weszka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 :cunao::cunao::cunao: Ze ściśniętym gardłem przeczytałam post albiemu o wyjściu ze schroniska. Jak kończyłam łzy już płynęły po policzkach. Łzy szczęścia, wzruszenia. Piękne... :loveu: Dla wszystkich którzy zaangażowali się osobiście i wirtualnie :Rose: A dla Edyty nie mam wprost słów :Rose::iloveyou: Historia Brajla dzięki łańcuszkowi ludzi o sercach wrażliwych na psią krzywdę dotarła aż do... Singapuru! Konto Brajla zasili pokaźna sumka :cool3: przekazana przez dobrego człowieka z dalekiego świata. To za sprawą koleżanki mojej siostry. Raz jeszcze dla wszystkich tu na dogo, na owczarkach, dla wszystkich których poruszył los pięknego Brajla - szacuneczek :happy1: :klacz: :B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly: Quote
fizia Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 A tu znalazłam jeszcze więcej zdjęć nowej, cudownej Rodziny Brajla - http://www.wielun.fora.pl/bonka-co-juz-nie-goni-ogonka-t26.html Quote
kako80 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 ale piekny domek sie trafil brailowi! super! taka jestem szczesliwa!i na zdjecia sie doczekac nie moge! Quote
fizia Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Przeklejam zdjęcia z owczarek.pl "Brail to kochany,ufny i zrównoważony psiak.Małgorzata doskonale opisała jego zachowanie i ufność. Dziękuję Małgosiu za pomoc ,bo samej trudno mi wszystko pogodzić.Psiaki,posiłki,spacerki,a do tego na kilku forach chcą wszystko wiedzieć.Wprawdzie Małgosia zapomniała dodać w swoim opowiadaniu,że wraz z Brailem przyjechał do niej mały,czarny potwór,ale to chyba standard. Jak już Małgosia napisała,Brail jest bardzo wychudzonyJedzenie dosłownie pochłania,ale niestety dostaje nieduże,częste porcje,gdyż boję się o reakcje na zmianę sposobu żywienia.Do tej pory dostawał kości i to Bóg wie jakie i ile.Widać jednak,że ogólnie jest psem zdrowym,silnym.Wymaga jednak sporo pracy,aby nauczył się żyć na nowo. Z Waszą pomocą postawimy go na łapy. Kilka fotek z wczorajszego dnia Jeszcze tuli się do wujka Petera Tu już poznają sie z moim meżem Nasza znajomość zaczęła się ,,od podstaw,, Z Małgorzatą również oznali się ,,gruntownie,, Brail to mądry,bystry psiak.Wie,ze już,gdzie sa michy i gdzie wydają żarełko,ba nawet gdzie przygotowuje się żarełko.Na wszelki wypadek zatem upodobał sobie polegiwanie w maleńkiej kuchence. Wie już,że kosz na śmieci to nie jest wielka micha zarcia,ale nie do końca się z tym zgadza.Zatem kosz na razie stoi na krzesle wysoko. Psiaki przyjęły go dobrze,aczkolwiek każdy inaczej.Wzajemne relacje opiszę już osobno. W poniedziałek jedziemy do weterynarza. Moi Kochani.Dziękuję raz jeszcze za uratowanie Braila od niechybnej śmierci.To Wasza zasługa. Peter,sama nie wiem co powiedzieć o Twoim wielkim sercu ,zaangażowaniu,wrażliwości.Bez Ciebie trudno byłoby tak szybko zapewnić Brailowi spokój.Bez Ciebie wogóle wiele akcji niedoszłoby do skutku.Jesteś nieoceniny. Ina-dziękuję.To chyba za mało za pomoc i zaangażowanie,ale gdyby Brail mógł powiedzieć cokolwiek,to przede wszystkim podziękowałby pięknie. Moi mili,gdyby ktokolwiek chciał wspomóc Braila w leczeniu i rehabilitacji,to proszę zasygnalizować ,wówczas podam już bezpośredni numer konta. Podaję maila,na który można przesyłąc informacje i pytania: [email protected] Dalsze fotki później." Quote
Seaside Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 :placz::placz::placz::placz: Fizia ja cię już proszę.... na oczy nie widzę.... :placz::placz::placz: Zaczytałąm się w wątkach Bonki i Bajki. Edytko, Włodku i cała rodzinko, żadne słowa nie wyraż tego co czujemy :loveu::loveu: A mam takie pytanie, czy te anielskie skrzydła nie przeszkadzają Wam w codziennym życiu?? ;) Quote
t_kasiek Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Cudownie widziec Brajla w nowym domku, ze swoimi ludzimi :D:D:D fotki ogladalam ze lzami w oczach !!!!!!!!!!!! :( Quote
Czarodziejka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Cudowne zdjęcia :) Nowe życie otwiera się przed Brajlem! Najbardziej wzrusza to, że nagle tyle osób przejęło się jego losem, bo gdyby Albiemu nam go nie przedstawiła...:( Quote
Witokret Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Są jeszcze CUDOWNI, WSPANIALI ludzie na tym świecie :loveu::loveu::loveu: Quote
Guest Mrzewinska Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 UWAGA, bardzo wazne. Edyta, ktora dala dom Brailowi, ma ogromne klopoty z zalogowaniem sie na Dogo. Jutro pies bedzie u weterynarza, byc moze oprocz zaszycia powiek konieczne beda zabiegi - na szczece, usuwanie resztek polamanych zebow, zeby nie psuly sie, zeby nie bylo stanu ropnego. Edyta bardzo prosi dysponentow AFN o szybkie porozumienie sie - na jej adres mailowy - [email protected] Bo powinna wiedziec, ile srodkow jest na koncie Braila, jakie rachunki od weta, jakie formy przekazania pieniedzy na operacje. Bardzo prosze, skontaktujcie sie z nią, jak najszybciej. Zofia Quote
