demi Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 można powiedzieć że TAK, ale dalej ronią nas w bambuko... Quote
Edi100 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 demi napisał(a):można powiedzieć że TAK, ale dalej ronią nas w bambuko... Napisz mi na pw w czym problem? Pilne:diabloti: Quote
emilia2280 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Gosiapk napisał(a):Czy udało się zabrać pieski? ?????????? Quote
demi Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 przyszła do nas do biura decyzja o odebraniu psów na okres 12 miesięcy... nie wiem czy ten wójt taki tępy i nie umie czytać czy jak. nie ma takiego prawa by odebrać je tymczasowo na 12 miesięcy. Ja bym sie w sumie tego nie czepiała tylko zabierała psy- bo jest gdzie, z tego co wiem. Na razie czekamy na reakcje MRUNIA, do nas dokument w pt przyszedł pocztą. Quote
xmartix Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 najpierw odebrać a potem co? czy te psy potem mogą iść do adopcji? Quote
xmartix Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 kur.. i co? przez ten okres 12 miesiecy znowu wrócą zdrowe, zaszczepione do "swojego właściciela"??? :angryy: Demi, jak to sobie ten wójt wyobraża? Quote
qeram Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 xmartix napisał(a):kur.. i co? przez ten okres 12 miesiecy znowu wrócą zdrowe, zaszczepione do "swojego właściciela"??? :angryy: Demi, jak to sobie ten wójt wyobraża? Uważam że pieski należy zabrać a decyzje wójta co do okresu 12 miesięcy zaskarżyć do samorządowego kolegium odwoławczego. Odpowiednio uzasadnić i powinno się udać. jak nie to jeszcze jest sąd administracyjny i taką decyzję tez można podważyć. będzie na to 12 miesięcy. Jeżeli i to by się nie udało to trzeba przedstawić rachunki właścicielowi psów za opiekę przez okres 12 miesięcy. Jak zobaczy kwotę to na pewno zrezygnuje Quote
xmartix Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 no właśnie, bo trzeba mieć jakiś pomysł, żeby te psy nie oddawać już. dopiero po 12 m-cach można wydawać te pieski do adopcji? jeżeli nie zostaną zwrócone? Quote
Gosiapk Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 qeram napisał(a):Uważam że pieski należy zabrać a decyzje wójta co do okresu 12 miesięcy zaskarżyć do samorządowego kolegium odwoławczego. Odpowiednio uzasadnić i powinno się udać. jak nie to jeszcze jest sąd administracyjny i taką decyzję tez można podważyć. będzie na to 12 miesięcy. Jeżeli i to by się nie udało to trzeba przedstawić rachunki właścicielowi psów za opiekę przez okres 12 miesięcy. Jak zobaczy kwotę to na pewno zrezygnuje Pomysł z rachunkiem może się udać. Quote
qeram Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 xmartix napisał(a):no właśnie, bo trzeba mieć jakiś pomysł, żeby te psy nie oddawać już. dopiero po 12 m-cach można wydawać te pieski do adopcji? jeżeli nie zostaną zwrócone? Myślę że te 12 miesięcy to taki wybieg wójta, przecież można oddac do domów psy i walczyć o to żeby już tam zostały. A tak w ogóle to warto było by założyć sprawę sądową właścicielowi psów po ich odebraniu. Będzie wtedy okazja zeby psy przebadać i miec przed sądem dowody na ich złe traktowanie. Z tym co juz uzbieraliście i opinia weterynarzy powinna wystarczyć do odebrania psów i ukarania właściciela. Przy okazji zaskarżyć wójta o niedopełnienie swoich obowiązków i utrudnianie działalnosci organizacji pozarządowych. Wójt ma obowiązek wspierać i pomagać takim organizacjom. jest to w ustawie o organizacjach pożytku publicznego. Quote
xmartix Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 [quote name='qeram']Myślę że te 12 miesięcy to taki wybieg wójta, przecież można oddac do domów psy i walczyć o to żeby już tam zostały. A tak w ogóle to warto było by założyć sprawę sądową właścicielowi psów po ich odebraniu. Będzie wtedy okazja zeby psy przebadać i miec przed sądem dowody na ich złe traktowanie. Z tym co juz uzbieraliście i opinia weterynarzy powinna wystarczyć do odebrania psów i ukarania właściciela. Przy okazji zaskarżyć wójta o niedopełnienie swoich obowiązków i utrudnianie działalnosci organizacji pozarządowych. Wójt ma obowiązek wspierać i pomagać takim organizacjom. jest to w ustawie o organizacjach pożytku publicznego. to bardzo dobry argument!! TOZ działajcie ! Quote
