Rybc!a Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Czy to jest na litość boską normalne i takie śmieszne ? :angryy: http://pl.youtube.com/watch?v=ImDQf_8lWEA&feature=related Krew się we mnie gotuje jak widzę DOROSŁE osoby, które zachowują się w taki sposób. I mówię to ja, 14 latka. :angryy: I wiem, że do końca życia będę wege. Już nie zacznę jeść mięsa- nigdy. To mnie obrzydza. Albo to: http://pl.youtube.com/watch?v=vIZJHZ9tEo0&feature=related To jest zabawa? :angryy: Quote
Valeur248 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Dorośli, a zachowują sie gorzej od nas-od dzieci:shake: Quote
Rybc!a Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Valeur248 napisał(a):Dorośli, a zachowują sie gorzej od nas-od dzieci:shake: Dokładnie, Karolina... :shake: Quote
polciuaa Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Ja rowniez mam 14 lat(dokladnie to 13...14.12bede miala 14) i nie moge sie nadziwic do czego ludzie sa zdolni...od jakis 7 dni jestem lakto-ovo-vege...i nie zamieram z tego narazie rezygnowac...:angryy: Quote
Rybc!a Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 dogomanka_ napisał(a):Ja rowniez mam 14 lat(dokladnie to 13...14.12bede miala 14) i nie moge sie nadziwic do czego ludzie sa zdolni...od jakis 7 dni jestem lakto-ovo-vege...i nie zamieram z tego narazie rezygnowac...:angryy: Ja też nie jem mięsa, najpierw przestałam na 5 tyg. potem zaczęłam i teraz znowu nie jem, od kilku miesięcy. Quote
bellatriks Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Okropieństwo. Tego pierwszego obejrzałam parę sekund - i miałam dośc:angryy: Zgłosiłam jako nieodpowiedni. :shake: O nie, przypadkowo zrobiłam to na haśle brata - trudno. Nigdy się nie wylogowuje, a potem ma:evil_lol: A tych ludzi na pewno ludźmi bym nie nazwała:shake: To potwory! Quote
Kida i Olo Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Jeśli chodzi o to pierwsze, to przepraszam, że się tak wyrażę, ale bym tym ludziom z sierpowego w nos zasadziła. Albo jeszcze lepiej: z półobrotu w nos. Przepraszam za to, co piszę, ale ręcę mi się trzęsą jak widzę takich idiotów, którzy tak podle bawią się kosztem zwierząt. Nie wiem, co tu było takie śmieszne. Chyba tylko ich głupota. Przecież oni powinni mieć jakąś rozprawę w sądzie, ale przede wszystkim powinni się leczyć. Quote
polciuaa Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Kida i Olo napisał(a):Jeśli chodzi o to pierwsze, to przepraszam, że się tak wyrażę, ale bym tym ludziom z sierpowego w nos zasadziła. Albo jeszcze lepiej: z półobrotu w nos. Przepraszam za to, co piszę, ale ręcę mi się trzęsą jak widzę takich idiotów, którzy tak podle bawią się kosztem zwierząt. Nie wiem, co tu było takie śmieszne. Chyba tylko ich głupota. Przecież oni powinni mieć jakąś rozprawę w sądzie, ale przede wszystkim powinni się leczyć. Słuchaj...nie musisz za to przepraszac,bo sadze,ze niejedna z nas tak samo sadzi... Quote
zerduszko Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Kida i Olo napisał(a):Jeśli chodzi o to pierwsze, to przepraszam, że się tak wyrażę, ale bym tym ludziom z sierpowego w nos zasadziła. Albo jeszcze lepiej: z półobrotu w nos. I czym się wówczas różnisz od takich sadystów... Az się popłakałam, jak tą biedne świnkowe dziecko zobaczyłam :( Przeraża mnie bezsilność :shake: Quote
Kida i Olo Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 I czym się wówczas różnisz od takich sadystów... Dlatego mówię, że przepraszam. Ale to jest jedyne, co nasuwa mi się na myśl przy oglądaniu takiego okrucieństwa. Jednak gwarantuję Ci, że nawet wówczas różniłabym się od tych sadystów i to bardzo. Bo mimo wszystko nie bawiłabym się w bestialski sposób zwłokami zwierzęcia. Zwłokami, to chyba nie prawidłowe określenie w tej sytuacji. Po prostu, martwym ciałem biednego prosiaczka. Wstyd, jak to niektórzy rzeźnicy wykonują swoją robotę. Quote
zerduszko Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Kida i Olo napisał(a):Dlatego mówię, że przepraszam. Ale to jest jedyne, co nasuwa mi się na myśl przy oglądaniu takiego okrucieństwa. To się cieszę. Bo myśli, to jedno, a czyny i panowanie nad sobą, to drugie. Ja też mam czasem zle myśli skierowane ku sadystom, ale nie uważam, to za dobry objaw. Quote
Valeur248 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Musieli mieć trudne dzieciństwo...może to samo robili z nimi rodzice i to po prostu uraz z przeszłości:shake: Quote
