israel Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Pani Edyto przytulamy Was mocno z całego serca i wierzymy, że będzie dobrze. Niestety nasze psiaki na dawców się nie nadają z powodu wieku...
Volt Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='AguśSosnowiec']Co z Brajlem? Ktos pojechał z panią Edyta? Ile tej krwi potrzeba? :placz:[/QUOTE] Brajl bedzie mial wlasnie przetaczaną krew, jedna jednostke... rano sie okaze czy wystarczyla, psy p.Edyty niestety nie nadaja sie na dawcow...:roll: p. Edyta jest juz w domu, z p.Edytą po krew pojechal Pan Stefan. w razie czego jestem z Dżoką w gotowosci, Dżoka jest młodą (2,5 letnią) suką, zdrową suką w razie czego moze oddac krew, Peter zaoferowal takze Barille:cool1: Ja takze jestem w gotowosci, postaram sie byc u p.Edyty jak najwczesniej. p.Edyta obiecała ze kladzie sie juz spac:diabloti: Musimy byc dobrej mysli... najlepiej by bylo jakby Brajl sam sobie oddal krew:-( niestety nie da rady. Pozostaje wierzyc. :loveu::loveu::loveu: p.Edytko, Piotrku, Aniu, jakby cos bylo potrzeba jestem w gotowosci Dzwoncie nawet w nocy! Bedzie dobrze! :loveu:
AguśSosnowiec Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Brajluniu wytrzymasz!!!!!!!!!! pEdytko jutro napewno już będzie lepiej!!!!!!!! :-( :placz: Panie Włodku pomocy nam trzeba... tam, z Góry... :-(
Volt Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Brajlu Kochany, daj spokoj z krwotokami. Zrób to dla nas wszystkich TU i dla p.Edytki też to zrób. żyj nam długo i szczesliwie boś przez wszystkich jest kochany, nie daj smuscic sie p.Edytce bo juz zmartwien na palcach nie zlicze. Dasz znow rade krwotokowi bo my Wszyscy Cie Kochamy!
BajkaB Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Tomek napisał już prawie wszystko.. Prawie,bo ja wiem jeszcze jedno:bez Waszej pomocy Brajl nie miałby szans na takie leczenie.Sama krzyżówka krwi kosztowała 200zł(moim zdaniem to gruba przesada),a jedna dawka krwi 150 zł.Czyli razem 350zł sama krew.Leczenie ,pobyt w szpitalu, leki to już osobna sprawa.O dojazdach nie wspominam.Dzisiaj byłam w Klinice w Dąbrowie Górniczej 4 razy i w Banku Krwi w Mikołowie 1 raz. Brajl gdyby umiał mówić na pewno gorąco by podziękował. Teraz tylko czekam i mocno wierzę,ze bedzie poprawa. A miałam się wcześniej połozyć ,bo jutro,a właściwie dziś uroczysty dzień.. Ale co tam,Brajl i psiaki są tak samo ważne jak ślub syna.
egradska Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Edytko kochana, kładz sie, musisz odpocząć... My nieustająco wysyłamy dobrą energię dla Brajlusia i mocno trzymamy kciuki
oktawia6 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 kochamy Brajla:loveu:i też mocno zaciskamy kciuki:calus:
AguśSosnowiec Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Brajluś- sam widzisz- nie da rady, poprostu [B]MUSISZ SIĘ Z TEGO WYGRZEBAĆ!!!![/B] Niesamowicie wiele serc jest przy Tobie i Twojej najukochańszej Pańci, dlatego jestem pewna, że się nie poddasz!!:loveu: Poddać się? Nieeee.... Psiemu Aniołowi nie wypada :evil_lol: Poza tym ja się tam do Was wybieram niedługo, więc kto mi się będzie do butów dobierał, hę? :diabloti: ZDROWIEJ BRAJLIŃKU!!!!!!!!
