malawaszka Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 to jest niestety starość - Boluś też posikiwał, a co gorsza ostatnio Pepa jak wstała to zostawiła pod sobie maleńką kałużkę - :shake: i tak samo robią to nieświadomie - to tak jak ze starszymi ludźmi niestety... Quote
Toska Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 takie posikiwanie niekoniecznie musi być związane z wiekiem -może jakaś infekcja pęcherza , może -jeśli Bunia jest po sterylce-jakis niedobór hormonów ? pozdrawiam i zdrówka życzę :lol: Quote
AnkaG Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Weszko nasz podopieczny Maksio (był artykuł o nim w Moim Psie "Anioły i złoty psies") ostatnio trafił do innej wetki. Posikiuje też w domu i po pierwsze może to byc stan zapalny w obrębie dróg moczowych, po drugie słabe już zwieracze. Mówiła nam (psiak jest na razie na antybiotyku) o ewentualnym wprowadzniu leków na poprawe pracy zwieraczy ale póki co nie wiem jakie to leki. Popytaj może weta swojego. Ile masz teraz ślimaczków? Quote
weszka Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Dziękuję Wam za troskę o Bunię :loveu: U niej to kwestia zwieraczy i tych pozostałości po wylewie :shake: a nie infekcji niestety. Ma niezbyt sprawne mięśnie a więc i zwieracze nie pracują jak trzeba :shake: Jak się jej to zdarza to ma takie wysztywnione tylne łapy i nie może przez chwilę wstać :-( mało to przyjemne. Wychodzę z nią częściej ale niestety nie zawsze pomaga. No cóż jak to będzie się tak często zdarzać pomyślę nad zakładaniem jej pamperów i tyle. Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='weszka']Sobotnie pozdrowienia - tym razem nie od suk ;) [URL]http://img406.imageshack.us/img406/2678/dsc0837hq1.jpg[/URL] [URL]http://img520.imageshack.us/img520/9610/dsc0835gv9.jpg[/URL][/quote] A myślałam, że to ślimaki, a nie suki:hmmmm::evil_lol: edit: Ups, źle przeczytałam:oops: Qrcze, trochę mnie nie było i jak wchodzę to musiałam akurat na złe wieści wejść:-( - nie daj się Bunia:glaszcze::calus: Quote
weszka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Bunia jakoś sobie radzi. Będziemy się ze sobą mordować ile będzie trzeba :p Ja natomiast mam totalną zwałę i załamkę :stormy-sad:Już wyjaśniam dlaczego. W styczniu razem z przyjaciółmi zarezerwowałam na początek lipca 2 tyg. wyjazd do Egiptu. Bo miało nie być problemów z urlopem, świetlana przyszłość itede. Miesiące mijały a firma nie zatrudniała osoby która miała być moją pomocą i przejąć część obowiązków no i mnie trochę zastępować w czasie nieobecności. Zmieniły się koncepcje, nie było czasu, było tysiące innych "ważniejszych" spraw, ja przypominałam że potrzeba, że mam zaplanowany urlop, że nie mogę być sama bo nie wyrabiam i nie mogę się ruszyć z biura... i tak zeszło aż do teraz :roll: Osoby nadal nie ma, może będzie od sierpnia, ja dostałam nie dostałam więc urlopu. No i dzisiaj skontaktowałam się z biurem podrózy że muszę zrezygnować, na co pani mi powiedziała że proszę bardzo ale 50% muszę zapłacić :crazyeye::shock: Kompletnie nie byłam na to przygotowana, na stratę zaliczki tak ale na takie coś :shake: Pani z biura podróży napisała mi pismo ile tracę rezygnując i przesłałam je do mojego szefa żeby sobie wiedział ile mnie firmowy burdel organizacyjny będzie kosztował. Oczywiście żadnej odpowiedzi nie dostałam :bad-word: ..... nie dość że z wakacji nici to jeszcze 1450 zł w plecy :grab: :cry: Quote
malawaszka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 o ja pierniczę :mdleje: współczuję!!! a nie masz kogoś znajomego kto by pojechał za Ciebie? Quote
eria Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 oj taaaaaak kochani pracodawcy :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
AnkaG Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Weszko -jeśli masz zaplanowany urlop i opłacony i pracodawca o tym wiedział to musi ci pokryć koszty. Tak mówią przepisy ale nie wiem jak tam układy u ciebie w pracy. W tej pl to wogóle pracownik jest traktowany jak goowno. Quote
weszka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 [quote name='malawaszka']o ja pierniczę :mdleje: współczuję!!! a nie masz kogoś znajomego kto by pojechał za Ciebie?[/quote] Właśnie nie mam bo cała moja paczka jedzie :shake: Mieliśmy wspólnie jechać :placz: [quote name='AnkaG']Weszko -jeśli masz zaplanowany urlop i opłacony i pracodawca o tym wiedział to musi ci pokryć koszty. Tak mówią przepisy ale nie wiem jak tam układy u ciebie w pracy. W tej pl to wogóle pracownik jest traktowany jak goowno.[/quote] No niestety ja nie miałam formalnej zgody którą ktoś cołnął tylko cały czas sprawa była odwlekana, przekładana i wyczekiwana aż wyszło wielkie goowno :angryy::mad::placz: A nawet już mi się nie chce o tym gadać ani pisać :-( ... taka piękna ciepła noc i pachnie mi maciejka na balkonie :p Quote
weszka Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Na rozluźnienie atmosfery wklejam scenę łóżkową - Dirki i Sympa :loveu: [IMG]http://img150.imageshack.us/img150/1561/dsc0643ck9.jpg[/IMG] [IMG]http://img401.imageshack.us/img401/8513/dsc0643qr6.jpg[/IMG] słodkich snów :) Quote
Doginka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='weszka']... taka piękna ciepła noc i pachnie mi maciejka na balkonie :p[/quote] Uwielbiam zapach maciejki:loveu: Scena łóżkowa bardo fajna - ale Dirki ma ciemną głowę:crazyeye: Quote
madziamn Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 piękna scena łóżkowa:eviltong: piękny zapach maciejki(ja niestety nie mam balkonu tylko okna na ulice:stormy-sad:fuj) Weszko a może rzeczywiście poszukac osoby która pojedzie na tą wycieczkę szkoda tyle kasy stracic. Quote
eria Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 strasznie mi się ta ciena maska u Dirki podoba:loveu: Quote
weszka Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 [quote name='eria']strasznie mi się ta ciena maska u Dirki podoba:loveu:[/quote] Nie tylko Tobie. Sędziom też :p To po mamusi która też ma taki ciemny ryjek :loveu: A propos wczorajszej rozpaczy muszę chociaż zwrócić honor firmie w której pracuję bo zobowiązali się pokryć koszty związane z rezygnacją :multi: Sami zaproponowali choć formalnie nie są zobowiązani. W tym całym bagnie dobre i to :roll: Quote
AnkaG Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Weszko ja juz nie chciałam cię napuszczać na firmę ale to nie tak jak pisałaś. Nie musisz mieć formalnie podpisanego urlopu. Firma wiedziała, że w tym okresie planujesz wyjazd, wykupiłaś wycieczkę z dużym wyprzedzeniem. Kiedyś czytałam troche na ten temat. W ten spsoób to każdego możnaby zrobić w ciula, bo urlopy zazwyczaj są podpisywane kilka dni przed. ;) Mi też ten ciemny pycholek się mooocno podoba. Quote
weszka Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Pierwszy raz w życiu tak na serio oglądałam mecz, były emocje, radość i wszystko do dupy :placz: I to ma być sport :crazyeye:??? Jak wygrywa oszustwo i jakieś dziwne układy :angryy::shake: A było tak pięknie :shake: Quote
malawaszka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 hehe nie do końca tak pięknie bo nasza bramka też była nie do końca fair - sędzia nie zauważył spalonego ;) więc potem się zemściło z tym karnym, ale masz rację że zawód straszny :placz: Quote
weszka Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Sędzia kalosz i tyle :angryy: ale spalonego to chyba nie było bo piłka odbiła się od bramkarza... no ale ja się nie znam aż tak. W każdym razie jestem zniesmaczona i idę spać bo przecież nie wstanę rano za skarby świata. Quote
malawaszka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 hih ja też znawcą nie jestem, chociaż lubię oglądać, a dlatego mówię o tym spalonym, bo komentatorzy tak mówili - sama nie wymyślam takich mądrych rzeczy o piłce :evil_lol: Quote
ariss Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 co do sędziego to szkoda słów:angryy:my zaczeliśmy grać dopiero po golu,ale zaczeliśmy;)no i gdyby nie Boruc to byśmy teraz spalili się ze wstydu:shake: Quote
weszka Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Właśnie dostałam bardzo smutną wiadomość :-( Synek Buni - ATOM - w domu SZAMIR dzisiaj rano odszedł za TM :-( Miał raka... Szamir - [FONT=Century Gothic]25.08.00 - 13.06.08[/FONT]:candle: [IMG]http://www.ekstrawagancja.com/photo/inne/atom2006_2.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts