Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bassety, onki, bulldogi a nawet labradory. Przerasowienie to ogromny problem naszych czasów, a psy płacą za to ogromną cenę, bo zdrowiem. Ale to wszystko było robione dla wyglądu, kiedyś dla użytkowości a dzisiaj by ładnie się prezentowały na ringach.

Posted

Kurde wasze psy zwalają ogonami kubki ze stołu?
Ja moje kopie przy beczce w ryja z 2razy dziennie to łażą z podkulonymi:evil_lol::lol:(żart jakby sztywne kije nie pojęły):diabloti:

Posted

Aleks89 napisał(a):
Ja moje kopie przy beczce w ryja z 2razy dziennie to łażą z podkulonymi:evil_lol::lol:(żart jakby sztywne kije nie pojęły):diabloti:

Taaa, żart :shake: :evil_lol:

Posted

Aleks89 napisał(a):

Jakbyś kopnął raz a dobrze, to nie musiałbyś dwa razy dziennie tego robić ;) ale trzeba umić, tak jak z kopiowaniem, nie każdy się nadaje.

Posted

Fauka napisał(a):
Jakbyś kopnął raz a dobrze, to nie musiałbyś dwa razy dziennie tego robić ;) ale trzeba umić, tak jak z kopiowaniem, nie każdy się nadaje.

Kurna ,a nauczysz mnie?Bo ani raz farba nie poszła:-(Za to sami sobie wzajemnie robią dziurki na kolczyki w faflach:diabloti:
Paulinabemol-chyba mieszkasz obok mnie ,nie zdradzaj sekretu ,że nawet beczki nie mają:evil_lol:

Posted

Fauka napisał(a):
Biorąc pod uwagę problemy z uszami, powinno kopiować się wszystko co kłapouche. Klapnięte uszy to wylęgarnia bakterii, ciągłe problemy,a ogon? u małych może nie przeszkadza, ale co większe to tym ogonem potrafi narozrabiać. Ale przecież nikt nie utnie uszu basetom, ani spanielom, ani setrom.

U mysliwskich to nie kwesita wyglądu, wyobraź sobie takie odsłonięte ucho wewnetrzne w połączeniu z wodą, szuwarami i krzaczorami, ktoś te uszy wymyślił, wszystko u psów rasowych stworzonych do pracy jest po coś i nie ma co tego negować, ludzie kiedyś byli mądrzejsi, bo psy były po coś, może i żarły pomyje, czasem dostały kopa w d.pe, ale robiły to do czego były stworzone, a to dawało im najwieksze szczęście, a nie kanapa, kołderka i rojal kanin.

Posted

Płaczą nad kopiowanym ogonkiem :placz: ( potem płaczą że np bokser rozpierdziela ogon na ścianie i cała chałupa zbryzgana krwią , bo rana ciągle się otwiera) ale nie płaczą nad ustawianymi szczękami i innym zabiegami dla ,,zdrowotności rasy,,:diabloti:

Kyu napisał(a):
U mysliwskich to nie kwesita wyglądu, wyobraź sobie takie odsłonięte ucho wewnetrzne w połączeniu z wodą, szuwarami i krzaczorami, ktoś te uszy wymyślił, wszystko u psów rasowych stworzonych do pracy jest po coś i nie ma co tego negować, ludzie kiedyś byli mądrzejsi, bo psy były po coś, może i żarły pomyje, czasem dostały kopa w d.pe, ale robiły to do czego były stworzone, a to dawało im najwieksze szczęście, a nie kanapa, kołderka i rojal kanin.

no dokładnie ...bo po co wyżłowi , spanielowi długi ogon ?? chyba po to by się spaniel w krzakach zawiesił

Posted

Alicja napisał(a):

no dokładnie ...bo po co wyżłowi , spanielowi długi ogon ?? chyba po to by się spaniel w krzakach zawiesił

fajnie by było, żeby te wszystkie skopiowane psy, były pocięte faktycznie dla użytkowości, a nie dla widzimisię właściciela ;) ile spanieli w dzisiejszym świecie aktywnie pracuje?

