Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

gdgt napisał(a):
Piegusek bardzo tęskni, myśli, że po raz kolejny został porzucony. Trzeba odczekać kilka dni aż się zacznie przyzwyczajać. Może dojdzie do wniosku, że Lasica nie jest tak zły ;-)
Miki, mam 37 zł dla Ciebie z bazarku - poducha + szklanki!

Biedny Piegusek. Nie wie, co się dzieje. Nie wie, że skończyła się jego tułaczka. Życzę mu tego z całego serca.

Za bazarek bardzo dziękuję

Posted

Dzisiaj Piegus spędził nockę w innym, już swoim docelowym pokoju ;) to znaczy ,tam gdzie będzie miał stałe posłanie ;)
Z tego co mi mama mówiła, bo dzisiaj ona go pilnowała ;p to dobrze spał, ale ok. 8 zaczął wyc :p
Wczoraj poznał parę osob, do każdego z lekką nieufnością ale podszedł :D
Jak zacząłem drażnik go ta szmacianą kostką to nawet już sie ze mną pobawił :) Nawet mocno się wkręcił bo jak chciałem mu potem zabrac ta kosc to wyskoczyl z zębami :p
Widac, że już jest bardziej śmiały, bo zwiedza, dzisiaj jak przez chwilę nie było nikogo w pokoju to wlazł na łóżko i szukał jakiś skarbów ;P :D
Będę very happy jak zaszczeka, bo niestety mama bardzo mi narzeka na to :(:(:(

Posted

Piegus uwielbia włazić pod łózko, robi sobie ta budę. Ale z tym wyciem to mnie trochę przerażasz, u nas Piegus nie wydawał z siebie dźwięku, o wyciu nie było mowy...

Posted

NO z piątku na sobotę to myślałem że to raczej pisk .....ale ostatniej nocy to już napewno było wycie :p Ale on wlazł NA łóżko :p
Z tym szczekaniem mam problem :(

Posted

to może przez kilka nocy niech śpi u ciebie w pokoju? On w ogóle nie szczeka, tylko przy zabawach z innymi psami, więc prędko się nie doczekasz ;-) Ale wycie, to straszne!

Posted

Zobaczymy :)
No właśnie wolałbym żeby zamiast tego wycia poszczekał :( To wycie niezbyt mi przeszkadza bo jak się mu coś powie to przestaje :)
Może dałoby się nauczyc go komendy daj głos ???
Bo nie chce żeby był "dziamokiem" ale dla mnie pies to jak szczeka :/

Posted

on wyje z samotności, bardzo cierpi. Trzeba go dużo głaskać i przytulać. Niech jeszcze śpi u Ciebie. A jak chcesz, żeby szczekał, to weź go na spacer gdzie sa inne psy ;-)

Posted

Biedny Piegusek pokochał już swoją Panią i Pana i koleżankę, a teraz znowu ich stracił.
Potrzeba teraz dużo wyrozumiałości i cierpliwości.
Na szczekanie i inne fajne rzeczy trzeba poczekać

Posted

Może racja, że teraz on musi się dobrze do nas przyzwyczaic ;)
Na spacerach praktycznie wszędzie są psy ktore na niego szczekają, ale on się tylko na nie patrzy :/
Ale wogole to jeszcze nie jest Piegus z tego wspolnego, wtorkowego spacerku :) Liczę że z czasem nauczy sie bawic nie tylko z psami, ale też ze mną i szczekac :)

Posted

Lasica, Piegus nigdy nie zostawał sam w innym pokoju gdy w mieszkaniu byli ludzie. On bardzo potrzebuje obecności człowieka, i chodzi krok w krok za człowiekiem, więc może nie zamykajcie go samego w pokoju. Niech sobie chodzi swobodnie za wami....

Posted

Oczywiscie chodzi sobie jak mu się podoba :) Chcielismy tylko sprawdzic, czym sie zainteresuje jak zostanie sam w pokoju :) On myślał że my wyszliśmy z domu ;)
Tylko już z uporem uczymy go, żeby leżał na swoim posłaniu raczej ,chyba że doprasza się o pieszczoty ;) BO takto rozkładał się po całym pokoju, chcemy go od poczatku uczyc, gdzie jest jego posłanie i żeby nie spał raczej na środku bo kiedyś ktoś może na niego wejsc ;/

Posted

Piegus w domu-dzień 3 :)
Rano został sam na ok. 3 godziny, wynik- pogryziona na strzępy siatka z supermarketu ;p i jak wchodziłem to właśnie zrzucil z szafki takiego pluszowego, na baterie jak się go włączy to szczeka i robi fikołki, pieska :p
Też by go pewnie rozszarpał :P
Dodam, że cały czas miał i ma rożne gryzaki, kości i itp.
ok. 4 rano wył :P
W sumie tyle :)
aha :) odnośnie uczenia spania tylko na posłaniu to jest duży postęp :D Śpi i zazwyczaj leży już tylko u siebie :)

Posted

Bosche, już nie pisz więcej o wyciu, bo mi sie też wyć chce, i już chce wsiadać do samochodu i zabierać od Was pieguska ;-)
Torebka z supermarketu to żadna strata, a rzeczy, które leżą na niskich szafkach trzeba na razie pochować... Może potrzeba mu więcej ruchu na spacerkach? Ale lepiej na razie go jeszcze nie spuszczaj, może tylko w ogródku...

Posted

Narazie to on raczej na dworzu czuje się nezbyt pewnie ;/ Jak go wypuszcze do ogródka to biega za mną ale jak ja staje to i on staje, nie biega sobie swobodnie gdzie chce, chodzi za mną jedynie. Na spacerkach nie puszczam go ze smyczy bo jeszcze na niej nie jest pewny ;/ zdarzy mu się jakiś dziwny nieprzewidzany ruch, takie nagłe szarpnięcie jakby chciał uciekac ;/

Posted

No to teraz może zmienimy na chwilę "przedmiot" rozmów :cool3:

[SIZE=3]Teraz będzie o FRODO

Miki?...
Czy mogłabyś zmierzyć psiaka w kłębie i napisać, ile on może orientacyjnie ważyć?...

On wygląda na fotkach z domu na naprawdę dużego psa, a zadaje się, że taki nie jest...
Jak na razie żadnych fajnych telefonów w jego sprawie nie dostałam... Nie wiem, o co chodzi... "Idą" stare, chore, a taki super piesek nie tego coś...
Może o tę wielkość chodzi?...

Posted

No tak wczoraj dzwoniła miła pańcia i chciała Froda do kojca. :shake:

Frodo waży 20 kg i sięga do kolana.

Ja myślę, że nie ma na niego chętnych przez tę łapę. Bo to niby fajny, a łapa. Ale może to i lepiej. Jeśli idą stare i chore pieski to niech idą. Nie mają dużo czasu. Frodo nie jest jeszcze zdrowy. Zawsze jak powiem, że jest dobrze ( a tak dziś powiedziałam Neigh) zaczynają się kłopoty. Muszę iść do apteki i rozwinąć ten opatrunek nad gipsem, bo coś mi się to nie podoba. :shake:

Posted

No właśnie, chcą go do kojca, budy...
Jak tej kobicie przyszło do głowy, że trzeba psa zamknąć w kojcu do 14-tej, bo wtedy przychodzi listonosz, którego Frodo mógłby zjeść, to znaczy, że on wygląda jak lew. No i na tym zdjęciu z Twoją córką, to wygląda na przeogromnego :) a kto wpadnie na to, że córka ma dopiero 13 lat?... :)

Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczona tą jego wagą... Mój spaniel prawie tyle waży... a wydaje mi się o wiele mniejszy...