Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapodaję Wam,ze czuję się coraz gorzej i ledwo chodze.Na szczęśćie przyszłą Ewunia,któa choć sama przeziębiona wyprowadziła psiska.Dawno już tak mnie nie dopadło.Ból przeokropny i dzisiaj już udaję się do medyka po stosowną pomoc.
Baretk od rana awanturuje się z Brajlem i tylko dzięki nadzwyczajnemu charakterowi Brajlusia zawdzięczać nalezy,ze jeszcze go nie sponiewierał:shake:Co zresztą mu sie nalezy:mad::mad:
Moje dolegliwosci całkiem pokrzyżowały mi plany,bo miałam kilka spraw do załatwienia.
Eh,starośc nie radośc...:roll:

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BajkaB']Zapodaję Wam,ze czuję się coraz gorzej i ledwo chodze.Na szczęśćie przyszłą Ewunia,któa choć sama przeziębiona wyprowadziła psiska.Dawno już tak mnie nie dopadło.Ból przeokropny i dzisiaj już udaję się do medyka po stosowną pomoc.
Baretk od rana awanturuje się z Brajlem i tylko dzięki nadzwyczajnemu charakterowi Brajlusia zawdzięczać nalezy,ze jeszcze go nie sponiewierał:shake:Co zresztą mu sie nalezy:mad::mad:
Moje dolegliwosci całkiem pokrzyżowały mi plany,bo miałam kilka spraw do załatwienia.
Eh,starośc nie radośc...:roll:[/quote]
to b. niedobrze:shake:
Ewuni dziękujemy bardzo za pomoc i czekamy, aż pojawi się na dogo.
W takim razie ustalamy dyżur na jutro?

Posted

Pani Edyto! Miała Pani pisać jak tylko będzie potrzebna pomoc zdaje mi się?:watpliwy: Tak się w sobotę umawiałyśmy? :mad:
Teraz aż mi głupio bo nie potrafie w ciągu paru najbliższych dni powiedzieć kiedy i czy będe miała wolne. Czuje się w obowiązku wyjaśnić dlaczego. Za chwil kilka przyjedzie do mnie tymczasowicz prawdopodobnie wyrzucony z auta staruszek. Jutro lub w sobotę jadę odebrać fretkę z Zabrza do adopcji. A w piątek dwa szczurki z Chorzowa które też znalazły domek. Coprada nie wiem jak to wszystko pogodzę ale mam nadzieję że rodzinka mi pomoże. Oczywiście mam też wielką nadzieję że uda mi się szybko uwinąć i wpadnę wyprowadzić stadko na spacer, ale zagwarantować niestety nie mogę :-(

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Kasik fretka jestest w Mielcu w schronie:)[/quote]

fretka z Mielca ma już założony przeze mnie wątek transportowy. Ale jeśli Albiemu zależy i ma domek na już jak najbardziej może malucha zabrać. U nas trafiłby pewnie pod opiekę fundacji, to już druga fretka którą staram się przejąć od wczoraj. Fretki sa bardzo oddane mimo iż tego nie pokazują i wiem że to dla nich straszne tak się poniewierać.

A jeśli chodzi o stadko to własnie mi się przypomniało jak Bartek bawi się z Bajką. Każdy kto by to zobaczył ( wilekieego kudłatego psa i maleńką trójłapą sunie) na pewno zakochałby się od razu. Wyglądają razem cudnie jak Bajka zaczepia Barta a ten figlarnie jej na to pozwala. SUPER! :loveu:

Posted

Ze zdrówkiem tak średnio,ale czy ja mogę odpocząć?Sami oceńcie.Oto jeden obrazek z dzisiejszego dnia.
Miałam dyżur przy wnusiu,który ma 1 rok i 3 miesiące.Chłopaczek jest bardzo kochany i pogodny,a do tego madry nad wyraz(To już chyba wyszło ,,zboczenie,,babcine).Bajka była ze mną.I co?Najpierw Tomcio z Bajka zasuwali na czterech(no Bajka na trzech).W pewnym momencie Bajeczka wyniuchała,ze w Tomkowym papmersie chyba coś grubszego się pojawiło.Przewinełam Tomka,umyłam pupsko,przebrałam.Za chwilkę Bajka chyba mu pozazdrościła bo nasikała w kuchni i znowu musiałam zabierać się do mycia.Wyjełam mięsko z kurczaka i dałam Tomciowi do jedzenia,zgodnie z życzeniem jego mamy.Tomcio ugryzł i poszedł nakarmić Bajkę.Nie musze mówić jaka była zadowolona..Potem chodziła krok w krok za ,,żywicielem,,,a Tomcio raz sam gryzł,raz dawał Bajce do ugryzienia.Kino.A nie daj Boze odebrać mu to mięsko.Wreszcie na tyle sie zmeczyli,ze usnęłi razem w łózku oczywiście wcześniej dając sobie buziaki.
Jak widać małe dzieci i małe psy mają podobne upodobania.
Zrobiłąm kilka fotek ale zostały pokaże dopiero jak mam Tomcia mi je przyśle.