UeMka Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [FONT=Comic Sans MS]Pani Edytko... Mnie się wydaje że te kłopoty Brajla są celowe i przemyslane przez kogoś... A wszystko po to żeby na chwilkę spojrzała Pani w przyszłość, żeby uzmysłowiła sobie Pani że jeśli Pani się zaniedba, nie dopilnuje zdrowia to bez Pani reszta stadka nie da sobie rady... To Pani jest najważniejsza, wiem że to ciężkie brzemię dla kobiety, bo nami od zawsze opiekowali się pozornie silniejsi mężczyźni ale kiedy Pani zabraknie Brajl napewno nie wydobrzeje...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jeśli coś trzeba będzie załatwić, gdzies jechać - ma Pani nas! Musi pani kiedys odpoczywać...[/FONT]
Poker Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Psy są bardzo ważne,ale nie mogą zepchnąć w cień ślubu syna Edytki , szczególnie w takim ciężkim okresie życia dla całej rodziny. Zdrowia dla Brajla. Moc gorących życzeń dla SYna i jego Zony :loveu:
maggiejan Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Czy transfuzja pomogła..? Lepiej z Brajlusiem...? Edytko, jestem pełna podziwu dla Ciebie... jesteś nadzwyczajna, że radzisz sobie z tym wszystkim...
furciaczek Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Zalozylam watek z prosba o pomoc na molosach... moje psy by sie nadawaly idealnie...ale niestety jestesmy poza granicami kraju:-( Trzymam kciuki z calych sil!!
BajkaB Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Brajl dostał krew i jest nieco lepiej.Nie krwawi już tak jak poprzednio,jedynie od czasu do czasu.Oczywiscie jest utrzymywany we śnie i zostaje przynajmniej do poniedziałku.Baaardzo mi go brakuje w domu..Psiaki też zdezorienotwane co się dzieje.. Jestem zmeczona,niewyspana,zestresowana..Wyglądam jak siedem nieszczęść. O 16 ślub,proszę o ciepłe myśłi i pozytywne fluidy. A do ślubu Młodą Parę zawiezie...Peter!
tomcug Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Edtko, jesteś zmęczona i zestresowana, bo za dużo na Ciebie spadło. :shake: Jak każdy z nas jesteś tylko Człowiekiem, do tego nękanym chorobami. Życzę, by w końcu zdarzył sie cud i odmiana na lepsze w Twoim życiu. A Młodej Parze wszystkiego najlepszego :loveu:.
madziorna Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='BajkaB']A do ślubu Młodą Parę zawiezie...Peter![/QUOTE] [B][I][COLOR="RoyalBlue"]Czemu mnie to nie dziwi?... :cool3:[/COLOR][/I][/B]
maggiejan Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Dobrze, że z Brajlusiem lepiej, choćby troszkę... Edytko, może uda Ci się przespać trochę przed ceremonią...? Jako mama Pana Młodego musisz ładnie wyglądać ;)
maciaszek Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='BajkaB']Jestem zmeczona,niewyspana,zestresowana..Wyglądam jak siedem nieszczęść. [/quote]Koniecznie musisz odpocząć! KONIECZNIE! [quote]O 16 ślub,proszę o ciepłe myśłi i pozytywne fluidy.[/quote]Będą i ciepłe myśli i pozytywne fluidy. Zresztą już są! A Młodej Parze życzę wszystkiego, co najlepsze i żeby byli ze sobą szczęśliwi zawsze, na zawsze! Tobie Edytko, też życzę pięknych chwil w ten jakże ważny, również dla Ciebie, dzień :loveu: [quote] A do ślubu Młodą Parę zawiezie...Peter![/quote]Peter jak zawsze na stanowisku. W pełni gotowości. DZIĘKI :loveu:!
Poker Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Peter,jesteś wspaniały.Niewielu jest ludzi,na których można liczyć w takich sytuacjach .
fizia Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Ja wierzę głeboko, że i tym razem Brajl z tego wyjdzie! A dla Młodej Pary najserdeczniejsze życzenia!!! [IMG]http://img223.imageshack.us/img223/1629/boite20st20val20dada201xt7.gif[/IMG] Wyobrażam sobie jaki ten ślub musi być dla Was trudny...ale jestem pewna, że Włodziu będzie z Wami!
