beka Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ciekawe, dlaczego ludzie sie wycofuja gdy dowiadują się o umowie albo o wizycie przed adopcyjnej. Mam wrażenie że czasami nie rozumieją o co chodzi w tych wizytach i myśllą że będziemy im kąty zgladać.... Quote
supergoga Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Myslę, że tym razem to nir tak. Dziewczyna która chciała Ledę wymieniała ze mną emaile i sms-y 2 dni. Przysłała fajna ankietę przedadopcyjną, wiedziała, że Leda wróciła z nieudanej adopcji. Wydawało się wszystko super. TYlko koniecznie chciała odebrac ją sama. Jak wspomniałam, że zabiorę sunię z tymczasu w Śremie i po drodze podjade do Mosiny - to już było średnio. Stwierdziła, że ona i tak musi być w Poznaniu, że rozumie iż chcę sprawdzić domek i domowników, ale naprawde jest wszystko ok. I że jej chgłopak będzie jechał do Pozannia, już wszystko ustalili. Ale ja byłam jednak zdecydowanie nieugięta. Więc napisała, że ok. A dzisiaj - rano - że musi zrezygnować z uwagi ma alergię dziecka brata, który nota bene mieszka gdzie indziej i tylko bywa w odwiedzinach. Cos nie tak. Quote
supergoga Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Kilka fotek, jak była u mnie cała trójka Co z ta Ledą. Szukamy domu dla miniaturki z temperamentem. Quote
MonikaP Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Gosiu, możesz mi na pw wysłać jakieś dane tej dziewczyny? To co piszesz przypomina mi trochę korespondencję, którą ostatnio prowadzę...z jednej strony dość obiecującą, ale z drugiej - taką trochę....hm... Quote
supergoga Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Mooniko, napisałam PM. Swoją drogą chyba czarna lista się kłania Quote
PaulinaT Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 O matko. Ale numer z tą dziewczyną z Mosiny - czy to ta o której rozmawiałyśmy?? Dobrze, że byłaś czujna! Quote
supergoga Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 No dobrze. Leda nie może juz źle trafić - bo to byłby kolejny dom dla niej. I totalna porażka wtedy. Tylko że póki co innego nie mamy. Quote
basiaap Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 supergoga napisał(a):Mooniko, napisałam PM. Swoją drogą chyba czarna lista się kłania Gośka - proszę daj mi na pw namiary tej dziewczyny, jak najszybciej, kurcze:roll:. Albo może zadzwonię do Ciebie lepiej. Tak czy siak, dziewczyny, dajcie te namiary na czarne kwiatki!!! Gośka, wspólczuję, Monice zresztą też, Kajtek już tak długo siedzi... i jeszcze to dogo nie chodzi, przynajmniej mi:mad: Quote
supergoga Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Totalny kanał. Leda ma czas w tymczasie do poniedziałku po południu. Wtedy musze ją zabrać, przynajmniejn do końca tygodnia (wyjazd). Nie mam co zrobić, nasz mały z nią się nie zgodzi. Ręcę opadają. 7 gapiów na allegro, a żadnego domku. Wtedy telefony sie urywały, teraz cisza. Quote
supergoga Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Dlaczego nikt nie zagląda do Ledy. Do innych wszyscy zaglądają, a maleńka pokrzywdzona Leda została tylko ze mną. Ta mała suńka już swoje przeszła, i to dwa razy. Proszę, chociaż zajrzyjcie do niej. Quote
Marta i Wika Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Ja zaglądam :-) Tylko nie piszę :oops: Quote
swan Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 jak to nie zaglądają kibicujemy dzielnie :p a na kociej wystawie mozna dawać psie ogłoszenia ? :cool3: Quote
supergoga Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Na wystawie jest ogłoszenie. Powoli klaruje sie domek dla Ledy, może...Domek miał kiedyś jack russela i temperament suni jest nie straszny. Trzymac kciuki oby był i był dobry. Quote
andzia69 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 no to pozostaje trzymać kciuki za prawie JRT:lol::lol: Quote
maggiejan Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Mała suńcia z charakterem czeka na odpowiedzialny domek. Jeśli szukasz niedużego, wesołego, ciekawego świata i odważnego psiaka, któremu chcesz zapewnić szczęśliwe i bezpieczne życie - trafiłeś we właściwe miejsce. Maleńka Leda ciąle ma nadzieję na kochającego opiekuna. Quote
supergoga Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Leda, żegnana moimi łzami pół godziny temu pojechała do domu. Będzie mieszkała daleko bo w Niemczech. Wspaniali ludzie, zagorzali miłośnicy psiaków w potrzebie stracili swego psa 2 m-ce temu na raka. Wypatrzyli Ledę bo im go przypominała i jak powiedzieli, chcieli psa z Polski aby ich rozumiał. Wczoraj wieczorem ruszyli w podróz i dzisiaj, cali w nerwach czy nic się nie zmieniło - pojawili się u mnie. Były łzy ogólne na widok suni. Urzekła wszystkich. Mam obiecane fotki (zreszta widziałam juz fotki domu Ledy i jej kolege kota). Umowa spisana i maleństwo pojechało z nowymi opiekunami. Wysyłam link do wątku - mam nadzieję, że sami napiszą, jak sunia zniosła podróż. Bo podróżować będzie. To dla suni idealny domek. Czyli nasza maleńka jest bezpieczna. Leduś - kochamy cię i zyczymy tylko szczęścia w nowym zyciu. Quote
Marta i Wika Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 No to świetnie :multi: Będzie jej dobrze w nowym domku. Napisz jeszcze co z Kirą :lol: Quote
GameBoy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 bardzo sie ciesze, ze maluchy juz w nowych dobrych domkach :loveu: Quote
maggiejan Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Cudownie. Potrzebujemy wszyscy jak najwiecej dobrych zakończeń. Quote
andzia69 Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 superaśnie!!!!wszystkiego naj w nowym domku!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
PaulinaT Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Uff... trzymam kciuki za podróż, za aklimatyzację, za Lede i za Państwa. :thumbs: Quote
supergoga Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Leda nazywa sie teraz Maja. Ma już niemieckie obywatelstwo. Zapoznała się z kotem, najpierw był buziak, potem gonitwa. Ale taka raczej zabawowa. Bo nasza Leda - Maja to sreberko niezłe. Jak tylko fotki dostane wkleję tutaj. Wszyscy są zakochani w suczynce. Quote
Marta i Wika Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Wstaw koniecznie. Właśnie miałam pytać co u małej ;) Quote
Recommended Posts