bubu+ Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Wyrazy uznania:happy1:, bo mało jest takich ludzi, ale dobrze że są:multi: Quote
mtf zalesie Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 czy ktos moze mi odpowiedziec czy sa podjete jakies kroki aby ukarac ta kanalie ktora tak znecala sie nad tym psem Quote
Peter Beny Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Kochani z Owczarka wiem , że Brajl znów dziś był w odwiedzinach u pewnej cioteczki , postaram się później umieścić jej wypowiedź :lol: Niestety sprawa sprawcy :shake::shake: , będzie bardzo ciężko go znaleźć z kilku powodów , ale nie będę tutaj nic pisać , może później :shake: W całym tym stresującym wczorajszym dniu udało mi się zrobić tylko kilka fotek . Podzielę się z wami :lol: Spacerek przed wyjazdem ....... No i tu cioteczki wpadły na genialny pomysł i dzięki kabanosom w drobnych kawałkach Brajl zapoznał się z samochodem i po chwili wyruszyliśmy w podróż powrotną w kierunku nowego domku u cioteczki Edyty i wujka Włodka :lol::lol::lol: Jestem dziś po kilku telefonach do Edyty , chyba mogę cosik zdradzić :cool3: Wiem że wujek Włodek dumnie spaceruje i pokazuję teren okoliczny Brajlowi , piesek już kilka razy się załatwił na podwórku , dostaję małe porcję i częściej , upodobał sobie miejsce w kuchni ( mądry wie że tam jedzonko :lol: ) Mam nadzieje że Edycie się w końcu uda zalogować i napiszę tutaj więcej , jeżeli chodzi o wparcie , prosimy o kontakt na jej mail lub ewentualnie do mnie na PM ( podam jej dane ) Jeszcze raz dziękuję wolontariuszkom :laola: Bardzo was podziwiam za to co tam robicie ............. Resztę Dogomaniaków pozdrawiam serdecznie :razz: Quote
Polarna Legenda Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Brajl jest przepieknym psem!To taki "stary" typ owczarka który zawsze szalenie mi sie podobał. Zycze jemu i całej jego rodzinie wszystkiego najlepszego! Quote
in_a Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Chciałabym przytoczyć tu , jesli mozna,moją wypowiedz z owczarek.pl... .." .... Dodam tylko, że Brail jest naprawde wspaniałym, zrównoważonym psiakiem, ufającym ludziom mimo wszystko i wybaczającym..Jestesmy pod jego ogromnym urokiem i wrazeniem z kredytu zaufania jakim nas obdzielił wsiadając z nimi do auta...Peter i ja ogromnie to przeżyliśmy. Jestem też pełna uznania i szcunku dla dziewczyn - Kasi i Asi, wolontariuszek ze schroniska- schylam przed Wami głowe za Wasze ogrmne serce, poświecenie i zaangażowanie w los tych psich nieszczęść. Edyta- kobieto ze złotym sercem, wiem że oboje z Brajlem byliście sobie przeznaczeni i ciesze sie że będzie on mogł doświadczyc tego, co wczesniej już doświadczyli wszyscy z Twojego stadka BBBB. Całym sercem jestem z Wami. ..i jeszcze to - .." Peter, dziekuje, własciwie to napisales to ,co i ja chciałam napisac....Widze, że oboje jestesmy całym sercem z Brajlem... Edytka powiedziała mi dzis przez telefon to, co oboje z Peterem widzielismy juz wczoraj - Brajl, jest wyjątkowym i wspaniałym psem, o cudownej psychice.... Naprawde, jestem bardzo szczęśliwa, że udało mi sie być jedną z tych osób, która mogła mu pomóc przywrocić wiare w człowieka.... Dziękuje Wam za to - Edytko, Piotrze, Kasiu i Asiu... Quote
Czarodziejka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 A my jesteśmy szczęśliwi, że wśród nas są tacy ludzie jak WY! Quote
oktawia6 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 :placz::placz::multi::multi::loveu:tak mogę tylko skomentowac jego szczęście-brak słów a każde to za mało:placz::loveu: Quote
