kaja555 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Prezentuje się całkiem nieżłe na posesji ;) Quote
met Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 szalony Kajtek nadal jest szalony :) tak energicznego psa to ze swieczka mozna szukac (chociaz moje oba Kajtki wlasnie takie "zadehadowane" sa) Quote
met Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 mam problem, ktorego nie potrafie rozwiazac: Kajtek na mnie skacze - jak pies na suke. za kazdy razem, kiedy go glasne. macie propozycje, jak sie z tym uporac? a na marginesie, moze zmienimy tytul? :) Quote
kaja555 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 "Kajtuś chciałby być stróżem Twojego domu" oczywiście nie na łańcuchu Quote
Kacedy Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 met napisał(a):mam problem, ktorego nie potrafie rozwiazac: Kajtek na mnie skacze - jak pies na suke. za kazdy razem, kiedy go glasne. macie propozycje, jak sie z tym uporac? Kiedy on był kastrowany? ile czasu upłynęło? Quote
Kacedy Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 To tylko dwa miesiące. Pewnie Kajtek jeszcze nie wie, że jest bezjajeczny. Wydaje mi się, że najlepiej by było wydać mu jakieś polecenie w stylu "siad" w momencie kiedy zaczyna na Ciebie skakać. Chodzi o czynność zastępczą. Może to być podanie łapy lub cokolwiek innego, co umie. Jeśli to zrobi (jak wykona)- głośno pochwalić i nagrodzić. Najlepiej jakimś "smakołykiem". Co tam masz- może być np. malutki kawałeczek sera żółtego. Czynność powtarzać za każdym razem. Można też jak zaczyna skakać powiedzieć głośno i stanowczo np."fe" lub "nie wolno" i odwrócić się. Nie reagować, totalna olewka. I tak za każdym razem. Powienien "załapać", że jak zaczyna skakać to jest ignorowany. Ja jednak jestem zwolennikiem pierwszej metody, czyli czynności zastępczej i nagradzania za jej wykonanie. Quote
Kacedy Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Mamy już kwiecień. Dzisiaj przelałam deklarowane 20 zł dla Kajtusia- Łobuziaka. Quote
papudraczek Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 ja już zrobiłam przelew kilka dni temu na łobuziaka - 200 zł Quote
papudraczek Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 troszeczkę byłam odizolowana od świata przez 1,5 miesiąca ale pomału zaczynam to nadrabiać. wiszę też z oplatami za hotel Kajtka za maj i czerwiec - ale dziś zrobię przelew. Met co u Kajtka?? jak on się ma?? dalej jest takim agresorem??napisz coś więcej o nim pls to porobię mu ogłoszenia. Quote
met Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 czesc, Papudraczku :) Kajtek ma kilku psich przyjaciol, obcych psow nie lubi, nie lubi tez psow dominantow. goni koty i inne zwierzaki ze swojego terytorium. w stosunku do ludzi jest lagodny, ale nawyku skakania jeszcze sie nie pozbylismy. uwielbia zabawy, ma cala mase energii do wybiegania ;) jest tez bardzo czujny. taki to Kajtus Lobuz :) Quote
kaja555 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Oj chyba Kajtka nikt nie chce... Met, a co się stało z ta dymną kotką z Tychów - wątek na miau już chyba nie istnieje, a Pani się do mnie przestała odzwyać... Quote
met Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ano nikt nie chce Kajtuska :( ze mna Pani tez sie nie kontaktowala. sprobuje ja zlapac, bo wlasnie mam cudowny dom dla kociaka! Quote
met Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Papudraczku, udalo Ci sie zrobic przelew czy robimy zbiorke dla Kajtkowskiego? Quote
Recommended Posts