Z jedzeniem nie chce, po wsadzeniu do kielbaski - kielbaska w brzuszku a tabletka na podlodze, a jak jej wsadze do pyska to wypluwa, cwaniara:evil_lol:, ale dzis ja zaskocze wet dal mi strzykawke :diabloti:.

Tak samo ktos tu wspominal o kurzych lapkach, tu nie ma takich delikatesow;).

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie połowa zwierzyńca bierze jakieś leki, ale każdy reaguje inaczej. Betinka jak widzi w moich rękach strzykawkę, to daje takiego spiiida, że mało nużek nie pogubi!!!:evil_lol:

Posted

mala002 napisał(a):
Lisa bardzo wymiotuje, to chyba po tych tabletkach :-(, na inernecie znalazlam forum o RIMADYL, podobno dla psow szkodliwy, a w niektorych krajach zostal wycofany!

Rimadyl to lek na moment, bardzo mocny- nie polecałbym!

Sam mam psa z chorymi stawami od małego / ma 7 lat /, dostaje Caniviton, ale w tym przypadku on też nie pomoże, bo ma sens tylko wtedy, kiedy daje się go psu od małego, ew. tak jak w przypadku mojego, od kilku lat, kiedy jeszcze nie zaczyna się starzeć- przy starszym psie- jest za późno. Dlatego też nie wierzę w łyżki oleju itp. wynalazki, bo tu się już dzięki specyfikom nie da niczego odbudować.
Jeśli leki przeciwbólowe niesterydowe- mnie się bardzo sprawdził Movalis / ale każdy pies reaguje na niego inaczej /, nie dość, że tani / 20 tabletek ok 20 zł /, to spokojnie można podawać dłużej. Mój pies bierze codziennie pół tabletki / na prawie 40 kg własnej wagi / już 14 miesiąc i to mu pomaga. Co 2-3 miesiące robię badania wątrobowe, bo takie skutki uboczne może ten lek powodować-niszczyć wątrobę. U mnie wyniki są idealne, więc może warto spróbować ?
pozdrawiam

Posted

Taka cwana z tymi tabletkami? Ja mojej suce daję tabletki prosto do gardła - otwieram szczękę, wsadzam rękę, i daję prawie do przełyku, tak, że ma od razu odruch połknięcia, za tym już normalnie daję smakołyk. Tyle, że nie wiemy na razie jak Lisa zareaguje na rękę w gardle, ja się o reakcje mojej nie boję, ona wszystkie moje zabiegi znosi łagodnie (tylko na widok kropli do oczu daje dyla na drugi koniec mieszkania, ale w końcu z oporami przychodzi).

Posted

Probowalam Lisie wsadzac dosc gleboko tabletki, widocznie nie dosc:razz:, jej spokojnie mozna reke do pyska wsadzic, ale sa inne problemy:cool3:: jak jej wsadze i pilnuje to trzyma w pysku i czeka az ja zrezygnuje:lol:, albo zaciska pysk i nie moge go otworzyc. Raz jej sie pomylilo:megagrin: wsadzilam jej do pyska tabletke z kielbaska, tabletke polknela, a wyplula kielbaske:megagrin::megagrin:. Teraz daje jej z kawalkiem ryby z puszki w pomidorach, bardzo lubi:lol:.
Seraquin dobrze toleruje, on jest dobry dla starszych psow, hamuje chorobe, daje sie go tez mlodym psom ze stwierdzona dysplazja i po operacji.

Posted

Dzisiaj mnie kierowniczka schronu pytała o Wilkę, i zdziwiła się, że sunia nie wykazuje choroby psychicznej przez którą miała być uśpiona:cool3:

Posted

Sunka na pewno nie ma choroby psychicznej:p, ale za to, to dominujaca suka:razz:. Dzis bylam z psami w parku (tam jest specjalnie ogrodzony teren dla psow) no i sunia sie nie zachowala:shake:. Przyszedl chart (z reszta znajomy Homera:cool3:), a sunia do niego, az sie cala zjezyla:-o.
Co prawda nie rzucila sie na niego, ale nie chciala tez wrocic na wolanie. Z kotami tez nie lepiej. Ona juz sie chyba przyzwyczaja i moga byc problemy. Trzeba bedzie zaczac nad nia pracowac, bo inaczej bedzie musiala chodzic do konca zycia na smyczy.
W kazdym badz razie biega coraz szybciej,:lol: wiec z jej nogami coraz lepiej:multi:.

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Jak zaczyna "sunąć" do innego zwierzaka przywołaj ją, każ jej usiąść i wtedy smakołyk w pysk.

Prawdopodobnie ze wzgledu na problem z lapami Lisa nie siada! W pozycji siedzacej widzialam ja moze ze dwa razy! Pozostaje uczenie jej przychodzenia do nogi i chodzenie przy nodze (co prawda ona potrafi isc grzecznie przy nodze, ale nie rozumie rozkazu).

Posted

mala002 nie mów, ona dominująca??? Przecież ta suczka zachowywała się w schronie i na spacerach, jakby muchy nie mogła skrzywdzić. Na inne psy i kota w ogóle uwagi nie zwracała:crazyeye: wręcz ustępowała z drogi. Dobrze, że z Homerem żyje dobrze. Ale jestem w szoku... No tak, chyba czas na naukę! Dzięki za zdjęcia, są super, już wklejam:lol:

Posted

Lisa dostaje dwa razy dziennie(nie chce jej dawac tabletek na czczo), oczywiscie, ze juz wybrzydza:evil_lol:. Wet zalecil Royal Canin, ale sunia nie chce nic o suchym wiedziec, codziennie jej troche dodaje do ryzu z warzywami(moze sie nauczy jesc suche:mad:)
Co do siersci to do karmy dostaje Velcote, ale niestety po zamianie budy a mieszkanie bardzo linieje.