Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyposzek i Tusia są podobne do siebie ,oboje sma słodycz.
Może ciocia Bianka zacznie pobierać opłaty od różnych osób za potrzymanie maluchów na kolankach?
Jak byłąm małym dzieckiem i nie miałam jeszcze roweru,to stosowałam handel wymienny; za 1. kółko na rowerze po parku ,jedno kółko z moją cudowną sunią w wózku dla lalek,a ona leżała kołami do góry pod kocykiem.Handel szedł jak nie wiem co.

Posted

Alez piękny z niego pies...sliczny jest i ładną ma budowe,strasznie mie sie podoba taki tym onka.Oby oczy jego włascicieli stały sie jego oczami.
Jak tam wyniki ?? mam nadzieje ze wszytko dobrze
dalej 3mam za niego kciuki chociaz wiem ze wszystko bedzie dobrze,ale nie zaszkodzi

Posted

Jak już wcześniej pisałem, zdjęcia nie oddają jego całej urody. W rzeczywistości jest jeszcze ładniejszy :)

Żałuję, że miałem tak mało czasu na odwiedziny, ale mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie okazja na ponowne spotkanie.
Jak tylko przyszedłem i on podszedł do mnie, to od razu wtulił we mnie swój kochany łeb, jakby chciał powiedzieć, że bardzo dziękuje za uratowanie i w dowód wdzięczności oddaje się cały w ręce wybawicieli - dobrych ludzi, którym nie był obojętny jego los. Do tego to jego pomrukiwanie zadowolenia podczas drzemki. Tego psa nie da się zapomnieć.

Życzę mu, aby reszta jego życia była wypełniona już tylko szczęśliwymi chwilami.

Posted

Jakie to szczęście w nieszczęściu, że jest dogo i ludzie,którzy kochają piesiulki. Dzięki temu biedactwo znalazło domek i wspaniałych włascicieli. Bądźcie szczęśliwi z tym wspaniałym psiakiem, który widać na Was zasłużył.( A Wy na niego :loveu: )

Posted

a moja sunia taka podobna:loveu: wczoraj wziełam jej łepek i popatrzyłam w brazowe oczy i odrazu mi sie przypomniało jak patrzyłam w puste oczodoły Brajla :placz: to piekne ze ten pies jest szczesliwy po tylu nieszczesciach :multi:

Posted

co tu dużo mówić - Brajl jest naprawdę piękny !!!!!!!!!!!!!

A jak mówicie, że zdjęcia nie oddają jego uroku to jaki on musi byc śliczny w rzeczywistości....poprostu bosko !!!!

Posted

Cieszę widząc Brajla spokojnie śpiącego, najedzonego lub spacerującego. Na zdjęciach robionych z daleka można nie zauważyć braku oczów, tzn. gdy się o tym nie wie. Nie mogę doczekać się relacji z wizyty u weterynarza. Przykro mi z powodu tej "zakręconej" sytuacji z AFN, tym bardziej, że i ja w pośpiechu, pod wpływem chwili kupiłam jakąś małą cegiełkę na allegro, żeby pomóc w opiece nad pieskiem.
Pozdrawiam serdecznie p. Edytę i jej męża i całą psio - kocią gromadkę :lol:

Posted

To ja sobie pozwolę zacytować Edytę :lol:

Dziękuję wszystkim raz jeszcze za kciuki i wsparcie,ciągle jeszcze borykam się z resztką paskudnej grypy.Dawno mnie tak nie złamało jak teraz.
Wszyscy jednak czekają na wieści,wiec choć kilka słów napiszę.

Brajl został wczoraj obejrzany przez dr.Gierka od czubka noska po koniuszek ogona.Chłopak nie ma tatuażu,choć to aż dziwne.Jest ogólnie silny i zdrowy.Oczodołów zaszywać nie bedzie potrzeby.Nie ma nadmiernej wydzieliny,ropy,trzeba przemywać oczodoły solą fizjologiczną.
Zęby....Hm.Tu sprawa jest dośc dziwna i zagadkowa.Zęby nie zostały wyłamane,upiłowano je równo i fachowo,co zreszta musiało zostać dokonane pod narkozą.Jak i dlaczego-teorii dziesiątki,a dalej nic nie wiemy.
Właściwie jak sie okazuje nie wiadomo w jaki sposób pies znalazł sie w schronisku.Sprawa na pewno wymagała bedzie prawie detektywistycznych zabiegów,ale chcemy zrobić wszystko,aby poznać choć trochę prawdę.
Brajl jest wspaniałym psem,biegunka ustepuje,w brzuszku mniej burczy.Dostaje leki i odpowiednią dietkę.
Reszta wieści-później.

I trochę później :multi:

Brajl zaszczekał!Wprawdzie jeszcze nieśmiało i krótko,ale zaszczekał!Na wieczornym spacerku mały potwór rozdarł się jazgotliwie na biegnącego kundelka.Bartek natychmiast poczuł się w obowiązku wesprzeć podopieczną.I nagle usłyszałam nieśmiałe kilkakrotne hau,hau dobiegające z drugiej części skwerku.To Brajluś stał ze swoim Panem i dopingował stadko..Poczuł się już najwyraźniej jego częścią...

Posted

Nie mogę znależc słów podziwu żeby wyrazić to, co robicie dla tego cudownego psiaka. On zasługuje na wszystko co najlepsze i znalazł to
u Was...:loveu::loveu::loveu:
Wielkie, wielkie podziekowania od nas rzeszowianek - wolontariuszek
z Orzechowców. Ten wspaniały pies był tam bez żadnych szans !!!

Posted

Co do Brajla staram się coś ustalić. Straż Miejska nie ma zgłoszenia, Straży Granicznej nie brakuje psa. Znaleziony został w Olszynce,ale nikt nic nie wie. Sluchajcie nie będzie łatwo, nie wiem czy się uda....

Posted

KOchany psiak i jego Panstwo :loveu:
Może on ma podpiłowane zęby ,żeby nie mógł ugryźć,ale żeby mógł jeść,tylko po co?
A oczy ??żeby nie widział co z nim chcą robić?trudno coś wymyśleć sensownego ,ale ludzkie możliwości w złych sprawach okazują się być nieograniczone :mad:
Szkoda,że nie ma sztucznych gałek dla psów :-(