Posted

Ale dogadali się świetnie na gruncie gastronomicznym:loveu::lol:. Edyto, chyba Ci mała konkurencja rośnie w oddaniu Bajki:lol:

Posted

[quote name='Bila']Ale dogadali się świetnie na gruncie gastronomicznym:loveu::lol:. Edyto, chyba Ci mała konkurencja rośnie w oddaniu Bajki:lol:[/quote]

no no czekamy an fotki

Posted

[quote name='egradska'][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img247.imageshack.us/img247/3127/brajlusiekzi8.jpg[/IMG][/URL]
To przecież o niego nam tu chodzi, prawda?[/quote]

To może teraz ja osobiście ( ponieważ wcześniej, na moją prośbę pisała(Gonia):
[B][SIZE=3] Zbiórka, która zainicjowana została przez społeczność dogo była przeznaczona: 1) na wieniec dla naszego zmarłego Przyjaciela[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]2) kolejna zbiórka ogloszona została[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][U]na utrzymanie PSÓW BEZDOMNYCH[/U], będących pod opieką niezyjącego już Włodka i jego żony Edyty.[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]To nie oni zaaranzowali te zbiórki!! ( Włodek - bo juz nie żył, |Edyta - bo nie wiedziała).[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]W kontekście tego NIE MOŻE BYC MOWY O NYM WYŁUDZENIU.[/SIZE][/B]
Temu podłemu gnojowi zabrakło paru zwojów, lub zaślepiła go własna pazerność ( bo tylko to jawi się jako powód, tej nikczemności, jakiej się dopuścił/a)

Fundacja Emir złoży na piśmie stosowne wyjasnienia do prokuratury w Sosnowcu .
Wedle naszej wiedzy sprawa zostanie umorzona.

A tak na marginesie: przestępczość rośnie,
młodzież nam bandycieje,
wieczorem wyjść z domu - nie wiadomo, czy uda się wrócić w jednym kawałku;
od złożenia zawiadomienia o przestępstwie znęcania się nad zwierzętami w pseudoschronie w Węgrowie minął prawie rok i... nic
sprawa p-ko mordowni w Krzyczkach prawie 1,5 roku i początku nawet nie widać -
a tu taka operatywność i taka sprawność naszej kochanej policji i prokuratury! Bravissimo !! Pieniędzmi z naszych podatków . Cudownie!!
Zróbmy co w naszej mocy , aby tę kreaturę dopaść i... zrobić zbiórkę na nią/ego.
Swołoczy - wiem, że to czytasz - nie czuj się bezpiecznie !! . A jeśli cię znajdziemy - na własną odpowiedzialność ( karną też|) opublikuję dane osobowe i adres , żeby można było wysłać jej/jemu " z głębi duszy płynące życzenia:.......................!! ( życzenia ze względu na bardzo osobisty ton nie nadają się do publikacji. W ich miejsce każdy wstawi swoje)
EMIR

Posted

Specjalnie użyłam wersalików, aby przykuć uwagę funkcjonariusza:

Jeśli wyrazicie wszyscy zgodę to proponuje subkonto fundacji EMIR z przeznaczeniem wyłącznie do wpłat DLA PSÓW EDYTY.
Wówczas nikt, ani władza,ani żadna kanalia nie będzie miała do czego się przyczepić!
Po uzyskaniu zgody numer konta podam na tym wątku.
EMIR
p.s. tytułem informacji: EMIR nie pobieral i nie pobiera żadnych prowizji od wnoszonych przez darczyńców wpłat.

Posted

[quote name='emir']Specjalnie użyłam wersalików, aby przykuć uwagę funkcjonariusza:

Jeśli wyrazicie wszyscy zgodę to proponuje subkonto fundacji EMIR z przeznaczeniem wyłącznie do wpłat DLA PSÓW EDYTY.
Wówczas nikt, ani władza,ani żadna kanalia nie będzie miała do czego się przyczepić!
Po uzyskaniu zgody numer konta podam na tym wątku.
EMIR
p.s. tytułem informacji: EMIR nie pobieral i nie pobiera żadnych prowizji od wnoszonych przez darczyńców wpłat.[/quote]
dziękujemy:loveu:

Posted

[quote name='Volt']EMIR dobrze napisane.
"młodzież nam bandycieje"
a to to sobie wypraszam :P[/quote]
na szczęście sa jeszcze kwiatki jak Volt,Doda i inne ,których nicki sa dla mnie za trudne:oops:,i ratuja honorowo honor młodzieży :loveu:

Posted

Bardzo dobry pomysł z tym subkontem. Wtedy już nikt się nie przyczepi, bo nie będzie miał do czego.
Edytko, korzonki "puściły" troszkę? I jak stadko?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...