maciaszek Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 MarzenKo, widzę, że przyszedł TEN moment i napisałaś o wszystkim... Cieszę się, że Sati czuje się już lepiej i wraca jej humor i chęć do zabawy! Już niedługo będzie śmigać jak dawniej :). A Ty będziesz już rozważna i będziesz miała oczy dookoła głowy! :) Nie martw się już. ten etap masz za sobą... Quote
andzia69 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Marzenko - trzymaj się, ucałuj sunieczkę - będzie dobrze:loveu: I staraj sie bawić z sunią jak najdalej od ulic - nawet mało uczęszczanych bo nigdy nic nie wiadomo...;) Quote
sacred PIRANHA Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Marzenka buziaki przesylam i wpraszam sie jak zawsze:) Quote
marzenKa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Dziekujee kochanee:roll: Sati czuje sie juz o wiele lepiej, bylysmy ostatnio na kontroli i wet zbadal noge i sati nie czula juz bolu przy badaniu:multi:Wet powiedzial ze jest coraz lepiej:)ale nadal wskazane jest ograniczenie ruchu a to jest coraz trudniejsze kiedy ona coraz lepiej sie czuje:cool3: Pozdrowienia i caluski od sati:) Quote
maciaszek Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 A może jakieś foteczki? Teraz chyba łatwiej ją złapać w kadr? ;) Quote
marzenKa Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Ok postaram sie dzis zrobic fotki i popoludniu przesle je niki:) ( niki znow prosba do Ciebie abys wstawila fotki:)jak dotra do Ciebie)Z gory wraz z sati pieknie dziekujemy;) A mam do was pytanie, czy mozna psu myc zabki pasta do zebow dla ludzi?? Poniewaz od pewnego czasu sati tak dziwnie i brzydko pachnie z pyska, wet powiedzial ze trzeba czesciej myc zeby ale ja kiedys slyszalam ze jak psu tak dziwinie smierdzi z pyska to oznacza jakies problemy z watroba to prawda??? I co jest najelpsze oprocz mycia zebow aby sobie czyscila zabki? jakies kosci takie w sklepie zoologicznym kupione?? Quote
marzenKa Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Zdjeciaaa sati juz wyslane do Niki-lidka:cool3::lol: Quote
maciaszek Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 [quote name='marzenKa']A mam do was pytanie, czy mozna psu myc zabki pasta do zebow dla ludzi??Nie! Zdecydowanie nie. Musisz kupić pastę do zębów dla psów. Ona ma inny skład i jest bezpieczniejsza oraz lepsza dla psa. I smaczniejsza :). Poniewaz od pewnego czasu sati tak dziwnie i brzydko pachnie z pyska, wet powiedzial ze trzeba czesciej myc zeby ale ja kiedys slyszalam ze jak psu tak dziwinie smierdzi z pyska to oznacza jakies problemy z watroba to prawda???Vrzydki zapach z pyska może być objawem różnych problemów - np. z trawieniem, z nerkami, ale w 90% przypadków ma związek z samą "jamą" ustną. Myj Sati ząbki, kup jej Dentastick albo coś w tym stylu lub specjalne kostki do czyszczenia ząbków i odświeżania oddechu. Jeśli po jakimś czasie ten problem nie zniknie - niech wet dokładnie oglądnie jej zęby i dziąsła (a może nawet niech je oglądnie od razu), a jak wszystko będzie ok, to niech zrobi jej badania krwi. Quote
sacred PIRANHA Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 juz wchodze i wklejam fotki:) co do zabkow to tak jak juz maciaszek napisala..specjalna pasta dla psow, specjalne kostki, smakolyki do czyszczenia zebow...sa np. takie kosci z chlorofilem, karma z lososiem dobrze tez wplywa na to no i sa tez takie spraye do jamy ustenej dla pieskow ziolowe...jak to nie pomoze to nalezaloby szukac przyczyn "wewnetrznych":) Edit: Marzenka wyslala mi tyle fotek, ze bede wam wklejac przez nastepny caly tydzien po kilka:P Quote
marzenKa Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Niki hehe no troche zdjec sie uzbieralo:evil_lol: Nie moglam sie zdecydowac ktore Ci wyslac wiec wyslalam wszystkie:lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 wiec daje tylko te z dzisiaj aktualne, zeby udowodnic ze Sati ma sie juz calkiem dobrze:) pozostale bede regularnie dawac po kilka zeby bylo ciekawie na watku:) Quote
marzenKa Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Dziekujeemyy niki za wstawienie fotek:) Niki jak chesz to nie wstawiaj wszystkich:)Wstawiaj jak bedziesz miala czas:)jak nie bedziesz miala czegos innego do roboty:lol: Quote
maciaszek Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 Jak fajnie było zobaczyć maleńką :loveu:. Chcemy więcej fotek. WSZYSTKIE! Quote
marzenKa Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Witam Ciesze sie ze fotki sie podobaja:) Sati dostala na grzbiecie takich malych krostek, jakas pokrzywke czy cos, pewnie reakcja allergiczna na jakies jedzonko ( podejrzewam ze na watrobke;) I nie chce pic witaminek tzn jakiegos preparatu z wapniem i fosofrem aby kosci sie szybciej zrosly, wczoraj z siostra godzine staralysmy sie ja namowic do wypicia ale i tak w efekcie koncowym musialysmy na sile strzykawka jej wpuscic to do pyska:shake: TeraZ sobie grzecznie spi, jak aniolek na legowisku:) Quote
