Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

Dogo znów miesza posty :angryy: Mój poprzedni jest wyżej niż wasze, a pisałam jako odpowiedź. Szaleństwo.
Nam wczoraj doszła żółta smycz i adresówka. Ale smycz chyba trochę za wąska, a adresówka miała być wygrawerowana a przyszła pusta. I takie niezbyt udane zakupy :roll:

I jeszcze z atrakcji to Bunia się zesikała na kanapę :angryy::mad: a ledwo na nią włazi :angryy:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eria napisał(a):
te tabletki to na sierść-to jedno a drugie -Kreon miewa problemy ze skórą co jakiś czas , miał już grzyba kiedyś i raz na jakiś czas gdzieś się jakieś zmiany pojawiają :roll:

jak te zmiany wyglądają? bo kurcze Pepa już miała czystą skórę a wczoraj patrzę - w jednym miejscu łysy placek, w innym miejscu znowu taki łupież płatowy jak miała jak ją znalazłam :placz: a cały czas dostaje witaminy i tylko 3 dni jadła gotowane żarcie zanim karmę wet przysłali bo też była obsuwa :mad:

weszka napisał(a):
Dogo znów miesza posty :angryy: Mój poprzedni jest wyżej niż wasze, a pisałam jako odpowiedź. Szaleństwo.
Nam wczoraj doszła żółta smycz i adresówka. Ale smycz chyba trochę za wąska, a adresówka miała być wygrawerowana a przyszła pusta. I takie niezbyt udane zakupy :roll:

I jeszcze z atrakcji to Bunia się zesikała na kanapę :angryy::mad: a ledwo na nią włazi :angryy:

wkurzające to mieszanie :angryy:
noo ja też miałam ostatnio nieudane zakupy - obrożę dla Pepy okrągłą żeby jej tej słabej sierści nie wyrywała - zamówiłam i przyszło takie badziewie, że wrr :angryy: dobrze żen ie było drogie bo bym się wściekła i walczyła z nimi bo na moje zapytanie czemu obroża jest inna niż na zdjęciu była oczywiście nie dostałam żadnej odpowiedzi - cóż gra nie warta świeczki bo wysyłki byłyby droższe niż to dziadostwo, ale więcej nie zarobią i tyle :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
jak te zmiany wyglądają? bo kurcze Pepa już miała czystą skórę a wczoraj patrzę - w jednym miejscu łysy placek, w innym miejscu znowu taki łupież płatowy jak miała jak ją znalazłam :placz: a cały czas dostaje witaminy i tylko 3 dni jadła gotowane żarcie zanim karmę wet przysłali bo też była obsuwa :mad:

To właśnie są miejsca z takim brzydkim płatowym łupieżem:roll: .Kiedyś miał dużą taką polanę w okolicy mostka, lampa Wooda wykazała że grzybica.Wyleczyliśmy to , ale niedawno znów miał takie niewielkie miejsce z łupieżem na kręgosłupie. Łysych placków nie ma ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
o cholera i jak to leczyliście? muszę zatem z Pepą do weta uderzać :placz: no i ciekawe czy któryś wet ma tu tą lampę :roll:

Najpierw dostawał tydzień antybiotyki (tabletki i u weta zastrzyki też) i 3 razy dziennie wcierałam imawerol rozcienczony w wodzie w odpowiednich proporcjach

Posted

weszka napisał(a):

Duże są tylko czerwone :shake: Bleee dyskryminacja w kolorach dla większych psów ;)

Idę dzisiaj zobaczyć na obrożę dla Ciebie tzn psa :razz:

Posted

Tiaaa okazało się że adresówka wcale nie miała być wygrawerowana tylko ja źle zrozumiałam opis. Zakręcona jestem totalnie. A smycz może nie jest taka zła choć szersza byłaby duużo lepsza.
A jak tam udało się obróżę zakupić?

Posted

[quote name='monita']Będą po niedzieli ( oby takie co potrzeba ) ;)

To czekamy :)

Wczoraj w Krakowie odbył się VII Międzynarodowy Festiwal Zupy, w którym brałam udział razem z grupa moich szalonych przyjaciół. Startowaliśmy drugi raz i w tym roku nasza zupa z czarnej fasoli na bazie coca-coli dostał wyróżnienie od jury :multi::p:multi: Baaardzo jestesmy dumni bo na pudle są restauracje, a my całkiem prywatne osóbki tez zostaliśmy docenieni :cool1:
M.in. tutaj można o nas poczytać:
http://www.egp24.pl/polska/18978,krakow_arbuzowy_chlodnik_z_mieta_najlepszy
_na_7_miedzynarodowym_festiwalu_zupy_aktualizacja.html

http://wiadomosci.wp.pl/wid,9984992,kat,1342,wiadomosc.html

http://ww6.tvp.pl/373,20080525721991.strona

a zaraz wkleję fotki :)

Posted

Od-Nowa napisał(a):
BRAWO!!!!! świetna ekipa!!

co to się w Weszce za talenty kryją :evil_lol::lol:

Ha pewne że tak - człowiek renesansu :eviltong:

gassira napisał(a):
ta zupa chyba do gustu by mi nie przypadła:evil_lol:ale poysł rewelacyjny:razz:

Bardzo była smaczna, pod warunkiem że się lubi orientalne przyprawy :p

monita napisał(a):
A coś mnie kusiło żeby się tam wybrać ;)

No widzisz trza było!

Siedzę w robocie i marzę żeby już wyjść. I żeby już był czwartek! Bo w piątek wolne i zmykam na wystawę do Budapesztu!

Posted

Oj mówię wam ale miałam dzisiaj dzień do dupy :angryy: I nie wiem czy to już koniec.

1. rano jadąc do pracy miałam mała stłuczkę - nic się nie stało ale trafiłam na furiata przez którego straciłam 1,5 godz.
2. w pracy padł serwer i cały dzień nic się nie dało zrobić
3. po powrocie do domu wieczorem zabrałam się za przygotowanie Dirki do sobotniej wystawy w Budapeszcie i... okazało się że ma cieczkę :-o:angryy::placz: więc... za fraki i do wetki na ratunek. Wetka odradziła zatrzymywanie zastrzykiem bo różnie może być... ewentualnie tabletki ale to też niezbyt dobra alternatywa jeśli chodzi o wystawę - co innego jakby to był dłuższy czas ale dla jednego dnia to zbyt duże ryzyko. No i nie wiem czy mam jechac czy nie, czy dawać czy nie :shake::roll:
4. wróciłam do domu pełna myśli co robić, musiałam dokończyć strzyżonko bo Dirki była do połowy zrobiona i zajechałam ją prawie do skóry :placz::placz::placz::shake:

idę się :grab: