Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Arielka']Killerek a zakladasz hodowle?

ja mam dwie nazwy
URUKATARIS
albo
Celtyckie Duchy[/QUOTE]

jak już kupię sukę to i zarejestruje hodowlę, jednak do tego to jeszcze kilka lat conajmniej ;)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Arielka']Killerek a zakladasz hodowle?

ja mam dwie nazwy
URUKATARIS
albo
Celtyckie Duchy[/QUOTE]
:D ha ha, to już nas są "dwie Arielki" :D... Przepraszam za OT. Ja i tak próbuję zmienić swój nick, ale Admin nie odpowiada...

• 1 month later...
Posted

Witam serdecznie.
Od paru dni staram się wymyślić fajną nazwę dla hodowli charcików włoskich i niestety nie mam żadnych pomysłów.
Bardzo proszę forumowiczów o pomysł. Najlepiej aby była po angielsku lub po polsku. Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam.

Posted

[B][B]gryf80[/B][/B] dzięki za pomysł :)
Ale dzisiaj już byłam w Związku i podałam pięć potencjalnych przydomków.
Tyle tylko, że żaden już mi się nie podoba... Tragedia...

• 3 weeks later...
Posted

Skorzystałam z Waszej twórczej inwencji, ale zarejestrowano mi pierwszy wpisany, ten co najbardziej chciałam.
Pozostałe są kiepskie, więc cieszę się że ich nie wybrali. Dlatego wpisujcie te co chcecie na początku.

• 1 month later...
Posted

Ja oczywiście jak zwykle wszystko na ostatnią chwile:

Na cito potrzebuje nazwy hodowli dla Alaskanów
znalazłam tu wiele propozycji, ale jak mi sie podoba to mojej 2-j połowie nie i na odwrót.
Sugestie:
Nazwa nie musi być po polsku. Istotne aby nie miała dużo "ł;ę"itp. aby nie było problemu z pisownią, oraz aby nie była zbyt długa. I cudownie jeśli w jakiś sposób będzie oddawała cechy rasy albo jakieś skojarzenie z mamutkami.

Będe bardzo, bardzo wdzięczna :p

Posted

fajne :) pewnie wykorzystam o ile moja druga połówka sie zgodzi :eviltong: a może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie ??
Fajnie brzmią wyrazy łacińskie ale nie umiem tego łaczyć tak aby brzmialo z sensem :roll:

Posted

ja podalam jeden, odrazu powiedzialam pani w zwiazku, ze ja chce tylko ten jeden konkretny i niech mnie nie przekonuje-jak nie przejdzie to za 3 miesiace bede sie martwic.

i przeszlo.

Posted

Słuchajcie, mam mały dylemat. Wymyśliłam wstępnie nazwę mojej hodowli, która zamierzam zarejestrować na dniach, ale wciąż się waham co do języka w jakim miałaby ona "brzmieć".

Hodowla miałaby się nazywać [I][B]della Dinastia del Grande[/B][/I], czyli z włoskiego [I][B]z Dynastii Wielkich[/B][/I]. Będę hodować boksery, a poniewaz najpiękniejsze linie bokserów, moim zdaniem, pochodza własnie z Włoszech i Hiszpanii, dlatego pomyślałam o włoskim języku. Poza tym moja boksereczka będzie miała sporo "włochów" w swoim rodowodzie, bo takiej właśnie szukałam.
Ale teraz sama sie zastanawiam czy nie lepiej brzmi ta nazwa po angielsku [I][B]from Dynasty of the Great[/B][/I] ( bądź też samo [B][I]Dynasty of the Great[/I][/B]) ?

A może pozostać przy polskim korzeniu - [I][B]z Dynastii Wielkich[/B][/I]?

Doradźcie, bo zadręczam od tygodni tym wszystkich domowników i sama wciąż nie mogę sie zdecydować.

Zróbcie prosze burzę mózgów, kto co uważa. :p

P.S. A jak tak teraz przeczytałam wątek o najciekawszych przydomkach to aż zaczęło mnie korcić, żeby pomyslec nad czymś zabawnym - buldożek o nazwie Skrzat Bulgotek Od Ropuchy mnie natchnął. :evil_lol:

P.P.S. jeszcze jest po łacinie, zapomniałam dodać ( bo moja siostra stwierdziła, ze włoski lepszy i wypadła we wczesniejszych eliminacjach, choć mnie też sie bardzo podoba )
[I][B]Ex Dinastia Magni[/B][/I] ( Magni czyt. [I]mani[/I] ;) )

Posted

Moim skromnym zdaniem, po włosku brzmi najlepiej (ogólnie bardzo lubię włoski :loveu:). Po Polsku też ujdzie ; ) a angielski jak dla mnie odpada :eviltong:

A miałby ktoś może jakieś fajne propozycje [B]jednoczłonowych[/B] lub [B]dwu-[/B] przydomków? Od razu mówię, że [U]nie chcę konkretnie pod rasę[/U], bo prawdopodobnie nie zostanę tylko przy jednej. W każdym języku, nie musi nic znaczyć, ale fajnie brzmieć :eviltong:

[I]Ale jestem wymagająca :roll:[/I]