marzenKa Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Dziekujee za wyczerpujace odpowiedzi :):) Wiele osob mi mowilo rozne rzeczy wiec sama zglupialam i nie wiedzialam co jest dobre....Ale widze jednak ze moje mysli byly sluszne ze bezstresowe wychowanie( ja to tak nazywam, czyli bez karcenia cielesnego) jest najlepsze, nie niesie ze soba zadnego ryzyka. A mam jeszcze pytanie, poniewaz mam taki problem z sati ze ona je na dworze wszyskto i nie slucha ze ja mowie ze to fee, zeby zostawila, a jak jest spuszczona to jak cos dorwie to ani nie chce tego zostawic, ani nie chce do mnie przyjsc, a zlapac to sie juz wogole nie da, ucieka. Przychodiz jak dopiero zje:shake: jak mam ja tego oduczyc ( procz kaganca oczywiscie, bo wiadomo ze czasem beda sytuacje ze nie bedzie tego kaganca i co wtedy??) I jak mam sie zachowac jak ona do mnie sama przychodzi, ale po zjedzeniu juz tej rzeczy, czy mam mowic ze nie ladnie czy wlasnie pochwalic ze wkoncu przyszla?? Quote
maciaszek Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 To ja się nie będę wymądrzała w tym temacie, bo sama mam taki problem. To znaczy problem z Bazylem wciągającym świństwa ;). I nic na niego nie działa. Żadne smakołyki i tym podobne cuda. Najpierw zeżre do końca, potem przychodzi po smakołyk... Quote
marzenKa Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 hehe noo to tak jak u mnie:lol: najpierw zeżre to co tam sobie znalazla a potem przychodzi do mnie potulna i chce smakolyka, bo w koncu do mnie przyszla:lol: Quote
Fasolka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Marzenko, może ja się wtrącę a propos tych problemów jelitowych. Bardzo dobrze, że robicie te badania stanu trzustki i wątroby, może to naprowadzi weta na jakiś trop. Jestem właścicielką bullowatego mieszańca (pitbull+coś), pies odkąd do nas trafił miał nawracające biegunki... Zmiast przytyć na domowym wikcie, chudł. Bez względu na rodzaj pożywienia. Koszmar. Pomagała doraźnie, objawowo sulfaguanidyna (nie wiem czy dobrze piszę) do czasu aż trafiliśmy na weterynaryjną karmę typu intestinal. My akurat dajemy eukanubę intestinal którą kupujemy u weta ale powiedział nam, że obojetna jaka to marka, byle była intestinal. To pomaga, biegunki zniknęły. Może zapytaj o to weta a jeśli badania wątroby i trzustki nie przyniosą jednoznacznej odpowiedzi (tak jak u nas) spróbuj podawać karmę tego typu? I... pomiziaj Sati ode mnie jest słodziakiem :-) F. Quote
marzenKa Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Fasolko dziekujee bardzo:)Sati juz zostala pomiziana od ciebie:) Odwdzieczyla sie cudnym liznieciem po policzku:)Co do jej problemow, to najgorsze jest to ze raz sa biegunki a raz zaparcia i biedna az piszczy jak chce sie wyproznic, teraz mamy okres spokoju ale co jakis czas ma te zaparcia bidulka:(a mimo to wetka i tka mowi ze ma takie luzniejsze stolce..Takze ja mam nadzieje ze badania cos wykarza i pomoga..a jak nie to sporobujemy ta karme co mowisz:)Narazie ma zapas suchej karmy na baardzoo dlugo bo moja sasiadka pracuje w Royal canin i mamy ta karme, dlategonarazie nie bede kupowac tej innej ale jak sie skonczy to mysle ze sie w nia zaopatrze;) Quote
marzenKa Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Juz badanka zrobione, teraz czekamy an wyniki, dzis juz mialy byc wieczorem, ale nie moge dodzwonic sie do laboratorium:shake: mam nadzieje ze wszystko wyjdzie dobrze, ze nie wykaza zadnych powaznych problemow... Quote
Fasolka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań :-) Royal Canin to bardzo dobre karmy, na pewno w kategorii karmy weterynaryjne mają taki produkt, także nic straconego ;-)Grunt, żeby problem został zdiagnozowany, bo tak to trochę działanie na oślep :-( Cudna ta Twoja psinka, też podmarzam sobie o takiej... :-) F. Quote
sacred PIRANHA Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 co do zzerania roznosci na spacerze i powrocie dopiero po opylenia wszytskiego...maciaszku i marzenko goraco polecam:) http://pies.onet.pl/13,4938,42,jak_oduczyc_psa_zjadania_znalezionego_jedzenia,ekspert_artykul.html Quote
marzenKa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Niki dzieki za linka do artykul:) Pocwiczymy z sati , mam nadzieje ze to pomoze;) Juz mam wyniki sati, a wiec wszystko w porzadku procz 2 enzymow watrobowych, ktore sa podwyzszone , wiem ze jeden zwiazany z nerkami. Wet powiedzial ze to nie jest nic groznego i ze mozna przeprowadzic sterylizacje suni bez zadnych obaw:) Jeszcze jutro mam zadzwonic do swojego weta, prowadzacego czy bedzie sati jakos leczona czy jakas dietka czy co:) Tazke jestem zadowolona:) Quote
Fasolka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Super, że to nic groźnego :-) Nasz miał własnie takie niespecyficzne wyniki, prawdopodobnie po babeszjozie (choroba odkleszczowa) którą przechodził (a wąłściwie został z niej wyciągnięty) dwa sezony pod rząd... :-( Quote
maciaszek Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Ufff..... To dobrze, że to nic poważnego. Cieszę się :). Quote
marzenKa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Dzis rozmawialam z lekarzem prowadzacym o wynikach sati. A wiec ma ona podwyzszone enzym watrobowy i nerkowy, jak narazie nie jest to duze przekroczenei normy, ale juz wskazuje na poczatki dysfunkcji watroby...:shake: Ale wet powiedzial ze to narazie poczatki wiec mozna to zdusic w zarodku:-) i mam taka nadzieje:) Bedzie teraz sati brala tabletki... na szczescie nie wplynie to na termin sterylizacji:) A tak poza tym to proboje teraz ustalic na co sati moze byc uczulona, poniewaz pojawiaja jej sie czasem plamki czerwone na brzuszku i widze ze sie tam drapie, kurde ona tyle rzeczy je i nigdy nie wiem po czym moga robic jej sie te plamki:lol: W domu smieja sie ze robie z sati hipochondryka:lol: ale ja sie tylko o niaa bardzo martwie ( no moze czasem zdaza mi sie przesadzic.. hehe:D ) Quote
Tengusia Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 marzenka chcialabym zeby wiecej ludzi martwilo sie o swoje psiaki tak jak ty :loveu: Quote
basiagk Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Moj Pako tez ma jakieś uczulenie na brzuszku. Nie wiem czy na metal... Quote
marzenKa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Basia oo o tym nie pomyslalam ze to moze byc na metal lub na material bo sati chodzi w szelkach:)Musze przyuwazyc:) Tengusia dziekuje za mile slowa :):) Quote
marzenKa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Zrobilysmy sobie dzis z sati fotki:)W koncu sati ma zdjecia ze swoja pancia:)Jest ich tylko pare, bo sama je robilam:)ale zawsze cos:) Jak niki zezwoli (prosimy o zezwolenie niki:roll: )to przesle Ci fotki na maila i jak znajdziesz chwilke czasu to moglabys wstawic:) A dzis w Lublinie tylee snieguuu, ze sati oszalala hehe wpadala w zaspy, atakowala snieg i uciekala i biegala, biegala, biegala po sniegu....:lol::lol:chyba lubi zime:cool3::lol: Quote
maciaszek Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 To czekamy na fotki. A z zimowego szaleństwa też będą? :) Quote
marzenKa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Niestety z zimowego szalenstwa nie beda:( bo zapomnialysmy wziac aparatu a byl taki zamiar aby porobic fotki na sniegu, aparat lezal przygotowany ale pani glowe stracila i nie wziela go ze soba:( Quote
marzenKa Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Niki chyba nie za bardzo ma czas, nie chce jej zawracac glowy fotkami.. moze ktos jest chetnu do ich wstawienia??bo ja mimo wielu prob nie moge ich wstawic, nie umiem:shake: Quote
maciaszek Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Wyślij na [email protected]. Jutro wstawię :). Quote
marzenKa Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Dzieki maciaszek:)Zdjecia juz poslane:) Quote
sacred PIRANHA Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 marzenKa napisał(a):Niki chyba nie za bardzo ma czas, nie chce jej zawracac glowy fotkami.. moz nigdy,ale to nigdy tak nie mysl!!!! fakt zalatanam mocno ostatnimi czasy:diabloti:...ale czas dla dogo mam zawsze w nocy...i wlasnie teraz moglabym je wstawic...a maciaszek wstawi jutro:eviltong: za kare odwiedze ciebie w lublinie!:evil_lol::diabloti: Quote
marzenKa Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Niki a no widzialam ze wlasnie zalatana jestes wiec nie chcialam Ci jeszcze dokladac zadan do zrobienia:razz: A czekanie na fotki wzbudiz jeszcze wieksza ciekawosc i chcec zobaczenia, to taka mala probaa wytrzymalosci hehe:lol::lol: hehe a karaa to nie karaaaa:evil_lol: jakbys przyjechala zaraz bym Cie tu wykorzystala do cwiczen z moim pieskiem, z wyjsciem na spacerek hehe:lol::lol::lol: Quote
maciaszek Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 marzenKa napisał(a):Dzieki maciaszek:)Zdjecia juz poslane:)Posłane? Nie doszły...:shake: Niki-lidka napisał(a):ale czas dla dogo mam zawsze w nocy...i wlasnie teraz moglabym je wstawic...Wstawiaj zatem, bo do mnie nie dotarły :roll:. Quote
marzenKa Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Maciaszek Hm to nie wiem czemu nie doszly:shake: ja wyslalam i mam nawet ta wiadomosc w wyslanych...sprobuje jeszcze raz:) I do Niki tez wysle na wszelki wypadek:)Skoro taka chetna do wstawiannia fotek :eviltong::eviltong::cool3: Quote
Recommended Posts