Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciekawe, dlaczego ludzie sie wycofuja gdy dowiadują się o umowie albo o wizycie przed adopcyjnej. Mam wrażenie że czasami nie rozumieją o co chodzi w tych wizytach i myśllą że będziemy im kąty zgladać....

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myslę, że tym razem to nir tak. Dziewczyna która chciała Ledę wymieniała ze mną emaile i sms-y 2 dni. Przysłała fajna ankietę przedadopcyjną, wiedziała, że Leda wróciła z nieudanej adopcji. Wydawało się wszystko super.
TYlko koniecznie chciała odebrac ją sama. Jak wspomniałam, że zabiorę sunię z tymczasu w Śremie i po drodze podjade do Mosiny - to już było średnio. Stwierdziła, że ona i tak musi być w Poznaniu, że rozumie iż chcę sprawdzić domek i domowników, ale naprawde jest wszystko ok. I że jej chgłopak będzie jechał do Pozannia, już wszystko ustalili. Ale ja byłam jednak zdecydowanie nieugięta.
Więc napisała, że ok.
A dzisiaj - rano - że musi zrezygnować z uwagi ma alergię dziecka brata, który nota bene mieszka gdzie indziej i tylko bywa w odwiedzinach.

Cos nie tak.

Posted

Gosiu, możesz mi na pw wysłać jakieś dane tej dziewczyny? To co piszesz przypomina mi trochę korespondencję, którą ostatnio prowadzę...z jednej strony dość obiecującą, ale z drugiej - taką trochę....hm...

Posted

supergoga napisał(a):
Mooniko, napisałam PM. Swoją drogą chyba czarna lista się kłania

Gośka - proszę daj mi na pw namiary tej dziewczyny, jak najszybciej, kurcze:roll:. Albo może zadzwonię do Ciebie lepiej.

Tak czy siak, dziewczyny, dajcie te namiary na czarne kwiatki!!!

Gośka, wspólczuję, Monice zresztą też, Kajtek już tak długo siedzi...

i jeszcze to dogo nie chodzi, przynajmniej mi:mad:

Posted

Totalny kanał. Leda ma czas w tymczasie do poniedziałku po południu. Wtedy musze ją zabrać, przynajmniejn do końca tygodnia (wyjazd). Nie mam co zrobić, nasz mały z nią się nie zgodzi. Ręcę opadają. 7 gapiów na allegro, a żadnego domku.
Wtedy telefony sie urywały, teraz cisza.

Posted

Dlaczego nikt nie zagląda do Ledy. Do innych wszyscy zaglądają, a maleńka pokrzywdzona Leda została tylko ze mną.
Ta mała suńka już swoje przeszła, i to dwa razy.
Proszę, chociaż zajrzyjcie do niej.

Posted

Na wystawie jest ogłoszenie. Powoli klaruje sie domek dla Ledy, może...Domek miał kiedyś jack russela i temperament suni jest nie straszny.
Trzymac kciuki oby był i był dobry.

Posted

Mała suńcia z charakterem czeka na odpowiedzialny domek. Jeśli szukasz niedużego, wesołego, ciekawego świata i odważnego psiaka, któremu chcesz zapewnić szczęśliwe i bezpieczne życie - trafiłeś we właściwe miejsce. Maleńka Leda ciąle ma nadzieję na kochającego opiekuna.

Posted

Leda, żegnana moimi łzami pół godziny temu pojechała do domu. Będzie mieszkała daleko bo w Niemczech. Wspaniali ludzie, zagorzali miłośnicy psiaków w potrzebie stracili swego psa 2 m-ce temu na raka. Wypatrzyli Ledę bo im go przypominała i jak powiedzieli, chcieli psa z Polski aby ich rozumiał.
Wczoraj wieczorem ruszyli w podróz i dzisiaj, cali w nerwach czy nic się nie zmieniło - pojawili się u mnie.
Były łzy ogólne na widok suni. Urzekła wszystkich.
Mam obiecane fotki (zreszta widziałam juz fotki domu Ledy i jej kolege kota).
Umowa spisana i maleństwo pojechało z nowymi opiekunami.

Wysyłam link do wątku - mam nadzieję, że sami napiszą, jak sunia zniosła podróż. Bo podróżować będzie.

To dla suni idealny domek. Czyli nasza maleńka jest bezpieczna.

Leduś - kochamy cię i zyczymy tylko szczęścia w nowym zyciu.

Posted

Leda nazywa sie teraz Maja. Ma już niemieckie obywatelstwo. Zapoznała się z kotem, najpierw był buziak, potem gonitwa. Ale taka raczej zabawowa. Bo nasza Leda - Maja to sreberko niezłe.
Jak tylko fotki dostane wkleję tutaj. Wszyscy są zakochani w suczynce.