albiemu Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 mtf zalesie napisał(a):czy ktos moze mi odpowiedziec czy sa podjete jakies kroki aby ukarac ta kanalie ktora tak znecala sie nad tym psem co dziwne jeśli miał by to być pies z interwencji jak mówili, musiał by być protokół z tego, nie ma. Straż Miejska też nic nie ma :/ - nie wiem, wszystko to jakieś dziwne. Jak coś uda mi się ustalić dam znać. Quote
Peter Beny Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 cytat Edyty z Owczarka :lol: : Moi Kochani,Brajl to genialny pies.Po prostu fenomen.Dzisiejsze przyjęcie,jak napisała Małgorzata,upłynęło pod znakiem Brajla i rozważań teoretycznych o wymyślnych torturach skierowanych do oprawców psiaka.Nawiasem mówiąc,niektóre pomysły wprawiły nawet mnie w osłupienie.Do dzisiaj żyłam w nieświadomości,ze mam takie pomysłowe dziecko.W każdym razie,gdyby ktoś chciał się przyłączyć do wymierzania sprawiedliwości dla Brajlowego kata,to oświadczam,ze już przyjmujemy zapisy,bo jest potworna kolejka. Żarty żartami,ale faktycznie psiak jest kochany i bardzo mądry.Fenomenalnie już rozpoznaje schody w domu Małgosi,po dwóch pobytach w ogrodzie poznał go na tyle,ze nawet sobie pobiegał.I wydaje mi się,że wygląda już lepiej.Wygłaskało go dziś tyle rąk i tak długo,ze kąpiel stała sie zbędna.. Eh,chyba mam już lekkiego fijoła na punkcie Brajla. Fotki jutro. Edyta +BBB+B Im bardziej poznaję człowieka,tym bardziej kocham swojego psa... Quote
albiemu Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Peter nie da się ukryć, że Brajl jest naprawdę wyjątkowym psem - żałuję, że nie jestem wróżką abym mogła w tył zaglądnąć i zobaczyć kto, gdzie,dlaczego tylko po to aby do Twojej listy się dołączyć i ruszyć pod wskazany adres. Brajl jest tak mąrym psem, że słów brak. Tak cierpliwym do człowieka. Przypuszczam, że my w emocjach więćej popełniamy błędów niż ona sam :). Rewelacyjny pies, ja w końcu śpię spokojniej. Spokojnie chyba niegdy już nie będę sypiać, spokojniej mogę. Zdjęcia, które wkleił Peter przypomniały mi znów obraz z pocztówki Petera i Iny i ten zimny wiatr, kótry w niczym nie pomagał... Mam nadzieję zdrowi jesteście wszyscy?? Quote
wapiszon Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Cytuję z Owczarka: ,, Pies taki jak Brajl nie ucieka z domu, nie gubi sie na spacerze. Ktos, kto wychowywal Brajla i nauczyl go prawidlowych relacji z ludzmi, raczej nie bylby zdolny do oddania, pozbycia sie psa, a juz na pewno nie do takiego okrucienstwa. Jesli zagladaja tu Panie Wolontariuszki, ktore pierwsze odkryly Braila, bardzo prosze o kontakt na priv. Zofia "" Pozdrowionka dla wszystkich wspaniałych Brajlomanów Quote
albiemu Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 a Pani Zofia jest na dogo?? Peter czy ktoś z AFN odewał sie do Ciebie po pm, bo do mnie nie - zaczyna mnie to denerwować, daj mi znać czy coś juz wiesz. Quote
JoSi Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Czarodziejka napisał(a):A my jesteśmy szczęśliwi, że wśród nas są tacy ludzie jak WY! A ja jestem nieszczęśliwa, że więcej nas jest takich podłych jak oprawcy Braila a ludzi ratujących kropla w morzu. Wśród oprawców klechy. Czytaliście o wajmarze, którego chcięli otruć bo zaczął przeszkadzać? Zakonnicy w Krakowie !!! Tym wszystkim ludziom włos z głowy nie spadnie z przyczyn prozaicznych, głównie tchórzostwa. Tylko ludzie mają duszę? Dziękuję za taką duszę. Ludzie stworzeni na obraz i podobieństwo boga? Dziękuję za takiego boga. Quote
Peter Beny Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 albiemu napisał(a):a Pani Zofia jest na dogo?? Peter czy ktoś z AFN odewał sie do Ciebie po pm, bo do mnie nie - zaczyna mnie to denerwować, daj mi znać czy coś juz wiesz. Zofia się już tu wypowiadała :lol: Ale z AFN niestety nic dalej :shake::shake::shake: Quote
Wiedźma Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 A tak z rana wezbrało we mnie uczucie do wszystkich, którzy ratowali Brajla... A jeśli chodzi o pieniądze, poprosiłam Edytę o jej nr konta - będzie szybciej. Quote
MalgosMalgos Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 jest znana rowniez w Berlinie ( MalgosMalgos + Fryc) oraz wszedzie gdzie mieszkaja moi psiolubni przyjaciele NOWY JORK, LONDYN, BRUKSELA. Czapka z glowy! MalgosMalgos Quote
albiemu Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 zagadalm już do Zosi na forum owczarków - AFN proszę o kontakt! Quote
MalgosMalgos Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Jeszcze jedno mi sie nasuwa: PO CO KOMU OCZY, NAJLEPIEJ WIDZI SIE SERCEM... Quote
albiemu Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 ta bieda zajęła miejsce Brajla jedno cierpienie, olbrzymi rak pod ogonem, nie widzi bo ma takie zapalenie spojówek - pan wywalił z auta po tylu latach jego psiej miłości... Quote
albiemu Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 może i nie powinnam wklejac tych zdjęć ale chcę pokazać bestialstwo człowieka po raz kolejny, jak ja mam spać spokojnie ... Będziemy robić wszystko co można aby pomóc, chociaż obawiam się, że uspienie w jego przypadku będzie najbardzo ludzkim odruchem bo naprawdę bardzo cierpi... on wciąż czeka przy drzwiach bo przecież pan o nim zapomniał. Nie zdziwię się jak miejsce tej biedy właśnie zajął nowy piękny pies, który jest pana dumą i nie smierdzi starością tak jak poprzedni!?!?! Quote
baffi2 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 a nowe zdjęcia Brajla będą? :) bidulek ten nowy...:-( Quote
Nanami Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 albiemu napisał(a):a Pani Zofia jest na dogo?? Tak, pani Zofia wypowiada sie tu pod nickiem "Mrzewińska". Jaki piękny seter angielski... Może i miłośnicy seterów teraz wezma przykład z owczarkarzy i uda im sie tego bidaka wyrwać...? No i znów przydałoby sie tatuaż sprawdzic w uchu albo w pachwinie czy czasem nie ma. Quote
magdyska25 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 albiemu dlaczego uspac??Wiem że ma raka ale czy byliście z nim u weta?? Może da się coś zrobić a psiak (mam nadzieję) znalazłby dom. Nie wiem co się dzieje z tymi "ludżmi" piesek starszy "niepotrzebny" najlepeij pozbyc sie problemu eh:angryy: :mad:. Postaram się pomóc w znalezieniu psiulkowi pomocy. U nas w schronisku w Wawie Dyrektorka robi wszystko aby pies nie został uśpiony a ostatnie jego dni spędza w ciepełku u Niej w biurze otoczony miłością i zgrają kumpli.:lol: Quote
albiemu Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Już napisałam do niej, co do zdjęć Brajla napewno będą :) Jutro trzymajmy kciuki, za wizytę u weta. Nanami postaram się pomóc seterowi, ale czy zdążymy.... nie wiem... bardzo mi przykro z jego powodu :(. Jego Pan pewnie kiedyś w domu starców skończy a oprawcy Brajla za dwa zety ktoś zęby i oczy powybija. Wiem, mocne słowa ale wierzę, życie odda. Moja wiara daje efekty, niedowiarkom udowodnione, że kalekie psy tez moga miec domy :) Quote
albiemu Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 [quote name='magdyska25']albiemu dlaczego uspac??Wiem że ma raka ale czy byliście z nim u weta?? Może da się coś zrobić a psiak (mam nadzieję) znalazłby dom. Nie wiem co się dzieje z tymi "ludżmi" piesek starszy "niepotrzebny" najlepeij pozbyc sie problemu eh:angryy: :mad:. Postaram się pomóc w znalezieniu psiulkowi pomocy. Ja się nie poddaję, ostatnia to zrobię, ale nie ma też co się oszukiwać. Na głowie z dziewczynami staniemy to mogę obiecać! Quote
Recommended Posts