weszka Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Dogo znów miesza posty :angryy: Mój poprzedni jest wyżej niż wasze, a pisałam jako odpowiedź. Szaleństwo. Nam wczoraj doszła żółta smycz i adresówka. Ale smycz chyba trochę za wąska, a adresówka miała być wygrawerowana a przyszła pusta. I takie niezbyt udane zakupy :roll: I jeszcze z atrakcji to Bunia się zesikała na kanapę :angryy::mad: a ledwo na nią włazi :angryy: Quote
weszka Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 wklejam jeszcze Dirulca :loveu: i już się na dzisiaj żegnam bo padam na ryjek Quote
malawaszka Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 eria napisał(a):te tabletki to na sierść-to jedno a drugie -Kreon miewa problemy ze skórą co jakiś czas , miał już grzyba kiedyś i raz na jakiś czas gdzieś się jakieś zmiany pojawiają :roll: jak te zmiany wyglądają? bo kurcze Pepa już miała czystą skórę a wczoraj patrzę - w jednym miejscu łysy placek, w innym miejscu znowu taki łupież płatowy jak miała jak ją znalazłam :placz: a cały czas dostaje witaminy i tylko 3 dni jadła gotowane żarcie zanim karmę wet przysłali bo też była obsuwa :mad: weszka napisał(a):Dogo znów miesza posty :angryy: Mój poprzedni jest wyżej niż wasze, a pisałam jako odpowiedź. Szaleństwo. Nam wczoraj doszła żółta smycz i adresówka. Ale smycz chyba trochę za wąska, a adresówka miała być wygrawerowana a przyszła pusta. I takie niezbyt udane zakupy :roll: I jeszcze z atrakcji to Bunia się zesikała na kanapę :angryy::mad: a ledwo na nią włazi :angryy: wkurzające to mieszanie :angryy: noo ja też miałam ostatnio nieudane zakupy - obrożę dla Pepy okrągłą żeby jej tej słabej sierści nie wyrywała - zamówiłam i przyszło takie badziewie, że wrr :angryy: dobrze żen ie było drogie bo bym się wściekła i walczyła z nimi bo na moje zapytanie czemu obroża jest inna niż na zdjęciu była oczywiście nie dostałam żadnej odpowiedzi - cóż gra nie warta świeczki bo wysyłki byłyby droższe niż to dziadostwo, ale więcej nie zarobią i tyle :shake: Quote
eria Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 malawaszka napisał(a):jak te zmiany wyglądają? bo kurcze Pepa już miała czystą skórę a wczoraj patrzę - w jednym miejscu łysy placek, w innym miejscu znowu taki łupież płatowy jak miała jak ją znalazłam :placz: a cały czas dostaje witaminy i tylko 3 dni jadła gotowane żarcie zanim karmę wet przysłali bo też była obsuwa :mad: To właśnie są miejsca z takim brzydkim płatowym łupieżem:roll: .Kiedyś miał dużą taką polanę w okolicy mostka, lampa Wooda wykazała że grzybica.Wyleczyliśmy to , ale niedawno znów miał takie niewielkie miejsce z łupieżem na kręgosłupie. Łysych placków nie ma ;) Quote
malawaszka Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 o cholera i jak to leczyliście? muszę zatem z Pepą do weta uderzać :placz: no i ciekawe czy któryś wet ma tu tą lampę :roll: Quote
eria Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 malawaszka napisał(a):o cholera i jak to leczyliście? muszę zatem z Pepą do weta uderzać :placz: no i ciekawe czy któryś wet ma tu tą lampę :roll: Najpierw dostawał tydzień antybiotyki (tabletki i u weta zastrzyki też) i 3 razy dziennie wcierałam imawerol rozcienczony w wodzie w odpowiednich proporcjach Quote
monita Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 weszka napisał(a):Nam wczoraj doszła żółta smycz i adresówka. Ale smycz chyba trochę za wąska, a adresówka miała być wygrawerowana a przyszła pusta. I takie niezbyt udane zakupy :roll: Duże są tylko czerwone :shake: Bleee dyskryminacja w kolorach dla większych psów ;) Idę dzisiaj zobaczyć na obrożę dla Ciebie tzn psa :razz: Quote
weszka Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Tiaaa okazało się że adresówka wcale nie miała być wygrawerowana tylko ja źle zrozumiałam opis. Zakręcona jestem totalnie. A smycz może nie jest taka zła choć szersza byłaby duużo lepsza. A jak tam udało się obróżę zakupić? Quote
weszka Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 [quote name='monita']Będą po niedzieli ( oby takie co potrzeba ) ;) To czekamy :) Wczoraj w Krakowie odbył się VII Międzynarodowy Festiwal Zupy, w którym brałam udział razem z grupa moich szalonych przyjaciół. Startowaliśmy drugi raz i w tym roku nasza zupa z czarnej fasoli na bazie coca-coli dostał wyróżnienie od jury :multi::p:multi: Baaardzo jestesmy dumni bo na pudle są restauracje, a my całkiem prywatne osóbki tez zostaliśmy docenieni :cool1: M.in. tutaj można o nas poczytać: http://www.egp24.pl/polska/18978,krakow_arbuzowy_chlodnik_z_mieta_najlepszy _na_7_miedzynarodowym_festiwalu_zupy_aktualizacja.html http://wiadomosci.wp.pl/wid,9984992,kat,1342,wiadomosc.html http://ww6.tvp.pl/373,20080525721991.strona a zaraz wkleję fotki :) Quote
weszka Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Oto nasze stoisko z zupą i tłum chętnych do degustacji :) Quote
weszka Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 eria napisał(a):ludzie to mają odwaga :evil_lol::evil_lol: ja to bym się bała tego spróbować:evil_lol: No wiesz! Bardzo smakowita zupa :) Quote
eria Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 ludzie to mają odwaga :evil_lol::evil_lol: ja to bym się bała tego spróbować:evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 BRAWO!!!!! świetna ekipa!! co to się w Weszce za talenty kryją :evil_lol::lol: Quote
ariss Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 ta zupa chyba do gustu by mi nie przypadła:evil_lol:ale poysł rewelacyjny:razz: Quote
weszka Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Od-Nowa napisał(a):BRAWO!!!!! świetna ekipa!! co to się w Weszce za talenty kryją :evil_lol::lol: Ha pewne że tak - człowiek renesansu :eviltong: gassira napisał(a):ta zupa chyba do gustu by mi nie przypadła:evil_lol:ale poysł rewelacyjny:razz: Bardzo była smaczna, pod warunkiem że się lubi orientalne przyprawy :p monita napisał(a):A coś mnie kusiło żeby się tam wybrać ;) No widzisz trza było! Siedzę w robocie i marzę żeby już wyjść. I żeby już był czwartek! Bo w piątek wolne i zmykam na wystawę do Budapesztu! Quote
AnkaG Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ciocia weszka ma widać wiele talentów. Kocha zwierzęta, świetnie gotuje ... Ideał kobieta. :lol: Quote
monita Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 A ja jestem ciekawa jaki smak ma ta zupa :eviltong: Quote
madziamn Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 wpadłam na dogo dawno mnie nie bylo ale zdjęcia swietne ciociu Weszko a no i cieszę sie że z Buniulka lepiej. Quote
weszka Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 Oj mówię wam ale miałam dzisiaj dzień do dupy :angryy: I nie wiem czy to już koniec. 1. rano jadąc do pracy miałam mała stłuczkę - nic się nie stało ale trafiłam na furiata przez którego straciłam 1,5 godz. 2. w pracy padł serwer i cały dzień nic się nie dało zrobić 3. po powrocie do domu wieczorem zabrałam się za przygotowanie Dirki do sobotniej wystawy w Budapeszcie i... okazało się że ma cieczkę :-o:angryy::placz: więc... za fraki i do wetki na ratunek. Wetka odradziła zatrzymywanie zastrzykiem bo różnie może być... ewentualnie tabletki ale to też niezbyt dobra alternatywa jeśli chodzi o wystawę - co innego jakby to był dłuższy czas ale dla jednego dnia to zbyt duże ryzyko. No i nie wiem czy mam jechac czy nie, czy dawać czy nie :shake::roll: 4. wróciłam do domu pełna myśli co robić, musiałam dokończyć strzyżonko bo Dirki była do połowy zrobiona i zajechałam ją prawie do skóry :placz::placz::placz::shake: idę się :grab: Quote
Matusz Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 jedź, jedź, nie ty sama będziesz z cieczką, wiele ludzi robi to specjalnie, a ty jedź, pewnie wygracie :diabloti: Quote
ariss Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 tyle na raz Ci się zwaliło:shake:więc jedz i przywieź wszystko po co jedziesz:razz: Quote
malawaszka Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 łożesz nie zazdroszczę emocji :shake: co postanowiłaś? Quote
Recommended Posts