Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ula ta szkola jest podobno bardzo dobra pare osob juz mi to mowilo a pani prowadzaca ten osrodke napewno nie jest laikiem i nie szkoli psy kiejm:lol:Moze pani podzieli twoje zdanie zobaczymy:evil_lol:

Maciaszek dziekujee za odpowiedz, bardzo mozliwe ze sati jest na mieso wolowe uczulona bo je dostala w sobote, jutro pokaze te zaczerwienienia wetowi zobaczymy co powie a ja ja bede obserwowac i zobacze na jakie miesko i inne rzeczy jak reaguje. A dzis jadlaa karme sucha ze tka powiem o smaku kurczaka;) i ryz z marchewka i tez miesem z kurczaka a mialam rozwolenie tzn po prostu zrobila kupala nie stalego:lol:i nie wiem dlaczego:shake:

Niki ale sie usmialam z tego "mikruska" :lol::lol::lol::lol: ja nawet nie mialam kiedy zrelacjonowac Twojej wizyty:)Ale podzielam twoja wypowiedz:)Bardzo fajnie i milo mi sie z Toba rozmawialo, wogole to bardzo sympatyczna z Ciebie osobka:)Nawet krytyka nie byla taka straszna jak sie spodziewalam, ale wiem ze jezeli bedziesz do mnie przyjezdzac na szkolenie "mikruska":lol::lol: to bedzie pewnie troche ostrzej:evil_lol::diabloti: Sati jak wsiadlas do autobusu to oczywiscie chciala za Toba tam tez wejsc:) i patrzyla sie smutnymi oczkami ze juz odjechalas:)Takze zostawilas nie tylko u mnie ale i u niej bardzo pozytywne wrazenie:)Juz rodzince spisalam rzeczy ktore musza robic a ktorych nie wolno wobec sati, mala prelekcja tez byla ale jutro bedzie taka juz wieksza bo dzis to wszyscy byli w rozjazdach i musialam kazdemu pojedynczo mowic a musze ich zgromadzi razem:lol:Ale przyznam sie sama bez bicia:evil_lol: do bledu takiego ze sama czasem zapominam ze sati powinna isc tak bardziej kolo mnie niz przede mna, zeby nie bylo ze to ona mnie prowadzi, ale jak ona sie nie ciagnie to tak czasem nad czyms sie zamysle i zapominam o tym:diabloti:ale postaram sie poprawic:lol::lol:Jutro zadzwonie do tego osrodka tka jak napisalas a potem dam ci znac co tam pani powiedziala;)
Dziekuje ze dzis przyjechalas i dziekuje za twoje rady:lol:Wogole bardzo dobra z Ciebie osobka z ogromnym serduchem:cool3:
Chcialabym Cie jeszcze raz jak zwykle wykorzystac do wklejenia fotek sati z dzisiejszej zabawy i zdjecia cycuszkow zaczerwienionych oraz pyszczka, zebyscie to ocenily, bo cycuszki to sa zaczerwienione napewno a pyszczek to taki rozowiotki powinien byc czy jakas alergia go zaatakowala??

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

łojej widzę,że Marzenka naprawdę przejęta Sati. To raczej nic poważnego, nie wygląda groźnie, moje sunie też czasem maja czerwone cycuszki czy brzuszki lub mój piesek jajka od otarcia :evil_lol:

Posted

Niki dziekujee za wklejenie zdjec:)Juz dzwonilam do osrodka szkolenia psow i pani powiedziala ze jednak lepiej by bylo odrazu zaczac tresurke ze pokaz emi podstawowe rzeczy da mi zadania domowe a jak po prostu bedzie sterylizowana to ja bede z nia w domu to cwiczyc.Takze najprawdopodobniej juz w sobote pojdziemy na pierwsza lekcje szkolenia;)
A dzis idziemy z sati na szczepienia. Mam nadzieje ze dzielnie je zniesie i nie bedzie plakac bo mi serce peknie, bo ja sama nie lubie lekarzy ani igiel, wiec ja sie pewnie bardziej stresuje od niej bo nie lubie na takie rzeczy patrzec:shake:
A tak wstepnie sterylizacja suni bedzie 27/28 grudnia:lol:
Daria nom przejelam sie suniaa :evil_lol: ale to dlatego ze kazdy mi mowi zebym na nia uwazala, ze ta rasa ma czesto alergie i takie tam wiec ja bacznie obserwuje ale czasem juz sama nie wiem czy ona np. taki pyszczek miala zawsze czy tak dzis zrozowial:lol::lol: wiec sama bzikuje:lol:Wogole mnostwo moich glupich pytan(zdaje sobie sprawe ze czasem sa glupie:lol:)wywodzi sie z tego ze nie chce bledu popelnic zadnego.A mam sunie dopiero kilka dni wiec wole pytac poki co:lol:Pozniej juz sama bede wiedziec i nie bede was zameczac:evil_lol::lol:

Posted

no to super ze juz zaczynacie szkolenie:):):) tak jak mowilam pani pokaze Tobie jak pracowac z Sati tak zebys wiedziala jak do tego uparciucha dotrzec:)
pamietaj pytaj o wszytsko co ci na mysl przyjdzie, nawet najglupsze wedlug ciebie pytanie jest na miejscu, bo po to wlasnie jest taka szkola:)
ja oczywiscie chetnie was odwiedze i sprawdze jak tam wasze postepy:)

Posted

No dobraa to bede was zameczac:diabloti::diabloti::eviltong:
Niki no pewnie jak sie czegos nauczymy to odrazu bedziemy chcialy sie z sati pochwalic:cool3::lol:wiec zapraszamy:lol:
Ja teraz ide troche pospac bo dzis sati obudzila mnie swoim noskiem:) o 4 rano bo chciala na dwor, kupalka jej sie chcialo:evil_lol:
Wiec teraz musze troche odespac:)

Posted

no ja nie wiem...ale to wcale tak źle nie wygląda...ona ma białą siersc więc i skórę moze mieć zarózowioną...

równie dobrze moze mieć taką reakcje na jakieś podłoze...bo przecież wcześniej nic jej nie było;)

Posted

My juz z Sati po weterynarzu, szczepien nie bylo poniewaz sati ma plynnego kupalka a nie stalego wiec wet zmierzyl temprerature i stwierdzil ze narazie trzeba by bylo pozbyc sie tej takiej niby biegunki, a potem ja odrobaczyc jeszcze raz i wtedy dopiero szczepnienia...
A dzis sunia dostala dietke. Ostatnio jadla kolo 3 a az do jutra ma juz nic nie jesc, ale rodzina oczywiscie protestuje i mowi ze piesek i tak powinien cos zjesc...
A zeskrobinke z tych ranek nie zostala pobrana bo sati sie za bardzo ruszaa i wariuje a na sile jej nie chce tego robic wiec stwierdzilam ze jak bedzie ja sterylizowal to wtedy bedzie uspiona to pobierze zeskrobine i krew i przebada tylko niestety sterylizacja przesunela sie na styczen. A narazie dostala lek na ta biegunke (ale nie zaden antybiotyk tylko jakis taki kleik)dostala tez cos na te strupki i te zmiany jakis preparat przeciw grzybom i mam jej smarowac tym raz na 3 dni.
Ale mam do was pytanie poniewaz sati zdrapala sobie strupek na tych uszach i czym moge to posmarowac zeby sie szybciej zagoilo zeby nie krwawilo, moze byc alantan??Poniewaz wet powiedzial ze nie trzeba niczym smarowac..

Posted

Alantan jest ok. Pobudza komórki do wzrostu i przyspiesza ich podział, czyli przyspiesza gojenie :).
A jeśli chodzi o zeskrobinę to pamiętaj, że na 2 tygodnie przed jej wykonaniem (jeśli będzie jeszcze taka potrzeba) trzeba przestać używać wszelakich leków, żeby nie zaburzyć obrazu badania.