Posted

motyleqq napisał(a):
fajnie by było, żeby te wszystkie skopiowane psy, były pocięte faktycznie dla użytkowości, a nie dla widzimisię właściciela ;) ile spanieli w dzisiejszym świecie aktywnie pracuje?

a mi się podoba kopiowany spaniel , miałam bezogoniastą i taki spaniel ma być , bokser , rotek , dobek z kikutkiem to jest to a nie z szablą którą rozpierdziela gdzie i rusz ...za to nie podoba mi sie splaszczony do zola pekińczyk , bf , mops , psy które kiedyś miały kufy

Posted

[quote name='Vectra']a ciekawe czy wykonują u psów , zabieg liposukcji ... bo ja to bym wysysała ten tłuszcz z psów i wysysała ... to jest dopiero niezdrowe i z tego są kaleki ...

ja to bym chętnie swojego psa na takie wysysanie zapisała... no i jeszcze kilku innym zapasłym prosiakom :diabloti:

Posted

[quote name='Rinuś']ja to bym chętnie swojego psa na takie wysysanie zapisała... no i jeszcze kilku innym zapasłym prosiakom :diabloti:

Ozzzy'emu :grins: ??
to weź zamiast fundować psu zafunduj mi :grins::diabloti: :evil_lol:

Posted

Doginka napisał(a):
Ja to nie dość, że kocham okaleczone psy, to jeszcze jestem sadystką i na żywca rwę im włosy na łysą glacę raz do roku, a nieraz i dwa:lol:;-)

Kamie rwałam martwe włosiska z uszu i z czuba głowy ...teraz kurna to ze spanielami latają pod maszynkę :shock: normalnie pogięło ludzi ....

Posted

[quote name='Rinuś']ja to bym chętnie swojego psa na takie wysysanie zapisała... no i jeszcze kilku innym zapasłym prosiakom :diabloti:
Na siłownie go zabieraj egoistko :diabloti: bieżnia i poszedł z tłuszczem :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']Na siłownie go zabieraj egoistko :diabloti: bieżnia i poszedł z tłuszczem :diabloti:

nie wpuszczają pieseczków :-( ale to jest myśl - kupię bieżnie i załatwiać będzie się na balkonie a wybiega się na bieżni :multi:

Posted

[quote name='Rinuś']nie wpuszczają pieseczków :-( ale to jest myśl - kupię bieżnie i załatwiać będzie się na balkonie a wybiega się na bieżni :multi:
jak to nie wpuszczają piesków ? cóż za znieczulica :(

a jak na balkonie zmarznie mu siusiak i odpadnie ? ty dziewucho z fotoblogów co serca nie masz :placz:

Posted

[quote name='Vectra']jak to nie wpuszczają piesków ? cóż za znieczulica :(

a jak na balkonie zmarznie mu siusiak i odpadnie ? ty dziewucho z fotoblogów co serca nie masz :placz:
wypraszam sobie - JA JESTEM Z LABRADORÓW :diabloti: Nie mam galeryjki na fotoblożkach :diabloti:
to będzie kopiowany siusiak - tak apropo's tematu wątku :evil_lol:

Posted

[quote name='Rinuś']wypraszam sobie - JA JESTEM Z LABRADORÓW :diabloti: Nie mam galeryjki na fotoblożkach :diabloti:
to będzie kopiowany siusiak - tak apropo's tematu wątku :evil_lol:

aaaa to dlatego takie masz barbarzyńskie pomysły , boś Ty wyobcowana :shake:

Posted

jeśli chodzi o spaniela to on pracując zawzięcie macha ogonem , myslę że po pierwsze sygnał obciętego ogona był czytelniejszy po 2gie gługi ogon na bark wczepił by sie w krzaki i było by nieszczęście , pies zostałby uwięziony :)
to taka moja opinia jako byłej właścicielki suki spanielki

Posted

[quote name='Vectra']aaaa to dlatego takie masz barbarzyńskie pomysły , boś Ty wyobcowana :shake:

bo nie chcesz mnie wpuścić do blożków i muszę sobie kundla sprawić :diabloti: