Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

matko. ŻAL!
oglądałam wszystkie filmiki z DD tvn z cyklu psy koty i kupa roboty. teorie dominacji i tradycyjne szkolenie szerzy się w mediach i to jest straszne.
Była jeszcze druga super pani zoopsycholog. Obydwie są siebie warte.
Ktos juz pisał chyba list do tvn z prosba o zdjecie tej pani z programu ale nic nie poskutkowało. Nie wiem co mozna zrobic. Najgorsze jest to, ze ludzie to ogladają i wierzą w to co one mówia.
Moze trzeba samemu sie zgłosic do tego programu, że ma się niby problem z niesfornym psem a potem na antenie (bo to leci na zywo) zamiast wyznaczonego teksrtu nagle powiedziec prawde i co sie mysli o takich metodach. Gdybym była choc troche odważna na pewno bym to zorbiła. Ciekawe jaką mine miała by Pani Rup. :D

swoją droga jak ona to powiedziała 'zachowania destruktywistyczne?

chyba destrukcyjne:D

• Replies 573
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='prittstick08']
swoją droga jak ona to powiedziała 'zachowania destruktywistyczne?

chyba destrukcyjne:D[/QUOTE]

Wiesz to takie zachowania detektywistyczne :lol: Pies szukając właściciela patroszy kanapę. A wszystko przez to, że jest za bardzo przywiązany do pana :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

nie czytalam calego tematu, ale czy probowliscie juz bombardowac tvn albo ddtvn meilami wyrazajacymi nasze obuzenie itp.? moze jakby dostali kilka set meili bo moze by cos z tym zrobili? bo to naprawde jest okropne co oni tam wygadują...

Posted

Prittstkick - ona powiedziała, że "jej zachowanie jest mocno dewastatorskie" :diabloti: Swoją drogą - nie wiem czy takie słowo istnieje :hmmmm: ale w każdym razie brzmi dziwnie.
[SIZE=1]Studentka polonistyki powinna to wiedzieć:evil_lol:[/SIZE]

Posted

hehe. własnie nie byłam pewna co powiedziała, dlatego wymysliłam sama cos podobnego a nie chciało mi sie tego jeszce raz oglądac, zeby to słowo wyłapac.
Moge powiedziec "na czuja", ze wydaje mi sie ze takie słowo nie istnieje, poniewaz według mnie brzmi dziwnie. zachowanie może byc niepoprawne, poniewaz pies dewastuje mieszkanie, albo pies moze byc niszczycielski, ale czy zachowanie dewastatorskie lub niszczycielskie to nie wiem. ja bym tak nie powiedziała, bo jak nie jestem pewna czy dane słowo istnieje, albo nie znam jego znaczenia, to go po prostu nie uzywam. nie powiedziałabym tak bo brzmi to strasznie głupio i wydaje mi sie, ze to jakies słowotworstwo. sama to czasem robie, wymyslam nowe przymiotniki, w ramach ubarwienia lub z jakas inną funkcją, ale tylko w mojj osobistej twórczosci literackiej, na forach zawsze moje słowotwórstwo podkreślam czudzysłowem, a jak mowie to zazwyczaj sie z tego smieje, ale w publicznych wypowiedziach wymawiam tylko te słowa, których jestem pewna.

[SIZE=1]to tyle od studentki polonistyki, ktora jest na[COLOR=Red] 1szym roku[/COLOR] dopiero, wiec sie nie czepiaj:D!!!!

[SIZE=2]Tak na marginesie czy to Ty w ta niedziele aglowałas ze mna i Salmą kładkę na treningu w cavano?

A moze jakbysmy się wszyscy zgłosili do tego programu i by z 10 osob z nas wzieli i kazdy by pojechał tej Pani, to by cos dało:diabloti:

Ja moge cos takiego napisac. jakby kazdy z Was napisał to by sie uzbierało. Dzis mam czas. Napiszę, obiecuję:) Zrobmy to dla nieświadomych włascicieli którzy wchłaniają te bzdury a potem przwrocony na plecy piesek uszczypnie ich w buzie:D Albo lepiej, dla tych biednych psów.
[/SIZE][/SIZE]

Posted

A ja zauważyłam też że w prawie każdym programie (jeśli nie w każdym :hmmmm: ) ludzie mają problem z tym, ze pies niszczy! Pomyślałam sobie, ze moze to ogólnie ludzi ktorzy chcą mieć psa ale nie chce im sie nic z nim robić odstraszy i psa nie kupią - jak zobaczą, ze takie piękne pieski tak malowniczo dewastują wszystko co stanie im na drodze :evil_lol:
Czy ktoś już napisał do TVN-u? Przyznaję się, że ja jeszcze nie, coś weny nie mam :roll: I nie wiem czy to w ogóle coś da :roll:

[SIZE=1]Oui, to byłam ja, balam sie, że uszkodzę Ci sukę. Ale zamarzałam już więc byłam trochę nieżywa i nieogarnięta, wybacz ;) i zaraz musiałam już lecieć jak pewnie zauważyliście;)[/SIZE]

[SIZE=1]p.s. aaa w poprzednim poście przekręciłam Twoj nick. Geniuszem jestem :hmmmm:[/SIZE]

Posted

spokojnie, ja b.czesto przekrecam wyrazy jak pisze na klawiaturze. do tego zapominam o polskich literach jak Ą E itp i interpunkcji. :lol:
Masz racje, moze to chociaz cos da. Moze ludzie przastana kupowac malamuty bo "Białego kła" obejrzeli jak ktos juz napisal:D
to chyba jedeyny pozytywny aspekt.
ja tez nie napisalam jeszcze, byłam z psem ,spałam a teraz poczytam sobie "lolite" bi nie juz oczy bola od komputera (przeczytalam 7 stron na jednym gronie tematycznym:D).

[SIZE=1]W niedzieli mnojeje suce odwaliło na poczatku, moze dlatego ze dawno nie była na treningu, w ogole nie chciała sie na mnie skupic i wyżerała resztki trawy z ziemi, i interesowałas ja ty na krzesle i drucik ktory wystawał z ziemni obok krzesła:D Bałam sie troche jak Ela ja wrzuciła na kładke, i powiedziałam nie obrozy zacisowej. odwazna jestem:D ale potem juz wchodziła.wzielam kilker specjalnie ae malo bylo czasu zeby go uzyc, do tego pies byl tak zestresowany tą kładka na poczatku ze udało mi sie kilka razy kilknąc a i tak chyba nawet tego nie zauwazyla. [/SIZE]

Posted

o widzisz- zamist "mojej" napisałam cos bardzoo dziwnego i nie wiem jak to sie stało. pisze dosyc szybko i urosły mi paznokcie na taka długosc jakij nigdy nie miałam, do tego zalałam kalwiature woskiem i niektore przyciski trzeba dwa razy wcisnac zeby zadziałały:D a tak na prawde w ogole sie nie staram:D

Posted

Na stronie Dzień Dobry TVN pod linkami do filmików jest forum. Większos osób strasznie krytukuje metydy jak i panie "treserki". Tak więc myślę, ze w TVN wiedza o "problemie" jak o o stanowiskach osób tam wypowiadających się. Szkoda tylko, ze nic z tym nie robią.

Posted

ja mysle ze nie wiedzą, pewnie i tak nikt tego nie czyta. najwyzej ktos kto jest jakims tam moderatorem czy cos. A mysle ze do ludzi, ktorzy tworzą program i zatrudniaja te super treserki nic nie dochodzi.

