anett Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Czarodziejka napisał(a):Powolutku zmierzamy ku lepszemu. :loveu::loveu: myślę, że tempo przemian jest całkiem niezłe - jak nasz Amiś sobie poszczekuje, macha ogonem i daje się skusić na bułkę jest całkiem nieźle:loveu::cool2: Super, że dogaduje się z resztą psiaków i z Luckym - takie dwie bidy:shake: na pewno im razem raźniej. Dzięki Czarodziejko za wiadomości, trzymam kciuki za Rexa! Quote
Ziutka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Doszła kolejna wpłata dla Amiczka od Natasza79 - 25,- Dziękujemy :loveu: Quote
anett Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 DZIĘKI Natasza:lol::loveu: A propos finansów poprosiłam Isadorę o cegiełki dla Amisia:cool3: Pewnie nie ma ani chwilki ale może sochaczewskiej biedzie nie odmówi:roll: Quote
Ziutka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='anett'] Pewnie nie ma ani chwilki ale może sochaczewskiej biedzie nie odmówi:roll: Myślę, że sochaczewskiej bidzie nie odmówi :loveu: A to cegiełkowe allegro które dzisiaj zrobiła dla naszej sochaczewskiej bidy :cool3: piękna aukcja :lol: Zapach strachu bezimiennego amstaff -a (572033074) - Aukcje internetowe Allegro Quote
anett Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 widziałam...allegro piękne a psiak:-(:-( Jak dobrze Ziutka, że do niego trafiłyście - jeszcze chwilka i byłoby po biedaku:shake::shake: jak on zdołał przetrwać zimę w tej "budzie"??:-( cholera skąd tacy k..:angryy::angryy: ludzie się biorą:angryy: Quote
anett Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Isadorko:loveu::loveu: WIELKIE DZIĘKI:lol::lol: Jasne, że poczekamy;) Zdjęcia i szkic tekstu oczywiście przygotuję!! Quote
Ziutka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 anett napisał(a)::shake::shake: jak on zdołał przetrwać zimę w tej "budzie"??:-( też się nad tym zastanawiam :shake: ale dobrze, że przetrwał i miejmy nadzieję, ze już będzie coraz lepiej ;) Quote
Isadora7 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Jestem, ciotki ale ja nie zrobię wcześniej niż za dwa, trzy dni. Mój wieloletni komputer bardzo się zbuntował i od ponad tygodnia usiłuję go wybłagać aby jeszcze popracował. Czyszczenie, rejestry, inne bajery. Jest już lepiej ale nie do końca, więc póki działa muszę wcześniejsze zobowiązania zrobić, a trochę się nazbierało i jest mi aż głupio. Jakby któraś cioteczka podpowiedziała jeszcze linki gdzie są zdjęcia psiaka byłoby super, nie dam rady przetrzepać wątku. No i oczywiście jak Wam pasuje poczekać :) Quote
anett Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 SUPER:lol: Wielkie DZIĘKI Gosiaku:loveu::lol: Quote
Lu_Gosiak Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 z mojego bazarku na Amika nazbieralo sie 75zł:multi: przeleje jak tylko dojdzie ostatnia wplata!! Quote
bico Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 i ode mnie poszedł dla Amika mały "grosik":cool3: natomiast moja babcia obiecała jutro swą deklaracje stałą wpłacić na poczcie;) dajcie znać jak w obu przypadkach pieniążki dotrą. Quote
Lu_Gosiak Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 anett napisał(a):SUPER:lol: Wielkie DZIĘKI Gosiaku:loveu::lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie ma za co połowa z tych ksiezek na bazarek była Twoja:diabloti::diabloti: :evil_lol::evil_lol: Quote
Ziutka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 bico napisał(a): dajcie znać jak w obu przypadkach pieniążki dotrą. Rzecz jasna damy znać i będzie umieszczone w drugim poście gdzie są wszystkie wpłaty umieszczane :lol: Quote
bico Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='Ziutka']Rzecz jasna damy znać :lol: dzięki:lol: człowiek przy okazji może sprawdzić jak szybko i czy rzetelnie funkcjonuje "jego" bank w czasach kryzysu;) no i nie ma rady muszę zaoffować:oops: http://www.dogomania.pl/forum/f28/zbieramy-na-bude-dla-bezdomniaka-pomozesz-126324/ ciotki kochane, odwiedźcie ten wątek:-( Quote
anett Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Bico DZIĘKI i podziękuj proszę gorąco Babci:loveu::Rose::Rose: Quote
Ziutka Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Doszły kolejne wpłaty : bico 50,- indyra 35,- Bardzo...bardzo...dziękujemy :loveu: :multi: Quote
bico Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 no to mój bank, jak na czasy kryzysu, dobrze się sprawuje;) natomiast wpłata babci "idzie" pocztą, więc to potrwa dłużej:roll: Quote
anett Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 ufff... przekopałam się przez cały wątek, żeby wyciągnąć wszystkie info i zdjęcia do cegiełek...i cały czas musiałam sobie powtarzać, że Amik już bezpieczny u Czarodziejki bo to straszny zapis kolejnych tygodni, miesięcy, lat samotności i beznadziei Amikowego świata... Quote
Czarodziejka Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Kiedy dostałam pw, że siedzi jedna bieda bez szans w schronie i otworzyłam wątek, spojrzałam - szkielecik i smutne oczy...widzę, że siedzi od września, więc pomtślałam, że odkarmię, odchucham....A tu potem wychodzi, że on od września 2007 siedzi. Wątek był krótki - czyli, że rzeczywiście beznadziejny :shake: Na szczęście Kuba dochodzi do siebie, na spacery wychodzi co prawda jeszcze za uszy, ale potem udaje, jakby całe życie nic innego nie robił tylko chodził ;) Co nowego zauważyłam - panowie zmieniali budy, ale ostatnio Lucky podnosi łapę i leje prosto w swoją budę :mad: Chyba po to, żeby mu tam Kuba nie wchodził. Do KUby przychodzi szkolny kolega Julii - też Kuba, więc nić sympatii się zacieśnia pomiędzy człowieczkiem i psiskiem. Fotki wstawię wkrótce - mam trochę dokumentacji :razz: Quote
anett Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Za życie Amika jestem Czarodziejko Twoim dłużnikiem więc tylko mów kiedy trzeba będzie to odrobić:razz::razz: A jak tylne łapy? jest jakaś poprawa sprawności? może przydałby się Amikowi jakiś preparat na stawy? Czekamy w takim razie Czarodziejko na zdjęcia:lol::lol: Quote
luka1 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 a co to, Amiko-Kuba nie szuka juz domu że ciotki przestały tu zaglądać? Quote
Czarodziejka Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Kuba umie tańczyć!!! :loveu: Wczoraj wieczorkiem zaniosłam kolację w wielkim garze i postawiłam na Rexowej/Foczej budzie, żeby ponakładać w gary. Nagle czuję, że obok w kojcu jakoś tak tłoczno się zrobiło, a to proszę ja was...Lucki na dwóch łapach przypominający mi, że tu też czekają głodni, a obok jakaś baryłka truchtająca w kółko i powarkująca z radością tudzież zawodząca cienkie "łuuu" :loveu: To Kuba - pierwszy raz tak się wyluzował, że wyszed na powitanie gara. Potem tańczył koło mnie i podstawiał zadek do klepania. Szczekał z przerwami większą część nocy - ktoś musi, skoro reszta się nie poczuwa i gnije w budach :mad: Dziś rano Kuba wyszedł na powitanie Julii i kazał sobie dupkę wyklepać podtykając ją pod pręty kojca. Przyleciała do mnie szczęśliwa, że Kuba sam do niej wyszedł i chciał, żeby go klepać :loveu: Quote
anett Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Dzięki Czarodziejko za cudne wiadomości:loveu: i znowu się poryczałam przez tego Amika:evil_lol::loveu: Quote
anett Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Dziewczyny rzućcie proszę okiem na tekst do allegro cegiełkowego; mam jakieś zawiechy totalne:roll::roll: [CENTER][CENTER]AMIK[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]wierny przyjaciel, uosobienie spokoju i dobroci – zdradzony przez ludzi którym był oddany [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Amik latami był psem bezdomnym, niczyim... jedynymi nieodłącznymi towarzyszami jego życia były Głód, Zimno i Samotność.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Jedynym dobytkiem – wolność okraszona przelotnym kontaktem z człowiekiem, zabawą z dziećmi, kawałkiem chleba...[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Jego namiastką domu było całe osiedle i setki ludzi, których codziennie witał, prosił o pogłaskanie, o jedzenie, którym był wdzięczny za każdą chwilę uwagi.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Niestety zabrakło tego jedynego człowieka, który ofiarowałby Amikowi kawałek miejsca w swoim domu i sercu...[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Nie zabrakło natomiast ludzi, którym Amik zaczął przeszkadzać i Amik po siedmiu latach trafił do schroniska... [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]ZABRANO MU WOLNOŚĆ I WIARĘ W LUDZI.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Przerażony, zagubiony Amik 1,5 roku spędził w ciemnym, ciasnym, blaszanym boksie.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Świat Amika, pozbawiony nawet promieni słonecznych, skurczył się do rozmiarów budy..[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Przerażenie ustępowało zwolna rezygnacji...[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Nie było nikogo kto rozpaliłby iskierkę nadziei..[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Tygodnie i miesiące odmierzało jedynie oczekiwanie na litościwą śmierć.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]I znowu człowiek zadecydował wbrew woli Amika – jednak tym razem ludzie o wielkich sercach postanowili, że Amik będzie żył, że dane mu będzie poznać życie u boku człowieka.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Skrajnie wycofanego i zrezygnowanego Amika wolontariusze musieli wynieść z kojca w budzie...[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Amik jest bardzo mądrym, łagodnym, przyjaznym, starszym psem złamanym zamknięciem w schroniskowej klatce - widok jego oczu łamie serce... Ma zupełnie zwiotczałe, w zaniku, mięśnie tylnych łap, nie potrafi nawet załatwić się jak pies... [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Amik przebywa obecnie w domu tymczasowym gdzie mamy nadzieję, że dzięki troskliwej opiece odzyska sprawność i chęć do życia. [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Zwracamy się do Państwa z wielką prośbą o wsparcie finansowe na utrzymanie i opiekę weterynaryjną dla Amika!!![/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]KAŻDA CEGIEŁKA TO DAR ŻYCIA DLA SKRZYWDZONEJ, CIERPIĄCEJ ISTOTY.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Szukamy również dla Amika domu, bezpiecznej przystani, w której przeżyje ostatnie lata otoczony troską i miłością – godnie – jak czująca istota, jak największy przyjaciel człowieka....[/CENTER][/CENTER] Quote
Ziutka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Doszła wpłata dla Kubusia od : Halina B. 20,- Bardzo dziękujemy :lol: Quote
Recommended Posts