TOZ Wrocław Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Edi100 napisał(a):Panie Szczepanie, nie rozumiem co znaczy że wójt kombinuje? dokładnie tak jak to opisałem Quote
xmartix Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [quote name='TOZ Wrocław']zagłosujcie na naszą stronę :-)) http://zotozwro.org.pl/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=751&Itemid=67 to ile stron ma TOZ? a co ze strona www.toz.wroclaw.pl?? Quote
TOZ Wrocław Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 TOZ we Wrocławiu ma dwie strony - co łatwo sprawdzić i rozróżnić po treści jakie jest ich przeznaczenie i funkcja zasadnicza. W ten sposób trafiamy do większej liczby Internautów i efekt edukacyjny jest lepszy. Quote
TOZ Wrocław Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Hihihihi:-)) fajnie:-)) mamy całkiem realną szansę na 2 miejsce w konkursie "Witryna Miesiąca" :-)) szczegóły na naszej stronie: www.wroclaw.toz.pl jeśli pomożecie, a kto wie może na 1-sze, a jak nie to będziemy powtarzać w następnym miesiącu aż do skutku:-)) Prawda? :-) Quote
Mateo93 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 ja tam wolę www.toz.wroclaw.pl ta strona jest bardziej cztelna i wogóle łatwiej się tam poruszać, poza tym tamtejsze teksty są krótsze i zwięzłe i nie trzeba nad kompem slęczyć pół godziny;p...ale o ile mi wiadomo forum nie służy do prywatnej reklamy...ale to tylko moje zdanie:p:razz: Quote
asasa Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Jestem mieszkanką tej miejscowości. Proszę was nie wincie tak tego wójta! on jest świeży. Nasza miejscowosc jest mocno zadłuzona przez poprzedniego wójta.! To tamten wójt pozwolił aby tak traktowano te psy. Ten teraz spłaca całą sumę i musi załatwiać wszystko z tymi psami. A o ile mi dobrze wiadomo to Ci którzy tak chcą te psy zabrać niezlą kase za to dostają i dlatego tak o nich walczą. Możecie przecież zawieść im tam te jedzenie i niech ten gościu im tam daje. Albo niech wykastrują te psy aby się nie rozmnażały. Nie wiem dajcie im dwu letni zapas karmy albo coś.. Nie musicie ich zabierać.. We wsi myślą ,że wy to tylko dla kasy robicie i nikt nie chciał ze mną przed kamerą gadać. A chciałam dać to na youtube.. ale wyszcy uciekali. A co ja sama mogę? Nic. A przecież wszystkim nam mieszkańcą zależy na dobru psów. Niektórzy nawet przygarniają błąkające psy. Najgorsze jest to ,że te psy atakują w parku. Są agresywne bo głodne. Jestem młoda , nawet nie pełnoletnia ale prawie. Chciałam zrobić mały reportaż ale ludzie nie chcą współpracować. Boją się. Ten gościu wydzierżawił pałac na 20 lat. Zostało 10. Prędzej umrze niż dokończy dzierżawę. Najlepiej gdyby go eksmitowali.. ale cóż? A wójt co może? no co? To już wy co tak zabiegacie o te psy macie większe wtyki niż on. Masakra normalnie masakra. Po interwencjach biegacie szum robicie a to i tak nic nie da. Co ja tego gościa / właściciela zamku nie znam? A owszem znam . A to nawet bardzo dobrze. Kawał świni.. a najgorsze jest to ,że umierają psy a pałac się niszczy. Quote
Mateo93 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 :bad-word:czy Ty tam wogóle byłaś??!! czy Ty widziałaś jak te psy się na jedzenie rzucają?!:x Je trzeba natychmiast zabrać!!! I wcale te pieski nie są agresywne....są naprawdę bardzo miłe...(wiem bo je głaskałem)byc moze aukurat ten był miły, poza tym się troszkę ludzi boją:placz:. Długi spłacane przez wójta nie są priorytetem...wg mnie ważnejsze są psy które są chore i cierpią:placz: Quote
xmartix Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 ASASA z tego co ja wiem i znam dzialaczy chcacych odebrac te psy - nie ma tu kasy. my i tak bedziemy "zawaleni" tymi psami jak nam je dadza, trzeba isc z nimi do weterynarza, wyleczyc, umiescic gdzies, najlepiej nei w schronisku i dac im jesc i opieke, to nie jest takie proste, kto ma nam za to zaplacic?? ASASA ludzie gadaja bo sprawy nie znają i wymyslili jakies pieniadze bo nikomu nie przyjdzie do glowy ze innym zalezy na tymz eby zwierzeta nei cierpialy, czy to takie dziwne BYC DOBRYM???????? Quote
demi Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 asasa napisał(a): Po interwencjach biegacie szum robicie a to i tak nic nie da. . a to sie ciężko zdziwisz !!! a co do reszty to wypowiem się później, bo lece dlaje w teren do zwierzaków:shake: jak byś głodna chodziła i miała powód by bać sie ludzi tak jak te zwierzęta sie bały, to byś inaczej gadała:shake: Quote