rita60 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Edytko:buzi:trzymaj sie......... Duzo miłosci i zdrowia dla Młodej Pary [IMG]http://www.gifownik.pl/gify_02xxz/swieta/slub/3.gif[/IMG]
WILCZUREK Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='BajkaB']" (...) bez Waszej pomocy Brajl nie miałby szans na takie leczenie.Sama krzyżówka krwi kosztowała 200zł(moim zdaniem to gruba przesada),a jedna dawka krwi 150 zł.Czyli razem 350zł sama krew.Leczenie ,pobyt w szpitalu, leki to już osobna sprawa.O dojazdach nie wspominam.Dzisiaj byłam w Klinice w Dąbrowie Górniczej 4 razy i w Banku Krwi w Mikołowie 1 raz. Brajl gdyby umiał mówić na pewno gorąco by podziękował. Teraz tylko czekam i mocno wierzę,ze bedzie poprawa. (...) "[/quote] Dlatego w imieniu swoim, Edytki i Brajlusia proszę Was - Was Forumowicze z Dogomanii i Owczarka - PROSZĘ I BŁAGAM O POMOC !!! Niedawno wielu z Nas na obydwóch forach ją deklarowało... Proszę - nie zapominajmy o tej pomocy. Nie wolno Nam o niej zapomnieć i zaniechać - bo teraz sytuacja jest szczególnie wyjątkowa !!! Ten WSPANIAŁY PIES jej teraz bardzo, bardzo potrzebuje !!! Potrzebuje NAS !!! Dlatego raz jeszcze w tym miejscu pozwalam sobie przypomnieć "Brajlusiowy" nr konta Edytki: [CENTER][SIZE=4][COLOR=royalblue][B]Lukas Bank [/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=4][COLOR=royalblue]Nr konta: 61194010765316211300000000[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=royalblue]Edyta Dziwak[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=royalblue]ul. 3-Maja 35a/6 [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=royalblue][U]41-200 Sosnowiec[/U][/COLOR][/SIZE][/B] [B][U][SIZE=4][COLOR=#4169e1]tytuł przelewu: np. "dla Brajla"[/COLOR][/SIZE][/U][/B][/CENTER] [CENTER]vide HELP link ---> [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108995&page=10"][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108995&page=10[/COLOR][/URL][/CENTER] [LEFT][SIZE=2]Proszę - niech Każdy z Nas przesyła ile tylko może. Peter, Volt i UeMkA są "na miejscu" i dają z Siebie tyle, ile mogą. My - mieszkający daleko - pomagajmy również - tak jak możemy i ile możemy. Walczymy o życie i zdrowie Psa. Nie "jakiegoś tam" anonimowego Psa - ale Psa, do nieszczęścia Którego przyczynił się przedstawiciel (e) naszego, ludzkiego gatunku.... I o Którego życie, zdrowie i szczęście walczy inny Człowiek - taki wspaniały i cudowny jak Edytka !!! PROSZĘ:[/SIZE][/LEFT] [CENTER][B][SIZE=6][COLOR=#ff0000][U]POMÓŻMY JEJ POMÓC BRAJLUSIOWI !!![/U][/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [LEFT][SIZE=2]P.S.1) Nie jest to z mojej strony jakiś przejaw megalomanii - ale napiszę to: w związku z tym, że sytuacja jest wyjątkowa - nasz jutrzejszy przelew dla Brajlusia zwiększamy o 100%. Jutro na konto Brajlusia wpłynie nasz (mój i Oli) przelew na kwotę 100 zł. Nikitka bez psich ciasteczek przeżyje - Brajlusiowi bez Naszej pomocy będzie ciężej... Obiecuję również, że jeżeli w maju uda mi się od Szefa "wyrwać" parę dni urlopu - przyjadę do Sosnowca pomóc Edytce w opiece nad Psiaczkami. I jeszcze jedno - może to infantylne - ale dziś w totku jest kumulacja - i dziś zagramy dla Brajlusia!!! Spróbujcie również - może się uda?[/SIZE] [SIZE=2]P.S.2) Edytko - przekaż Synowi i Jego Żonie w naszym imieniu - Oli, moim, Sylwii i Nikitki - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Niech Im Pyski radośnie szczekają a ogony przyjaźnie machają !!!!![/SIZE][/LEFT]
black_cat Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Trzymam kciuki za Brajla a Młodej Parze - STO LAT!
styska Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Trzymam kciuki, przesylam jak najbardziej pozytywne fluidy i caly czas cieplo o p. Edytce i stadku mysle, a Mlodej Parze Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze zycia
Monia70 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Już ślubują....... Smego szczęścia i miłości Młodej Parze!!! [IMG]http://www.gifownik.pl/gify_02xxz/swieta/slub/11.gif[/IMG] Brajl śpi, odpoczywa i zdrowieje. Włodek z góry nad wszystkim czuwa !!!! Musi się ze wszystkim udać.MUSI.
Recommended Posts