Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem jak pomóc, jak tylko będę mogła pomoc wpłynie na zbiorcze konto maciaszek

Pani Edytko - garstkę z nas Pani zna, ale my wszyscy znamy i kochamy Panią i Pana Włodka......... wiele bym dała, żeby zabrać z Pani barków choć część tego bólu...... :(

Posted

Pięknym śpiewem ptaki komentowały tę smutną uroczystość... Teraz w wielu dogomaniackich domach płoną świece... Pomoc dla osieroconej Rodziny p. Włodka - wielkiego przyjaciela zwierząt - wciąż potrzebna

Posted

Ja pierwszy raz na wątku , trafiłam tu z podpisu Halbiny .

Cała Dogomania jest z Tobą , Edyto , niech Ci to doda sił i otuchy ...

Jutro modlitwa za spokój duszy Włodzimierza popłynie z najwiekszej w Polsce podziemnej kaplicy w kopalni soli w Wieliczce ....

['] ['] [']

Posted

Ja nigdy nie poznałam Pana Włodka...
Jednak tłumy ludzi żegnających Go i rozpaczających po Jego stracie sama za siebie mówi o tym jakim był Człowiekiem...
W tym wypadku "Człowiekiem" przez duże "C" bo Jego wielkie serce pełne miłości pracowało na Jego świadectwo i opinię...
Pani Edyto łączymy sie z Panią w bólu i nieustającej trosce o dalsze losy Pani i całego stadka wspaniałych zwierzaków.
W każdej chwili może sie Pani do nas zwrócić z prośbą o pomoc lub jakąkolwiek inną sprawą! Nawet jeśli będzie Pani potrzebowała jedynie rozmowy...

Posted

Freddie Mercury - "Show must go on!" - tak, życie trwa dalej i nie wolno komukolwiek z Nas się poddać! Każde z Nas na swój sposób wczoraj pożegnało

Włodka Wspaniałego

- i pamięć o Nim już na zawsze pozostanie w naszych sercach. Ale "Show must go on!" - musimy się teraz w jakiś konkretny sposób zmobilizować aby opieka nad Edytką i Jej stadkiem BBBB + Kicia nie była tylko chwilowa i aby nie ustała. Zauważyłem i na dogomanii i na owczarku, że fundusze są, są zbierane nadal... Ale to źródło pomocy nie może wyschnąć. Dlatego proponuję, aby powstało JEDNO "wspólnoportalowe" konto, na które i Owczarkarze i Dogomaniacy będą mogli dokonywać wpłat na rzecz pomocy Edytce. Dobrze by było, gdyby to było konto, którym dysponuje TYLKO I WYŁĄCZNIE Edytka; żeby wpłaty były nie tylko na zasadzie ad hoc na spontan, tylko żeby były w miarę przewidywalne i pewne. No i żeby były WSZYSTKIE realizowane w jakimś jednym, ściśle określonym terminie (np. 15-ty lub 20-ty każdego miesiąca).
Moja deklaracja w tej chwili brzmi tak: co miesiąc na 20-go z mojego konta pójdzie przelew w kwocie 50 zł. (proponowany przeze mnie termin przelewu do uzgodnienia ze wszystkimi Forumowiczami).
Po prostu - przy jednym koncie Stadko nie będzie tracić na opłatach bankowych z tytułów "krążących" przelewów, poza tym - Edytka wiedząc "co-jak-ile-i kiedy" będzie mogła zaplanować i zagospodarować posiadaną i planowaną kwotę. Sprawy organizacyjne pozostawiam "starym" Forumowiczom; szczeniak WILCZUREK oferuje wszystkim chętnym swoją pomoc. Jaka jest Wasza opinia w tym temacie?

P.S. Wypowiedź tą zamieszczam na obydwóch portalach/forach....

Posted

Moj Boze..
przeczytalam caly watek od poczatku i sie poplakalam....

Najszczersze wyrazy wspolczucia dla Pani Edyty i ogromne wyrazy szacunku...

• ze swej strony, jesli powstanie konto na rzecz Pani Edyty i piesków, deklaruje sie przelewac co miesiąc jakaś sumę, w okreslonym przez Was terminie.

WILCZUREK uważam taką pomoc za świety pomysł mam nadzieje ze inni rowniez.

• Posted

[quote name='methooda']Moj Boze..
    przeczytalam caly watek od poczatku i sie poplakalam....

Najszczersze wyrazy wspolczucia dla Pani Edyty i ogromne wyrazy szacunku...

• ze swej strony, jesli powstanie konto na rzecz Pani Edyty i piesków, deklaruje sie przelewac co miesiąc jakaś sumę, w okreslonym przez Was terminie.

WILCZUREK uważam taką pomoc za świety pomysł mam nadzieje ze inni rowniez.

• Właśnie takie coś usiłujemy zorganizoawać - tu na Dogomanii i na Owczarku. Dziękuję za deklarację i w imieniu Psiaków trzymam za słowo!

Posted

wciąż nie mogę uwierzyć...wyrazy współczucia:-(:-(:-(:-(:-(
    podtrzymuję deklarację przekazywania po 1o każdego miesiąca 50 zł - zlecenie z banku
    proszę dbać o siebie i psy..

Posted

Edytko, dla Ciebie.......

Nie rozsypiesz się.
    Nie rozpadniesz na kawałki.
    Może człowiek jest labiryntem,
    ale nie układanką z klocków.
    Może jest najsłabszą trzciną,
    ale wszystko potrafi przetrwać.
    I podnosi się po każdym upadku.
    Bo człowiek nie jest przypadkiem, pomyłką,
    ale darem.
    I zawsze jest miejsce specjalnie dla niego.
    Ty jesteś darem i skarbem.
    Bez Ciebie ten świat byłby inny.....

(Agnieszka Bieńkowska)

Włodziu

• Posted

UWAGA !!! BARDZO WAŻNE !!!

Rozmawiałem przed chwilą z Edytką i upoważniła mnie (wyraziła zgodę) do podania na forum danych do konta, o którym tu wcześniej pisałem. Jest to stare konto "Brajlusiowe". Edytka jest bardzo wdzięczna i dziękuje za okazaną pomoc Wszystkim. A ja proszę Wszystkich, aby te poniższe dane sobie albo zapisali na kartce, albo do pliku txt. albo wydrukowali - będą nam one przydatne. No i proszę Wszystkich o pamięć i o szczodrość - w imieniu Edytki i Ogonków z góry dziękuję!

Lukas Bank
    Nr konta: 61194010765316211300000000
    Edyta Dziwak
    ul. 3-Maja 35a/6
    41-200 Sosnowiec
    tytuł przelewu: np. "dla Brajla"

Czyli problem rozwiązany i zakończony. Wszystkie nasze wpłaty teraz idą TYLKO na to konto. Dziękuję wszystkim Forumowiczom !!! WILCZUREK odmeldowuje się!