demi Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 a po za tym podatki wszyscy płacimy, wiec na co gmina tą kase wydawała??? Chyba sobie do kieszeni pchała:mad: przerażają mnie czasem wypowiedzi na dogo:shake: Quote
demi Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 asasa napisał(a): A o ile mi dobrze wiadomo to Ci którzy tak chcą te psy zabrać niezlą kase za to dostają i dlatego tak o nich walczą. Możecie przecież zawieść im tam te jedzenie i niech ten gościu im tam daje. hehe, koń by się uśmiał !!! Kase? Jak by ktoś za frajer-społecznie porobił przy zwierzakach to by zobaczył jaką fortune można na nich zbić!!! A w zimie to w gaciach i trampkach by latał. A myślisz, ze kto i za co te psy bedzie żywił? Chyba nie forumowicze? Bo to problem gminy i oni za tą masakre odpowiadają!!!! Wiec może lepiej zobaczyc i sie DOWIEDZIEĆ o co w tym wszytskim chodzi....? Quote
ayla1 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 A o ile mi dobrze wiadomo to Ci którzy tak chcą te psy zabrać niezlą kase za to dostają i dlatego tak o nich walczą. Możecie przecież zawieść im tam te jedzenie i niech ten gościu im tam daje. te,małolata,a od kogo tą niezłą kase dostaną,co? tak to już na wsi jest,ktoś coś powie a potem wiatr rozniesie po okolicy. ciemnogród zacofany,ignoranci,najważniejsze co ksiądz na ambonie wykracze a sąsiadka stryjkowi powtórzy. mentalnośc polaków- po prostu nic dodać nic ująć. Quote
Charly Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 dla mnie smutne jest to, że ludziom wydaje się często, że sami nic nie mogą. ale za to jakaś tam organizacja ma miliony i super organizacje na to, żeby psom zapewnic godziwe warunki; miejsce, opieke weterynaryjną itd. dziewczyno- każdy za to płaci z własnej kieszeni. Za to żarcie, za nowe domy, za hoteliki, za weta, za sterylki. Organizacje to garstka ludzi, którzy z własnego prywatnego szczupłego portfela płacą za wszystko. I co może wójt? no co? pomyśl trochę...Dobry wójt powinnien dać przykład i kupić psom żarcie oraz osobiście nakarmić. Rozumiesz? bez biurokracji, bez papierków i krawacików. Zwyczajnie iśc do sklepu i kupić żarcie umierającym z głodu psom...Nie do pomyślenia co? Pierdzieć w stołki każdy potrafi. Zasługuje na tą pozycję tylko osoba odpowiedzialna z sercem. Nie obecny wójt. Co Ty wygadujesz....:shake: "nawet psy przygarniają" " a one takie agresywne bo głodne"? Wam wszystkim zależy na dobru psów? to czemu one z głodu i chorób zdychają? nie od wczoraj, a od lat min. 18...Od dnia Twoich urodzin. Co zrobiłas dla nich przez te 18 lat? A reszta tych zastroskanych obywateli? Czemu tak kpisz sobie? Jeśli Ci zależy nie rób reportaży, bo od tego są inni. ale zorganizuj jakaś zbiórkę w Twojej klasie na żarcie dla psów i pomoc ludziom, którzy tak wiele robią dla nich. Porob im zdjecia i daj ogloszenie do gazety, że pies domu szuka. Bedziesz miala wtyki w gazecie jak nie wiem, a u weta to dopiero jak z 20 psami zawitasz nawet może zniżka będzie... Wtyki maja??? Wiesz ile to pracy tych "chytrych na kasę" kosztuje? Ile pism, próśb, poniżania się i niezliczonych akcji? masz prawie 18 lat a gadasz jak 3letnie dziecko. "dajcie im zapas na 2 lata" - kto ma dac? za co? sama daj "niech ktos wykastruje" kto konkretnie? I za co? koles na zamku to "kawał świni"?- i świni proponujesz zostawic te psy? Jeśli chcesz pomóc wejdz na tą stronę, zarejestruj się i przeczytaj jak możesz pomóc http://zotozwro.org.pl/mambo/ CO ZA OBCIACH!!! Nic dziwnego, ze taka tragedia tam się dzieje. Tak a propos o znieczulicy własnie w Twojej miejscowości zostało poinformowane także Wasze miasto partnerskie w Niemczech. Ten wstyd i wina już na zawsze zostanie. Jak już się zalogowałaś na dogo, to zobacz ile tu ludzi psom w potrzebie pomaga...za kasę co? Quote
GoskaGoska Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Ja ten idotyczny post jak zobaczylam to krew mnie zalala, ale zignorowalam, bo slow szkoda , nerwow szkoda, i zalamac się idzie , ze ludzi są tak bezmyślini ( delikatnie powiedziane). :angryy: Quote
Charly Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 A jak wygląda sprawa? Piątek miał być tym dniem co nie?. piszcie coś Quote
demi Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 i wygląda dupowato, ale juz lepiej.... tzn. z rozmowy z P. Szczepanem dowiedziałam sie, że wójt chciał wyziweźć do jakiegoś schronu psy po 700zł sztuka, a co by było dalej- wójta to nie obchodzi. :shake: to MRUNIO z P. Szczepanem wynegocjowali, ze psy trafią do Dzierżowniowa (:-( ) i tam bedzie Mrunio nad nimi sprawował opiekę- a bardziej nadzór co by biedaki nie poginęły. A wójt oczywiscie znów coś kombinuje i powiedział, że potrzebuje 7 dni na zapoznanie sie z nowym pomysłem:mad: gra na zwłoke, ale zobaczymy:shake: Najgorsze jest to, ze teraz bedziemy sie bawic w sądy, czyli te psy bedą tam kisły w tym beznadziejnym schronie i dziczały, bo trzeba czekać, aż przyznają organizacji prawa do tych zwierząt, badz przepadek psiaków na rzecz (może schroniska, gminy, cholera wie jak to bedzie obmyślane). a ja mam miejsce na 2 szczeki, miały by już fajniusie domki, ale cóż. Innym też się należy:roll: Quote
Edi100 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 demi napisał(a):i wygląda dupowato, ale juz lepiej.... tzn. z rozmowy z P. Szczepanem dowiedziałam sie, że wójt chciał wyziweźć do jakiegoś schronu psy po 700zł sztuka, a co by było dalej- wójta to nie obchodzi. :shake: to MRUNIO z P. Szczepanem wynegocjowali, ze psy trafią do Dzierżowniowa (:-( ) i tam bedzie Mrunio nad nimi sprawował opiekę- a bardziej nadzór co by biedaki nie poginęły. A wójt oczywiscie znów coś kombinuje i powiedział, że potrzebuje 7 dni na zapoznanie sie z nowym pomysłem:mad: gra na zwłoke, ale zobaczymy:shake: Najgorsze jest to, ze teraz bedziemy sie bawic w sądy, czyli te psy bedą tam kisły w tym beznadziejnym schronie i dziczały, bo trzeba czekać, aż przyznają organizacji prawa do tych zwierząt, badz przepadek psiaków na rzecz (może schroniska, gminy, cholera wie jak to bedzie obmyślane). a ja mam miejsce na 2 szczeki, miały by już fajniusie domki, ale cóż. Innym też się należy:roll: Demi, zadzwoń do mnie w poniedziałek i się przypomnij, bo zapomne:( A chyba musze z Kims pogadac:roll: Quote
emilia2280 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 czy juz mozecie cos mówic glosno, co zostalo zrobione, czy jeszcze nic? Quote
demi Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Edi100 napisał(a):Demi, zadzwoń do mnie w poniedziałek i się przypomnij, bo zapomne:( A chyba musze z Kims pogadac:roll: sie kochana postaram, bo w pon z raniutka musze być na AR z Maxi i z takim buraczkiem, który ma tylne łapki nie władne. A później interw- zeby mi nie wypoadło z głowy:shake: nie wiadomo co o tym wszystkim myśleć:shake: Quote
demi Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 emilia2280 napisał(a):czy juz mozecie cos mówic glosno, co zostalo zrobione, czy jeszcze nic? chetnie byśmy powiedzieli co i jak, ale sami nie wiemy:shake: Quote
Gosiapk Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 a dla pana wójta mam -> :mad: i ksiądz z ambony powinien sie wypowiedzieć negatywnie o postępowaniu pana wójta... tyle, że księżunio z wójtem w komitywie są i mają w doopie młodszych braci, byle gębę napchać i nachlać. :angryy: Quote
rotek_ Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 jest rodzinka (niedaleko uciechowa) która pragnie przygarnąc psa z małymi szansami na adopcję pies najlepiej mały do 6lat warunek musi lubić psy i koty jutro chciałabym się umówić na rozmoe z nimi i przedstawić propozycję psiaków jesli w kamieńcu sa bidy pasujące do opisy to proszę prześlijcie mi je na maila [email protected] w temacie podać "psy dla jaż....iny" do wieczora będę jeszcze kompletować moj dokument więc zostało mało czasu Quote
Charly Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 zz tego co ja wiem, psy jak na razie nie moga zostac wyadoptowane:shake: Quote
demi Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 ale na dom tymczasowy mogą iść- tylko umowa potrzebna, nad którą prawnie intensywnie pracujemy;) Quote
Edi100 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 demi napisał(a):ale na dom tymczasowy mogą iść- tylko umowa potrzebna, nad którą prawnie intensywnie pracujemy;) Ruszyło się coś w lepszym kierunku? Quote
Recommended Posts