Posted

zawalmy im meila [url]http://dziendobrytvn.onet.pl/kontakt.html[/url] !!
:P ja juz wyslalam do nich wiadomosc, mam jeszcze kilka meili wiec ponapisuje jeszcze troche wiadomosci o podobnych tresciach :P
dogomaniacy juz nie raz udowodnili, ze razem potrafia zdzialac wiele :P

Posted

[quote name='prittstick08']Moze trzeba samemu sie zgłosic do tego programu, że ma się niby problem z niesfornym psem a potem na antenie (bo to leci na zywo) zamiast wyznaczonego teksrtu nagle powiedziec prawde i co sie mysli o takich metodach.[/quote]
To nie jest zły pomysł ;). Służę Lełonem. :diabloti: Co prawda nie niszczy (więc nie wiem, czy się nada :roll:), ale ma parę innych pomysłów na życie i lubi konfrontacje ;).

Posted

[quote name='furciaczek']Zglosze sie ze swoja sucza do programu...chce zobaczyc jaki Pani psycholog przewraca ja na plecki:diabloti:[/quote]

Ta pani psycholog ma po prostu szczęście, że ja się nie zgłosiłam do programu:evil_lol:. Gdyby spróbowała przewrócić mojego Batona, to już by ręki nie miała. Batonik ma taką zasadę, że tylko rodzina może go dotykać, nie mówiąc już o podniesieniu czy przewróceniu na grzbiet.

Furciaczek Ty masz duże psy, a pani psycholog mówiła ( to był odcinek ze sznaucerem), że duże psy, gdy nie damy rady je przewrócić należy się o nie "obijać", no tak je trochę popychać :shake:

Posted

Mój pies jest agresywny do innych psów ( oczywiście pracujemy nad tym ). Ciekawe co szanowna pani psycholog by na to powiedziała. Pewnie Baton ( wielkości jamnika ) chodziłby w kolczatce.. Zresztą pewnie by nas do programu nie przyjęli, bo Baton nie demoluje domu (jak to słusznie zauważyła Mokka).

Posted

Obejrzałam przed chwilą, na stronie ddtvn, filmik z malamutką, Pani "psycholog" powiedziała:
"Ja zawsze mówię, proszę czytać książki o danej rasie, zanim państwo kupią psa" :shake: przeciez książki to nie wszystko :shake:

To kto się zgłasza do programu? :evil_lol:

Posted

A teraz na powaznie ;). Podobnie, jak zauważyły to już inne osoby, w tych wszystkich, radach, poradach, analizach zawsze brakuje mi pytania "a co robicie z psem", jak organizujecie mu czas, ile ma spacerów, jak długie są te spacery, jak się z nim bawicie, czy go szkolicie, uprawiacie jakieś sporty. Takich pytań w ogóle nie ma. A przecież ostatnio (oglądałam) rad udzielała pani szkoleniowiec. Dla niej odruchem powinno byc zainteresowanie tymi sprawami. Jedynymi problemami są dominacja i nadmierne przywiązanie do właścicieli. Świat byłby piękny i zbyt prosty, gdyby problemy z psami tylko na tym polegały. Ale psia natura jest o wiele bardziej skomplikowana, pies to wymagający partner. Bardzo mi brakuje w tych programach dbałości i troski o tę stronę naszych kontaktów z psami. Jestem rozczarowana tym bardziej, że osoby tam występujące przedstawiane są jako fachowcy. Pomysł fajny, ale wykonanie fatalne.
Gdybym ja miała prowadzić, czy występować w takiej audycji, każdy odcinek kończyłby się apelem: [B]Róbmy coś z naszymi psami, zapewnijmy im wysiłek fizyczny i zajęcie umysłowe. Pies kocha pracę, pragnie kontaktu z przewodnikiem, kontaktu polegającego na również na pracy umysłowej. Nic tak nie wzmacnia więzi jak wspólne zajęcia, rozwiązywanie problemów, zabawy. [/B]Każdy, kto tego doświadczył, wie, o czym mówię. I odnoszę wrażenie, że nad tym programem nie ma żadnego nadzoru merytorycznego. Szkoda zmarnowanej okazji.

Posted

[quote name='Czarna_Owieczka']

To kto się zgłasza do programu? :evil_lol:[/quote]
[I][B]Ja nawet nie mam z jakim problemem się zgłosić do tego programu :evil_lol: chyba,że to będzie "mój Labrador nie szczeka" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B][/I]