Amber Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Bokserom to nawet nie wiem, nie moja rasa ;) Quote
gryf80 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 fredzia cos koło tego,jadąc po mieście widuje 2 egzeplarze ,jak na moje oko,wiekowych juz bokserów własnie z takimi uszami Quote
Doginka Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Kopiowane cudeńka:loveu: Ja dorzucę jeszcze sznupa:lol: Takie właśnie uwielbiam, nie zadługie, nie za krótkie i właśnie tak wyprofilowane - bez zbytniej ilości małżowiny;-) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-8JKZwW7m7Wg/T71uZKcoDEI/AAAAAAAALRQ/MaIiz97GYLA/s512/Zrobione%2520na%2520cacy%2520%252819%2529.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-R37FjUDXw_4/T71u2qsZGTI/AAAAAAAALTs/7hXxg90iQlo/s640/Zrobione%2520na%2520cacy%2520%25285%2529.JPG[/IMG] A tu jeden kłapciaty:lol:;-) [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-3siF3PwzyaA/T71uu_YiBqI/AAAAAAAALS4/Yskq9x8BiZY/s640/Zrobione%2520na%2520cacy%2520%252831%2529.JPG[/IMG] Quote
motyleqq Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 moim zdaniem akurat sznupy wyglądają dobrze i tak i tak :) Quote
Alicja Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 U boksera niekopiowane ucho mi nie przeszkadza ale ogon stanowczo tak , doberman cały do bani niekopiowany , rotek z ogonem ...też mi się nie podoba ... Ozzy ma szczęście że ma extra uszy( prawe troche spsute po zabiegu usuwania krwiaka ale to normalne ) ...ale są asty niekopiowane z radarami albo zwisającymi naleśnikami ... one już i tak mają wzrok jełopka a co dopiero takie przyćpane , spaniel też mi się bardziej podoba bez ogona , to samo fox ...kurcze ...to co ja musze mieć za psa w przyszłości abym go psuć nie musiała :hmmmm: Quote
FredziaFredzia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Buldożka! Ogon krótki i uszy stojące. :diabloti: Quote
Alicja Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 [quote name='FredziaFredzia']Buldożka! Ogon krótki i uszy stojące. :diabloti:[/QUOTE] :evil_lol: Quote
Okamia Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='Alicja']:evil_lol:[/QUOTE] Vectra Ci swojego udostępni pewnie chętnie :diabloti: Ewentualnie Boston Terrier :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='Okamia']Vectra Ci swojego udostępni pewnie chętnie :diabloti: [/QUOTE] Nie chciała :( powiedziała , że śmierdzi i pierdzi , chrapie i sapie i że to nie pies :( Quote
jonQuilla Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='Amber'] A tak wygląda... Eeee lepiej dam w linku, żeby nie straszyć :diabloti: [URL]http://marko1962.smugmug.com/Pets/Ozzy/i-DmBhFmw/0/XL/Ozzy9monthsC5-XL.jpg[/URL][/QUOTE] o zgrozo, faktycznie słabo to wygląda U sznupów, briardów, foxów, spanieli kopiowanie jak dla mnie jest zbędne... nie robi mi czy mają cięte uszy/ogony czy nie ale molosy, bulle, dobki, wyżły i jeszcze sporo innych bez cięcia wyglądają po prostu źle jestem okrutna ale nikt mi nie powie że np. CC nie nabiera pięknego wyrazu pyska kiedy ma skopiowane uszy ... z takimi naleśnikami wygląda jak ofiara losu :evil_lol: Quote
Alicja Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='Vectra']Nie chciała :( powiedziała , że śmierdzi i pierdzi , chrapie i sapie i że to nie pies :([/QUOTE] no i musiałaś wygadać :( ...no ale w ostateczności żeby Bogusławowi przykro nie było to ..... wezmę na spacerek :) aaaa co do zachowań psów w stosunku do BF to sprawdzone na Ozzym ;) , szczeniak mu chciała nafuczeć do uszka koffam cię a ten zrobił irokeza Quote
asiak_kasia Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='jonQuilla']o zgrozo, faktycznie słabo to wygląda U sznupów, briardów, foxów, spanieli kopiowanie jak dla mnie jest zbędne... nie robi mi czy mają cięte uszy/ogony czy nie ale molosy, bulle, dobki, wyżły i jeszcze sporo innych bez cięcia wyglądają po prostu źle jestem okrutna ale nikt mi nie powie że np. [B]CC nie nabiera pięknego wyrazu pyska kiedy ma skopiowane uszy[/B] ... z takimi naleśnikami wygląda jak ofiara losu :evil_lol:[/QUOTE] o to to! Lubię to. U CCtów, kopiowane uszy, podkreslają pysk. Uszy w wersji bio, no cóz, jak pies ma ładną głowe i odpowiedni wyraz, plus uszy nosi ładnie, są kształtne, to traci niewiele. Gorzej jak ma słabą głowkę, za długą kufę i klapiate uszy, to zaczyna przypominać jakiegoś maszkarona. A przez tyle lat kopiowania, nie wiadomo, który linie dają CCty z ładnymi uszami, a które kłapouszki z naleśnikami i to jeszcze poskręcanymi. Także kopiowanie na tak! BF są w ogole specyficzne, takie molosy w kurduplowatej wersji. Charakterek to one mają i jak bym miała coś o nich powiedziec, to są takie napoleonki w psim futrze. [SIZE=1]mówiać napoleonki mam na mysli tego bonaparte, a nie ciastka [/SIZE]:diabloti: Quote
motyleqq Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='Alicja'] aaaa co do zachowań psów w stosunku do BF to sprawdzone na Ozzym ;) , szczeniak mu chciała nafuczeć do uszka koffam cię a ten zrobił irokeza[/QUOTE] e tam, moja suczka je uwielbia :eviltong: oczywiście nigdy nie są w stanie za nią nadążyć, ale to też ją chyba bawi :evil_lol: Quote
N&N Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [B]Amber[/B], daj brzydszego biodobka. Postaraj się, poszukaj. Ten z linka, co dałaś podoba mi się. :-) :loveu: Ładny jest, pomimo niecięcia. Quote
jonQuilla Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='asiak_kasia']o to to! Lubię to. U CCtów, kopiowane uszy, podkreslają pysk. Uszy w wersji bio, no cóz, jak pies ma ładną głowe i odpowiedni wyraz, plus uszy nosi ładnie, są kształtne, to traci niewiele. Gorzej jak ma słabą głowkę, za długą kufę i klapiate uszy, to zaczyna przypominać jakiegoś maszkarona. A przez tyle lat kopiowania, nie wiadomo, który linie dają CCty z ładnymi uszami, a które kłapouszki z naleśnikami i to jeszcze poskręcanymi. [/QUOTE] Podobnie jak np. z ast'ami... jak ładna głowa i ładnie noszone, nie za duże ucho to nie razi aż tak ale często aż uszy się proszą o przycięcie. Salsa niby kundel w typie ale też na początku jej się uszy różnie układały, chciałam żeby były w płatek róży więc stale poprawiałam... czasami nawet kleiłam i tak zostały na całe szczęście :) Quote
Amber Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='N&N'][B]Amber[/B], daj brzydszego biodobka. Postaraj się, poszukaj. Ten z linka, co dałaś podoba mi się. :-) :loveu: Ładny jest, pomimo niecięcia.[/QUOTE] A można dać ładniejszą lub brzydszą Multiple? Może i można, ale nadal jest to Multipla i nadal jest brzydka. Może być tylko jeszcze bardziej brzydka, aż jest tak brzydka, że dzieci zaczynają płakać na jej widok. Quote
asiak_kasia Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='Amber']A można dać ładniejszą lub brzydszą Multiple? Może i można, ale nadal jest to Multipla i nadal jest brzydka. Może być tylko jeszcze bardziej brzydka, aż jest tak brzydka, że dzieci zaczynają płakać na jej widok.[/QUOTE] N&N ma pinczera, więc sie nie liczy, ma spaczony punkt widzenia :diabloti: a tak serio, ja bym jednak się pokusiła o porównanie z Matizem jeszcze. Tez brzydkie, ale zaleznie od upodobań bardziej brzydkie lub mniej brzydkie od multipli :evil_lol: Quote
Amber Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Ja też mam pinczera :placz: Tylko mój nie ma wiecznego PMS :evil_lol: Matizy som takie pocieszne. Malutkie i mają okrągłe ślepka ^^ Quote
asiak_kasia Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='Amber']Ja też mam pinczera :placz: Tylko mój nie ma wiecznego PMS :evil_lol: Matizy som takie pocieszne.[B] Malutkie i mają okrągłe ślepka ^^[/B][/QUOTE] moje 1 auto :diabloti: Koszmar, brzydal, w dodatku złoty był :evil_lol: Quote
Amber Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 E tam, miałam okazję jeździć i nie jest taki zły. Całkiem przestronny nawet. Gorzej tylko z bezpieczeństwem w czymś takim ;). Quote
jonQuilla Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 zdecydowanie wolałabym matiza niż np. twingo ;) kumpela ma twingodżeta...jedyna fajna rzecz w nim to cały dach odkrywany :evil_lol: Quote
Amber Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Twingo to zupełnie inna klasa niż Matiz i mimo, że Matizem jeździło mi się lepiej niż Twingo (bosz, co za design w środku i na zewnątrz) to z rozsądku wybrałabym Twingo. A najlepiej Multiple. To są bardzo fajne samochody :loveu: :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 i matiz i twingo i multipla , to wymysł szatana :evil_lol: tani tandetny plastik ... fuj wnętrze i te krzesełka jak w tramwaju. Quote
asiak_kasia Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='Vectra']i matiz i twingo i multipla , to wymysł szatana :evil_lol: tani tandetny plastik ... fuj wnętrze i te krzesełka jak w tramwaju.[/QUOTE] amen :diabloti: Quote
Amber Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Zależy w jakim tramwaju, w tych nowych, ładnych to pewnie i lepsze są :evil_lol: Quote
Recommended Posts