Tatiana22 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:TO DLA KOCHANEGO BRAJLUSIA JAK TO DOBRZE ZE MA KOCHAJACY DOMEK.PIESKU TERAZ JUZ CIE NIKT NIE SKRZYWDZI.BIEDACTWO ILE MUSIALO WYCIERPIEC:-( Quote
Peter Beny Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Tak jest , Brajl potrzebuję pomocy dalej , bo to ważny etap w jego życiu , pod opieką Edyty na pewno wydobrzeję , ale już miałem też pisać tutaj o tym że potrzebne są finanse z AFN ale Zofia mnie wyprzedziła , prosimy o kontakt decydentów z AFN ........ Quote
styska Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Piekne zdjecia, az lza sie w oku kreci ze szczescia powodzenia na nowej drodze tego nowego wspanialego zycia Brajl:multi: Quote
albiemu Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 ja też staram się do nich dotrzeć Quote
egradska Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Kochani ON-kolubni z Lublina, pomocy!!!!!!!!!! Potrzebny tymczas i rehabilitacja: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=94431 Brajl:loveu::loveu::loveu: przepraszam za offa, ale twoj kolega tez cierpi Quote
Agnieszka5 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Mój Boże,nie ma cudowniejszego widoku niż ten tak bardzo skrzywdzony Psiak w cieplutkim kochającym domku, nie potrafię wyrazić jak taki widok raduje serce, Brail trafił do naprawdę przewspaniałego domku, dogomania uwielbia Państwa Braila:loveu: Dajcie znać czy kolejne wpłaty robic na konto AFN czy już po prostu na konto Edyty? Brail z wyrazami miłości:loveu: Quote
Guest Mrzewinska Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Bezposrednio na konto Edyty bedzie szybciej moim zdaniem. A operacja jest pilna, pies nie moze miec odslonietych oczodolow. Proponuje porozumiec sie z nia bezposrednio mailem. Zofia Quote
Wiedźma Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Przeczytałam... Moja klawiatura przemiękła... Cokolwiek napiszę, i tak będzie za mało, żeby wyrazić mój szacunek dla Edyty i jej rodziny. http://www.wielun.fora.pl/bonka-co-j...gonka-t26.html Przepraszam za off. Tak nieśmiało zapytam: skoro tak cudnie poszła akcja z Brajlem, to może i jego biedny, schorowany kolega z psiego bidula też trafi na jakiegoś anioła? Nie mogę przestać myśleć o Brajlusiowym następcy w tym smutnym miejscu. Quote
Goldenka 02 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Piękne...:multi: Cudowne zdjęcia! czekam na kolejne w krótce grubiutkiego i juz wyleczonego Brajlusia:loveu:. trzymam kciuki za zdrowko psiaka. Na pierwszych zdjęciach Brajl był taki smutny i niespokojny... Na kolejnych widać jak lgnie do ludzi i spokojnie śpi :) SZŁODKI PSIAK!!! Quote
foxi Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 widząc cierpienie brajla kolejny raz uświadamiam sobie że rasa ludzka przez jakąś niewyobrazalną pomyłkę jest rasą nadrzedną w naszym świecie:angryy: Pani Edyto moc błogosławieństw za Pani wyjątkowe serce pełne miłości.... Quote
tylko psy Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 jakie to wszystko jest piękne, a Brajluś wygląda tak szczęśliwie!!!! Mam nadzieje, że fotek tego cukiereczka bedzie więcej:) Quote
SZPiLKA23 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Jak dobrze widziec pieska w nowym domu:):):) cudownie:) Quote
Monia70 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Nie wiem co powiedzieć z tak wielkiej radości :loveu::loveu::loveu::loveu: Poryczałam się zwyczajnie z głębkoiego wzruszenia :placz::placz::placz: i szczęścia Brajla:loveu: Taki wspaniały dom,tyle juz psó a jeszcze znalazło sie jedno dla niezwykłego psa :placz::loveu::placz: Państwu Brajla głębokie uklony i wielkie podziekowania. Quote
Goldenka 02 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Monia 70 - Możesz juz ściągnąć Brajla z podpisu:loveu: ;) Quote
israel Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Zdjecia Brajla z nowego domku - wspaniale. Niezwykle miejsce, wyjatkowi ludzie. Na allegro do tej pory sprzedaly sie (od piatku) 63 cegielki po 5 zl czyli 315 zl wplaty powinny byc niedlugo na koncie AFN. Na AFN Brajl powinien miec dwie skarpety - Maro OWP na ktora deklarowali wplaty ludzie ogladajacy aukcje szukam domu i dogomaniacy. Druga skarpeta to Brajl OWP - nie znam sie na tym ale moze poprosic o polaczenie ich. Oczywiscie jak wszyscy niecierpliwie czekam na nowe zdjecia i relacje. pozdrawiam serdecznie Quote
Monia70 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Goldenka 02 napisał(a):Monia 70 - Możesz juz ściągnąć Brajla z podpisu:loveu: ;) O właśnie , juz ściagam. Mimo deklaracji, ze wpłace na Maro na AFN, to wolałbym jednak bezposrednio na konto p.Edytki .Byłoby szybciej i penie wygodniej dla p.Edytki. Quote
Recommended Posts