maciaszek Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 marzenKa napisał(a):I nie chce pic witaminek tzn jakiegos preparatu z wapniem i fosofrem aby kosci sie szybciej zrosly, wczoraj z siostra godzine staralysmy sie ja namowic do wypicia ale i tak w efekcie koncowym musialysmy na sile strzykawka jej wpuscic to do pyska:shake: A jakby tak spróbować przemycić w jakimś pysznym jedzonku, tzn. polać jedzonko? Quote
marzenKa Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 nom tak wlasnie robilam ze dodawalam do jedzonka i jadla tak z 3 dni az sie w koncu zbuntowala i jak jest z tym preparatem jedzonko to wogole nie chce jesc, wiec musze dawac jej to odzielnie. Pojawily sie u sati niepokojace objawy, poniewaz przedwczoraj i wczoraj jak spala to pozostawila na lozko po sobie dosc spora mokra plame ( bez zadnego zapachu ani nic) przypuszczamy ze jak spala to sie chyba zsikala, popuscila jakos tak ale nie bylo czuc zadnym moczem. Zdarzylo sie to jej dopieor 2 razy...zobaczymy jeszcze dzis i jutro, W piatek idziemy do weta to powiemy mu co sie dzieje. jestem ciekawa czy to po sterylizacji czy po wypadku:-( Quote
maciaszek Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Te mokre plamy to na pewno nie po sterylce, bo wtedy by tylko troszkę popuszczała (w małych ilościach), a nie robiła spore kałuże. Nie wiem co to może być... Bazylowi się kiedyś też coś takiego zdarzyło (też w nocy), ale tylko raz, więc nic z tym nie robiłam. Pogadaj z wetem. Quote
marzenKa Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Nom wlasnie to sa takie spore plamy, narazie zdarzylo sie to 2 razy, jak spala tak dosc twardym snem, moze jej sie cos przysnilo, a moze ma koszmary i ze strachu...nie wiem zobaczymy co bedzie, a w piatek pogadamy z wetem. Jej sie raz zdarzylo pierwszego dnia po sterylce ze na dywanie zostawila 2 plamy w nocy ( wtedy tez to nie smierdzialo) ale ona wtedy czesto siusiala, wiec myslalam ze po prostu nie wytrzymala. Quote
marzenKa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Witam:) Dawno nas tu nie bylo...Sati juz praktyczie zdrowa;)czasem cos zakuleje, ma ograniczone bieganie jeszcze przez jakies 2 tygonie ale pozatym to juz wszystko dobrze:lol:Okazalo sie ze ma alergie na jakies pylki lub na trawe poniewaz czesto sie lize i gryzie w lapki i ma pomiedzy paluszkami troche zaczerwienione dostaje zastrzyki raz na 3 tygodnie i wet powiedzial ze musi je dostawac przez caly czas hmmm troche mnie zdziwil poniewaz wczesniej sati nie dostawala takich zastrzykow i bylo dobrze, moze po prostu musi je dostawac teraz jak rosliny pyla i wogole...no ale zobaczymy co bedzie, narazie nie interesuje sie lapkami, ale sa one takie zarozowione I mam jeszcze pytanie o stosunek sati do dzieci...poniewaz sati zachowuje sie jak dla mnie tak jakby nie wiedziala kto to jest male dziecko(od niemowlaka tak do 15lat)patrzy sie na nie z postawionymi uszami, czasem zaszczeka, u mnie nie ma kontaktu z dziecmi tylko na spacerach jak jakies dziecko przechodzi kolo niej ale ja sie boje zeby nic nie zrobila wiec zawsze trzymam ja krotko lub omijam szerokim lukiem dziecko. ja nie mam mozliwosci sprawdzenia jak ona by zareagowala na blizszy kontakt z dzieckiem dlatego tez nie puszczam ja do dzieci, ale chcialabym ja jakos nauczyc aby byl przyjazna dla dzieci tlyko nie wiem jak mam to zrobic...Ta pani z hoteliku co sati u niej byla mowila ze suka ma pozytywny stosunek do dzieci i prawdopodobnie sie z nimi wychowywala ale ja tego szczerze mowiac nie zauwazylam...nie wiem moze to ja sie zle zachowuje jak jest gdzies kolo nas dziecko i wywoluje spiecie u sati dlatego prosilabym o jakies rady:) Quote
maciaszek Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Fajnie, że Sati już czuje się ok :)! Co do porad w temacie dziecięcym, to niestety ja nic nie poradzę. Sama bym chętnie natomiast posłuchała :). Quote
andzia69 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 proponuję zapożyczyc dziecko, które nie boi się psów, Sati zalozyc namordnik na czas zapoznania, dajesz dziecku do reki patyka czy piłeczkę do zabawy z psem ewentualnie smakołyk - mój Zgredek reaguje pozytywnie na jedno i na drugie;) A to ze szczeka - moze tak zachęca do zabawy...jesli się nie jeży, nie spina to jest dobrze:p Quote
marzenKa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 wlasnie o to chodzi ze nie mamy od kogo wypozyczyc dziecka:roll: Znajoma jest mi tylko dwojka dzieci ale one niestety boja sie psow:roll: No i taka dupa.... A do reki to dziecku hm balabym sie troche dac patyka czy pilke bo sati nie jest delikatna moglaby skoczyc na dziecko:roll: a smakolyk hmm to mogloby byc lepiej chociaz tez moglaby wykrasc je dziecku z nienacka i mogloby sie przestraszyc... Dzis bylysmy na spacerze i pierwsza jak nigdy rzucala sie na wszystkie psy:mad:Myslicie ze to ze nie jest spuszczana juz od 4 tygodni moze miec na to jakis wplyw??ze nie moze sie wybiegac i zuzyc tej energii??Bo ona nigdy nie byla agresywna, nawet do innych psow... Quote
sacred PIRANHA Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 zalegle fotki...tydzien walczylam z dogo...teraz czasem dziala wiec korzystam z chwili:) i na koniec dzis moje ulubione:):):) Quote
Recommended Posts