Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gryf80 napisał(a):
no to ok.dzięki alicja a u wyżłów?przeciez długich kłaków na ogonie nie maja?

może ogon by mu przeszkadzał :hmmmm:miałam wyżła kilka dni w domu , one tak trzymają prosto ogonki , poza tym myślę ze tutaj kwestia uszkodzen wchodzi w grę , ogony w galopadzie mogły by sie połamac

Posted

[quote name='Vectra']Na siłownie go zabieraj egoistko :diabloti: bieżnia i poszedł z tłuszczem :diabloti:
Są takie pasy z elektrodami - pod prąd Ozzika, tłuszcz się sam wytopi:evilbat:

[quote name='Alicja']jeśli chodzi o spaniela to on pracując zawzięcie macha ogonem , myslę że po pierwsze sygnał obciętego ogona był czytelniejszy po 2gie gługi ogon na bark wczepił by sie w krzaki i było by nieszczęście , pies zostałby uwięziony :)
to taka moja opinia jako byłej właścicielki suki spanielki
Ja czytam sygnał obciągniętego ogona:crazyeye::oops::roflt: Chyba nie mogę zaglądać do zbanowanego kolegi:roflt:

Posted

[quote name='Doginka']Są takie pasy z elektrodami - pod prąd Ozzika, tłuszcz się sam wytopi:evilbat:

to mnie też :multi:jeśli to skuteczne

Ja czytam sygnał obciągniętego ogona:crazyeye::oops::roflt: Chyba nie mogę zaglądać do zbanowanego kolegi:roflt:

no taaaaa...głodnemu chleb na myśli :evil_lol:

Posted

gryf80 napisał(a):
penie masz racje,dlatego pewnie cięli tak w połowie..

Cięte w połowie, żeby było widać jak nim pracuje, generalnie jak czuje, że coś jest w krzaczorach to nim macha i to musi być zauważalne, w momencie kiedy jest napięty i wyprostowany, znaczy się, że jest stójka. Cięte były właśnie ze względu na prędkość tego machania (to nie przypomina nawet machania superucieszonego psa) poza tym w gęstwinie, taki obrąśnięty krótki, delikatnym włosiem zwyczajnie się kaleczy, czasem nawet bardzo mocno...

Gdybyś chciała spytać czemu pointery nie, to doczytałam, one nie są z reguły kopiowane, bo one mają za zadanie pracować w suchym polu.

Dla ciekawostki w Niemczech jest furtka dla myśliwych - jeśli pies jest w rękach polujących osób może mieć cięty ogon...

Posted (edited)

dziwne ze angielskie spaniele z lini working nie sa kopiowane...Wiec jednak nie zaczepiaja o krzory :diabloti: Znam pare pracujacych-pelni ogoniastych i jakos tez ogony cale...:eviltong:
Ja mam kopiowanego spaniela i nigdy wiecej...Co naturalne to naturalne :loveu:
http://www.gundogsrus.co.uk/images/gallery/28.jpg

http://www.gundogsrus.co.uk/gallery/#

Edited by Cockermaniaczka
Posted

Kyu napisał(a):
Zaraz zwróce i potrące Ci za obiad.

bo obiad to się zjada ok 13 , a po 18 jedzenie jest już niezdrowe :eviltong:
więc powinnaś być mi wdzięczna , że dbam o Twoje zdrowie :loveu:

Posted

Vectra napisał(a):
bo obiad to się zjada ok 13 , a po 18 jedzenie jest już niezdrowe :eviltong:
więc powinnaś być mi wdzięczna , że dbam o Twoje zdrowie :loveu:

Tak się nie bawimy, a ja dodam z innej mańki

apropos spanieli

i jeszcze jeden gagatek

Ale przecież to kopiowanie to taki bolesny zabieg...

Posted

Fredzia, ten dogo i CCtek :loveu: oczywiscie kopiowane, chociaż trzeba przyznać, że u CCtów jak mają dobra glowe, to nawet te uszy jakoś nie bolą :roll:
Tylko, takich co to mają fajny łeb niewiele, oj niewiele... :shake: