met Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 to chyba oczywiste? pies przyjechal do mnie na kilka tygodni, rok temu. mialo to byc wyjscie awaryjne i tymczasowe. ciagle nie rozumiem... Quote
kaja555 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 przecież Kajtek jest w DT u met, a nie na stałe, DS miał być szukany - tak pamiętam bo wątek od roku mam w subskrypcjach - nigdy nie było wzmianki, że zostaje u met - więc czemu ma go nie wydać? Quote
maarit Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 I pomyliły się caal wątki. Co u "tego" Kajtka? Quote
met Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ten konkretny Kajtel-Lobuz lobuzuje nadal :) wszystkich zainteresowanych zapraszam na spacerek tudziez wyczesanie, sesje foto czy dokarmienie smakolykami. ze smutkiem musze stwierdzic, ze pomimo tego ze jestesmy polozeni miedzy krakowem, tarnowem a kielcami, gdzie dogomaniakow naprawde nie brakuje, nikt ani razu chlopaka nie odwiedzil Quote
maarit Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Dopiero dzisiaj przestudiowałam jego watek - to chłopak przeszedł "metamorfozę"... cicha woda...;) Quote
met Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Dogomanio! prosze zabrac Kajtka ode mnie nie oglaszacie go nie oplacacie jego pobytu w gospodarstwie to jakas tragifarsa Quote
irysek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 ktorego kajtka? z tego watku? bo jak na zlosc masz u siebie 2 Kajtkow...:roll: Quote
met Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Dogomanio! zabierz ode mnie swojego psa! Dogomanio! masz u mnie psa! psa, ktoremu nie zapewniasz nawet pokarmu! Dogomanio! wypelnij obowiazek, ktorego sie podjelas! Quote
maarit Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Tu chyba były osoby, które podjęły sie wpłat na Kajtka Łobuza.Zaraz się zacznie to samo co u tego drugiego Kajtka... Kłótnie i wypominanki... A bidul czeka... Quote
Mysia_ Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 osoba, która wyciągneła Kajtka za schroniska, która zadecydowała, że psiak jedzie do met powinna teraz podjąć konkretne kroki. Napisac do osób, które deklarowały wpłaty, bo jakby nie było to był płatny tymczas. Według mnie to totalny brak odpowiedzialności od tak poprostu olać wątek :shake: Przecież wątek dotyczy zywego stworzenia, którego losy ważą się właśnie tutaj. Tymczas jak sama nazwa mówi to rozwiązanie tymczasowe, gdzie psiak ma ogłoszenia, kto mu szuka domu? Kto dowodzi tym wątkiem? Quote
Alicja Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 :mad:dokładnie ..... i znów się wszyscy obudzą z ręką w nocniku :angryy::angryy::angryy: Quote
betinka24 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Wybaczcie mi bardzo ale ja mimo ze zalozylam ten watek i wyciagnelam tego psa ze schroniska to nie ja zalatwilam mu pobyt u met to nie ja go tam zawiozlam i to nie ja nie wplcam na niego pieniedzy, bo sume ktora sie zobowiazalam wplacac wplacam do dnia dzisiejszego. Jesli chodzi o pomysl co z nim zrobic niestety ale nic mi nie przychodzi do głowy na dzień dzisiejszy!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 ale to ty wyciągnełas go ze schronu i prosiłas o pomoc-ty jestes założycielka watku i powinnas odpowiadac za jego los To,że ty wpłacasz a reszta nie, to nie ma żadnego znaczenia- pies jest prawnie twój prawda? Więc powinnas byc w stałym kontakcie z met i jesli nie ma płatności co miesiecznych to trzeba było napisac do osób , które sie deklarowały czy tez cokolwiek napisac na watku. Teraz kazdy umywa ręce...a czy w ogóle były deklaracje wpłat? Czy tez psiak pojechał do met na hura? Nie ty załatwiłaś pobyt u met- ale zgodziłas sie na jego wyjazd tam!!!! Ludzie po ile wy macie lat???Wiecie co to jest odpowiedzialność? W sumie macie szczęscie,że mimo wszystko met trzyma te psy...bo mogły byc juz dawno odwiezione do schronu skoro nikt sie nie wywiązuje z umowy:shake: Quote
kaja555 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 ale przecież chyba nic nie przeszkadzało w szukaniu mu domu? przecież ogłaszać go można, wiadomo że bez tego nigdy domu nie znajdzie Quote
Alicja Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 to po jaką chorobe wyciągałaś ze schronu ?????skoro nikogo nie obchodzi Quote
betinka24 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):ale to ty wyciągnełas go ze schronu i prosiłas o pomoc-ty jestes założycielka watku i powinnas odpowiadac za jego los To,że ty wpłacasz a reszta nie, to nie ma żadnego znaczenia- pies jest prawnie twój prawda? Więc powinnas byc w stałym kontakcie z met i jesli nie ma płatności co miesiecznych to trzeba było napisac do osób , które sie deklarowały czy tez cokolwiek napisac na watku. Teraz kazdy umywa ręce...a czy w ogóle były deklaracje wpłat? Czy tez psiak pojechał do met na hura? Nie ty załatwiłaś pobyt u met- ale zgodziłas sie na jego wyjazd tam!!!! Ludzie po ile wy macie lat???Wiecie co to jest odpowiedzialność? W sumie macie szczęscie,że mimo wszystko met trzyma te psy...bo mogły byc juz dawno odwiezione do schronu skoro nikt sie nie wywiązuje z umowy:shake: Sorry ja wywiazuje sie z umowy co miesiac wplacam pieniadze ktore zadeklarowalam, Byly osoby ktore zadeklarowaly tez kase i met do nich już pisala ale jak widac umyli rece, to ze wyciagnelam go ze schroniska to bylo na prosbe osoby ktora powiedziala ze rozmawiaal z met i zalatwila mu tam pobyt i zobowiazuje sie placic za niego nawet do konca jego zycia jesli bedzie taka potrzeba.wiec nie zwalajcie teraz winy na mnie bo ja zrobilam o co mnie proszono, szukalam mu domu robilam allegro ale nikt sie nie zglaszal to pytam sie co mam jeszcze robic, najlatwiej teraz zwalic wine na osobe ktora zalozyla tu wątek i go wyciagnela, przeciez ktos musi być winny!!!!! Quote
betinka24 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Alicja napisał(a):to po jaką chorobe wyciągałaś ze schronu ?????skoro nikogo nie obchodzi Wtedy ta osoba na ktorej prosbe go wyciagalam ze schroniska twierdzila ze Kajtek ja bardzo obchodzi sama go tam zawiozla i zostawila, twierdzila ze bedzie za kajtka odpowiadala i utrzymywla go w hotelu, sory ale ja nie mam tyle kasy zeby placic za jego hotel tyle ile moge wplacam co miesiac!!! Quote
kaja555 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 to prawda co mówi betinka - ale może znowu go przynajmniej ogłaszać ? Quote
betinka24 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 kaja555 napisał(a):to prawda co mówi betinka - ale może znowu go przynajmniej ogłaszać ? Oczywiscie ze moge go dalej ogłaszać i napewno zaraz zrobie mu jakies ogłsozenia!!! Quote
Mysia_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 pewne sytuacje trzeba przewidywać, dlatego zbiera się deklaracje comiesięcznych wpłat. Ktoś musi wziąźć odpowiedzialność za tego psa, a w tej sytuacji powinna być to osoba, która wyciągła go ze schroniska.... Quote
betinka24 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Kacedy napisał(a):Ja jestem jedną z tych osób deklarujących. Moja deklaracja to 20 zł/ miesięc i wg. moich rachunków jestem ze spłatami na bieżąco. Met? A tak poza tym co u Kajtka? Ja takze co miesiac wplacam na Kajtka, ale jak widac tylko ja i Kacedy wplacamy na niego do tej pory!!! Quote
betinka24 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Mysia_ napisał(a):pewne sytuacje trzeba przewidywać, dlatego zbiera się deklaracje comiesięcznych wpłat. Ktoś musi wziąźć odpowiedzialność za tego psa, a w tej sytuacji powinna być to osoba, która wyciągła go ze schroniska.... A to bardzo ciekawe ze ja na prosbe osoby ktora go chciala mam brac teraz odpowiedzialnosc tylko dlatego ze go wyciagnelam ze schroniska. Quote
Recommended Posts