BlackSheWolf Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Valeur248 napisał(a):Musieli mieć trudne dzieciństwo...może to samo robili z nimi rodzice i to po prostu uraz z przeszłości:shake: chyba... skąd wogóle taki przyklad mają i takie pomysły?? :shake: Quote
Rybc!a Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 BlackSheWolf napisał(a):chyba... skąd wogóle taki przyklad mają i takie pomysły?? :shake: A mało to ich? Chcecie pooglądać filmiki z Chin? Tam to dopiero cuda wyprawiają :( I nie będę przepraszać za to co powiem, bo naprawdę wybiłabym wszystkich ludzi którzy w taki sposób zabijają zwierzęta. Chcą sobie te żółtki skośnookie jeść psy, to niech jedzą. Ale niech będą humanitarnie zabijane.. Quote
DuDziaczek Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 zerduszko napisał(a):I czym się wówczas różnisz od takich sadystów... Przepraszam ze powiem ale... Kultura na kulture, chamstwem na chamstwo... ja osobiscie nie wiem co bym zrobila jakbym takich na ulicy spotkala nie odpowiadam za siebie. rybcia tez ogladalam filmiki z chin moze nie wszystkie ale 3 napewno.:shake: Stad bierze mi sie odraza jak widze chinczyka poprostu odrazu kojazy mi sie to z takimi filmikami :-( Quote
zerduszko Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 DuDziaczek napisał(a):Przepraszam ze powiem ale... Kultura na kulture, chamstwem na chamstwo... Dla mnie to bez sensu. Jeśli potępiamy kogoś za zabijanie, za okrucieństwo, pragnąc tego samego dla tych okrutnych, to dla mnie jesteśmy hipokrytami. Sadyści, to chorzy ludzie, nie wiem czemu tak łatwo ludzie "zdrowi" chcieliby im zaserwować to samo. Dla mnie są tak samo chorzy, zniżają się do ich poziomu. A może się nie zniżają, bo taki poziom po prostu reprezentują, a tylko stwarzają pozory: biedne pieski, biedne świnki..... I nie dziwię się, że wegetarianie są tak a nie inaczej postrzegani... Quote
polciuaa Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Zerduszko...skoro to s chorzy ludzie to trzeba ich pozamykac...Ale czy to cos da.? Quote
Valeur248 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Jakby ich zamknąć w jednej klatce to by się wytłukli. Przynajmniej jeden plus:razz: Quote
zerduszko Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 dogomanka_ napisał(a):Ale czy to cos da.? Na pewno nic nie da. W większości przypadków, ludzie tacy się nie rodzą, to chore społeczeństwo ich "tworzy". Dzięki braku potępienia, powszechnemu przyzwoleniu na różne praktyki "dla dobra ludzkości". Znęcanie sie nad słabszymi było tolerowane, a czasem wręcz podziwiane przez stulecia. Taki schemat zachowań przechodzi na kolejne okolenia. Dlatego w ciągu roku czy 10 nie można spodziewać się polepszenia sytuacji. Powoli, powoli będzie się to zmieniało. O ile się nie wybijemy do tego czasu ;) Tak jak zostało tu napisane: chamstwo z chamstwo.... nie tedy droga, pamiętajmy, że agresja rodzi agresje. Quote
Tigraa Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 To jest po prostu SKURWYSYŃSWO!!!!!!!!!!! Nie ma gorszej hołoty od tzw. człowieka. Quote
DuDziaczek Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 zerduszko napisał(a):Dlatego w ciągu roku czy 10 nie można spodziewać się polepszenia sytuacji. Powoli, powoli będzie się to zmieniało. Kiepsko to widze nawet za 5o lat... Ludzie coraz to nowe pomysly sobie znajduja... wezmy np. zoofilie... :shake: Quote
zerduszko Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 DuDziaczek napisał(a):Ludzie coraz to nowe pomysly sobie znajduja... wezmy np. zoofilie... :shake: Wbrew pozorom, to nie są nowe pomysły. Teraz po prostu się o tym mówi. Quote
baffi2 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 :placz::placz::placz: jak tak można traktować konie, źrebaki... bawić się ciałem prosiaczka... :-( ja już "nie tykam" mięsa, i już nigdy tego nie zrobię... Quote
Rybc!a Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Znalazłam jeszcze kilka filmików. TYLKO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH. 30 powodów żeby zostać wege: http://pl.youtube.com/watch?v=axBz13CK1FA&feature=related Kwik rozpaczy: http://pl.youtube.com/watch?v=SIt84lzf97Y&feature=related Quote
Amber Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Przetwory mleczne powodują impotencję? Nie wiedziałam :lol: Mięso jest "obrzydliwe"? To chyba zależy od punktu widzenia, bo ja nic obrzydliwego w nim nie widzę... Nie lubię fanatyzmu z żadnej strony :p Staram się kupować jak najwięcej rzeczy ze sklepów z ekologiczną żywnością... Więc może mój ser nie powoduje impotencji? :lol: Quote
Recommended Posts