killerek Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [quote name='Arielka']Killerek a zakladasz hodowle? ja mam dwie nazwy URUKATARIS albo Celtyckie Duchy[/QUOTE] jak już kupię sukę to i zarejestruje hodowlę, jednak do tego to jeszcze kilka lat conajmniej ;) Quote
Vesper Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 [quote name='Arielka']Killerek a zakladasz hodowle? ja mam dwie nazwy URUKATARIS albo Celtyckie Duchy[/QUOTE] :D ha ha, to już nas są "dwie Arielki" :D... Przepraszam za OT. Ja i tak próbuję zmienić swój nick, ale Admin nie odpowiada... Quote
Marchewkowy Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Wysłałam w zeszłym tygodniu do rejestracji, 5 propozycji, no zobaczymy :D Quote
Mycha Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 A dla alaskanow cos ????????? Mozna by prosic . Quote
Sybel Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Nie wiem, jakie są, a jakich nie ma, ale może: snowflake pack Wodzowie północy/duchy północy Śnieżna dolina bałwankowo :P Quote
Kasi@ Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Witam serdecznie. Od paru dni staram się wymyślić fajną nazwę dla hodowli charcików włoskich i niestety nie mam żadnych pomysłów. Bardzo proszę forumowiczów o pomysł. Najlepiej aby była po angielsku lub po polsku. Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź. Pozdrawiam. Quote
Kasi@ Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [B][B]gryf80[/B][/B] dzięki za pomysł :) Ale dzisiaj już byłam w Związku i podałam pięć potencjalnych przydomków. Tyle tylko, że żaden już mi się nie podoba... Tragedia... Quote
Eewa Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Skorzystałam z Waszej twórczej inwencji, ale zarejestrowano mi pierwszy wpisany, ten co najbardziej chciałam. Pozostałe są kiepskie, więc cieszę się że ich nie wybrali. Dlatego wpisujcie te co chcecie na początku. Quote
Usia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Ja oczywiście jak zwykle wszystko na ostatnią chwile: Na cito potrzebuje nazwy hodowli dla Alaskanów znalazłam tu wiele propozycji, ale jak mi sie podoba to mojej 2-j połowie nie i na odwrót. Sugestie: Nazwa nie musi być po polsku. Istotne aby nie miała dużo "ł;ę"itp. aby nie było problemu z pisownią, oraz aby nie była zbyt długa. I cudownie jeśli w jakiś sposób będzie oddawała cechy rasy albo jakieś skojarzenie z mamutkami. Będe bardzo, bardzo wdzięczna :p Quote
Sybel Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Śnieżna kula (ma ś i ż niestety) Snowdrop valley (snowdrop - przebiśnieg) Quote
FredziaFredzia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Może Satori? Ktoś tu kiedyś podawał, znaczenie to "oświecenie i wyzwolenie duchowe w buddyzmie zen". Albo jakiś miks z tym słowem. np malasatori? Quote
Usia Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 fajne :) pewnie wykorzystam o ile moja druga połówka sie zgodzi :eviltong: a może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie ?? Fajnie brzmią wyrazy łacińskie ale nie umiem tego łaczyć tak aby brzmialo z sensem :roll: Quote
szalej Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Mnie przeraza to, ze podaje sie 5 przydomkow. A jak ja chce jeden konkretny, a wybiora mi inny z tej 5 bo beda mieli takie widzi mi sie... Quote
FredziaFredzia Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Mi wybrali pierwszy, więc może akurat. Jest tak że podajesz od tego na którym Ci najbardziej zależy do tego najmniej chcianego. Quote
a_niusia Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 ja podalam jeden, odrazu powiedzialam pani w zwiazku, ze ja chce tylko ten jeden konkretny i niech mnie nie przekonuje-jak nie przejdzie to za 3 miesiace bede sie martwic. i przeszlo. Quote
Patisa Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Słuchajcie, mam mały dylemat. Wymyśliłam wstępnie nazwę mojej hodowli, która zamierzam zarejestrować na dniach, ale wciąż się waham co do języka w jakim miałaby ona "brzmieć". Hodowla miałaby się nazywać [I][B]della Dinastia del Grande[/B][/I], czyli z włoskiego [I][B]z Dynastii Wielkich[/B][/I]. Będę hodować boksery, a poniewaz najpiękniejsze linie bokserów, moim zdaniem, pochodza własnie z Włoszech i Hiszpanii, dlatego pomyślałam o włoskim języku. Poza tym moja boksereczka będzie miała sporo "włochów" w swoim rodowodzie, bo takiej właśnie szukałam. Ale teraz sama sie zastanawiam czy nie lepiej brzmi ta nazwa po angielsku [I][B]from Dynasty of the Great[/B][/I] ( bądź też samo [B][I]Dynasty of the Great[/I][/B]) ? A może pozostać przy polskim korzeniu - [I][B]z Dynastii Wielkich[/B][/I]? Doradźcie, bo zadręczam od tygodni tym wszystkich domowników i sama wciąż nie mogę sie zdecydować. Zróbcie prosze burzę mózgów, kto co uważa. :p P.S. A jak tak teraz przeczytałam wątek o najciekawszych przydomkach to aż zaczęło mnie korcić, żeby pomyslec nad czymś zabawnym - buldożek o nazwie Skrzat Bulgotek Od Ropuchy mnie natchnął. :evil_lol: P.P.S. jeszcze jest po łacinie, zapomniałam dodać ( bo moja siostra stwierdziła, ze włoski lepszy i wypadła we wczesniejszych eliminacjach, choć mnie też sie bardzo podoba ) [I][B]Ex Dinastia Magni[/B][/I] ( Magni czyt. [I]mani[/I] ;) ) Quote
FredziaFredzia Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Mi się polski najbardziej podoba. :) Quote
anorektyczna.nerka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Angielski brzmi lamersko(mówi to osoba, która częściej mówi po angielsku niż po polsku :d), pozostałabym przy włoskim, skoro postawą do hodowli jest pies mający włoskie korzenie :. Quote
Patisa Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Dzięki za opinie... haha, lamersko? No o tym nie pomyślałam, przyznam szczerze ;P Jakieś jeszcze opinie? Quote
Paula&Goofi Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Moim skromnym zdaniem, po włosku brzmi najlepiej (ogólnie bardzo lubię włoski :loveu:). Po Polsku też ujdzie ; ) a angielski jak dla mnie odpada :eviltong: A miałby ktoś może jakieś fajne propozycje [B]jednoczłonowych[/B] lub [B]dwu-[/B] przydomków? Od razu mówię, że [U]nie chcę konkretnie pod rasę[/U], bo prawdopodobnie nie zostanę tylko przy jednej. W każdym języku, nie musi nic znaczyć, ale fajnie brzmieć :eviltong: [I]Ale jestem wymagająca :roll:[/I] Quote
Recommended Posts