GoskaGoska Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 to zeby psy adpotowac po 12 miesiácach bylo by absuredem, za krotke psie zycie, by jeszcze rok mialy marnowac. Czy mysl ktos za Was, ze po roku ktos by sié o psy upomnial?! Nie sádzé. Myslé, ze jesli tylko ktos chcialby je adpotowac, to niech do domku jadá po szczésliwe zycie:) Quote
demi Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 umowy adopcyjne są na konsultacji u prawnika. Ja myślę, ze psinki bedą wydawane do adopcji na podstawie specjalnie podpisanej umowie. Ale to juz dokładnie musi Pani Ela z Mrunia powiedzieć, ja sobie mogę tylko domniemać. Quote
ellensilla Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Witajcie kochani, ja pierwszy raz na tym forum, zarejestrowałam sie żeby moc sie z wami skontaktowac w sprawie psiakow z Kamienca. Wczoraj z chlopakiem wrocilismy wlasnie stamtad i jestem cholernie zdeterminowana zeby jakos przylaczyc sie do waszych dzialan, bo mnie szlak trafil, a ja na posterunek policji. Nie znalam bowiem jeszcze calej sprawy, myslalam ze jako pierwsza to zglaszam. Policja powiedziala mi ze cala sprawa jest w toku i czekaja na jakas decyzje gminy. Jaka do cholery decyzje??? Widzialam ze ostatni wasz post jest z 11 sierpnia, ja bylam tam wczoraj i jest tak jak bylo, moze z wyjatkiem nowego dodatku w postaci biednego psiaka, ktory uwiązany jest na łancuchu przy budzie, zatem nie moze uciec, a cala reszta psów atakuje go i gryzie. Psina sie broni, próbuje schować się w budzie, efekt jest taki, ze reszta psów wywleka go stamtąd i gryzie dalej. Proszę powiedzcie mi, na jakim etapie ta sprawa jest? Czytałam ze psiaki miały być wkrótce odebrane? Quote
xmartix Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 masakra! bo to zawsze w tej polsce się :angryy::angryy:tak ciągnie! Quote
ellensilla Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Ale jaka jest decyzja i na co teraz czekamy? Wiadomo cos? Quote
Gosiapk Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 ellensilla napisał(a):Ale jaka jest decyzja i na co teraz czekamy? Wiadomo cos? Chyba nic na razie... A czy spisali Twoje zeznania na policji? Nie ważne, że już wiedzą co się tam dzieje, trzeba dokładać nowe donosy!!! Quote
ellensilla Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Gosiu, ja to tak zrozumialam ze skoro toczy sie postepowanie karne przeciwko niemu (spraw ma kilka w sądzie, m.in. za nielegalne prowadzenie hotelu na zamku i za znecanie sie nad zwierzętami) to spisywanie czyichkolwiek zeznan nie ma juz sensu, jako ze "czekaja na decyzje gminy", jak powiedzieli. Ja nie bardzo rozumiem co to za decyzja, skoro zapadlo juz postanowienie o odebraniu psow?? Tak zrozumialam z poprzednich postow. Czy ktos cos rozumie bo ja nie bardzo wiem jak tu jeszcze walczyc dalej? Quote
mawin Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 co się obecnie dzieje z pieskami? czy zostały już zabrane? Quote
Mateo93 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Do pana Kawskiego się zgłaszajcie bo o ile mi wiadomo to coś głucho i cicho w tej sprawie............................................. a najgorze jest to że tak już są z 2/3 miesięczne szczzreniaki jakby ktoś nie wiedział......... Quote
Hiv Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Ja też się zarejestrowałem po to aby podpiąć się pod apelem o uwolnienie tych psów! Dziś przypadkiem zwiedzaliśmy ten zamek i jesteśmy oczarowani nim ale zaskoczeni do jakiej ruiny został doprowadzony. Ale widok tej masy wychudzonych psów był istnym szokiem! Przewodniczka szybko zakazała wszelkich pytań w tej sprawie, bo to "nie jej psy". Ale nam to nie daje spokoju... Quote
GoskaGoska Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 ja pierdziele ale to się ciągnie i ciągnie coraz więcej ludzi o tym wie i nic- PRZECIEZ TO POWINIEN BYC WSTYD DLA TEGO MIASTA!! Moze i glos niech zabierą turysci! Naprawdę ta sprawa idzie mozolnie i psy cierpią , chorują i się rozmnazają. wyciągac trzeba szczeniaki nim się tam wykonczą, zresztę reszte tez. A Pani przewodni swoją drogą to bardzo glupi komentarz dala. :angryy: Quote
Recommended Posts