Posted

Maciaszek dzieki za rady:lol:

Sati coraz bardziej zadamawia sie sie w domku:lol:Juz zaczela szczekac:lol:wiec chyba czuje sie coraz pewniej:)
Jej wodnisty kupalek zaczyna sie normalizowac:)A dzis posmarowalam te zmiany i ranki preparatem ktory przepisal wet.
A wczoraj bylo kapanko:evil_lol:I wiecie co zniosla je bardzo dzielnie, mialam zalozyc jej kaganiec bo nigdy nie wiadomo ale pomyslalam ze wezme smakolyki( ona taki lasuch)i ja tym skusze i przekupie zeby byla spokojniejsza:)Podniesc i wsadzic do wanny dala sie ale widac bylo ze byla przestraszona bo nie wiedziala co sie dzieje, dostala smakolyka troche sie uspokoila, potem zostala polana woda ale poszlo gladko ja ja glaskalam a moj chlopak myl:)ale sati byla spokojna tylko jak juz wyszla z wanny to odrazu chciala wyjsc z lazienki a potem oczywiscie jak ja to nazywam dostala wscieklizny:diabloti:czyli zaczela biegac po domu jak oszalala:lol:(moj poprzedni piesek tez tak robil:lol:)
Teraz jest juz czysciutka i slniaca:)

A powracajac do kupalka to podejrzewamy ze ten wodnisty stan stolca spowodowany jest sucha karma, czy jest to mozliwe??

Posted

[quote name='marzenKa']Maciaszek dzieki za rady:lol:Nie ma za co :).

Teraz jest juz czysciutka i slniaca:)

No to czekamy na fotki błyszczącej Sati.

A powracajac do kupalka to podejrzewamy ze ten wodnisty stan stolca spowodowany jest sucha karma, czy jest to mozliwe??
Raczej nie. Jeśli już to zmianą jednej karmy na drugą (bo chyba nie karmiliście Boschem, prawda?).

Posted

No chcialam kupic tego bosha ale nie bylo u mnie zoologiku a bylam w 3 :shake: a musialam jej cos kupic do jedzonka wiec kupilam karme Acanna- babka powiedziala ze jest na tym samym poziomie co bosh i ze jest bardzo podoba do niej. Ale juz wiem ze to nie od suchej karmy bo dzis jej nie jadla a miala i tak takieog kupalka, mam nadzieje ze jej to przejdzie:cool3:

Fotki beda ale moze jakos na weekendzie bo zabrano mi aparat:shake:

A sati to naprawde wulkan energi pozytywnej energii:) jak tylko przyjde do domu to odrazu przynosi mi zabaweczke i chce sie bawic, jak tylko zobaczy ze siedze na dywanie a nie na lozku to tez odrazu przynosi zabawke:lol::lol:

A jutro jedziemy do weterynarza jeszcze innego niz bylismy bo chce zobaczyc czy moze inny weterynarz cos wiecje powie mi na temat tych zmian jej na ciele i na uszkach...
A w sobote na szkoleniee:razz:

Dzis sati po raz pierwszy zostala sama w domu i byla bardzo grzeczna bo jak przyszla mama do domu to spala i wszystko w domu bylo na swoim miejscu nie naruszone:lol:

Posted

Ja też polecam Acanę :) (najtaniej na Allegro, tylko trzeba kupić 2 15-kilogramowe worki).
Brawo dla Sati za samotne spokojne w domu zostanie :klacz:. Szczerze mowiąc bałam się co będzie jak taki adhdowiec w chałupie sam zostanie...

Podpytajcie tego weta, do którego się wybieracie co może być przyczyną takich rozwolnień.

Posted

maciaszek napisał(a):

Brawo dla Sati za samotne spokojne w domu zostanie :klacz:. Szczerze mowiąc bałam się co będzie jak taki adhdowiec w chałupie sam zostanie...

dobrze wychowane szlachetne ADHDowce podczas nieobecnosci opiekunow, swoja samotną egzystencje spędzają na snie...moj Tim tak ma.....zawsze jest meeega zaspany jak wracam i zajmuje mu kilka minut dojscie do stanu rozpedzonego huraganu:cool3: