Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosimy o głos w konkursie Krakvetu
Schronisko - "Ośrodek dla Zwierząt Porzuconych i Niechcianych" powstało w maju w 2006r. Do chwili obecnej nie posiada żadnych źródeł finansowania, utrzymuje się tylko ze zbiórek, darów i dzięki pomocy miłośników zwierząt z Forum Dogomanii

Boksy odremontowane

Boksy - tutaj zostało otynkować i założyć kraty jako zamkniecie, może uda się skończyć za parę tygodni.

pracy jest jeszcze dużo....
teraz zbliża się okres zimowy....
wygrana karma w konkursie to zapas na całą zimę.
---------------------------------------------
1.Aby zagłosować należy kliknąć link
http://www.krakvet.pl
2.Następnie na samej górze wybierasz zakładkę "FORUM"

3.Rejestrując się naciskasz na opcje "REJESTRACJA"

4.Wybierasz : Zgadzam Się na te warunki i mam powyżej 13 lat
lub
Zgadzam Się na te warunki i mam poniżej 13 lat

5.Wypełniasz formularz

6.Odbierasz link aktywacyjny na poczcie e-mailowj

7. postępujesz zgodnie z instrukcja obsługi zawartą w mailu

8.Ponownie wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl

9. Na samej górze wybierasz zakładkę "FORUM"

10. Następnie klikasz na opcje "ZALOGUJ SIE, BY SPRAWDZIĆ WIADOMOŚCI"

11. Logujesz się

12.po prawej stronie wybierasz "Forum http://www.krakvet.pl Strona Główna"

13.Wchodzisz w pierwszy dział na forum: "sklep

14. Wybierasz pierwszy post "Przyklejony: [ Ankieta ] Głosowanie na schronisko które otrzyma pomoc - wrzesień 2007"

15.Wybierasz SCHRONISKO W UCIECHOWIE" i gotowe!!!

• Replies 758
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dogomanianki -mnie jest wszystko jedno gdzie piesek znajdzie domek czy w Polsce ,Honolulu,Niemczech ,najwazniejsze ze znajdzie dom i odpowiedzialnych wlasciceli.nikt sie nie obrazi ,ze adoptowany bedzie w naszym kraju!

Posted

xxxx52 napisał(a):
dogomanianki -mnie jest wszystko jedno gdzie piesek znajdzie domek czy w Polsce ,Honolulu,Niemczech ,najwazniejsze ze znajdzie dom i odpowiedzialnych wlasciceli.nikt sie nie obrazi ,ze adoptowany bedzie w naszym kraju!

Wiesz ile jest bałaganu i niedomówień . Ale Chcemy Hektorka uratować przed eutanazją. Więc robię co trzeba by spełnić Niemieckie warunki by ten zdrowy , wesoły , kochany, piesek żył. Mam tylko cichą nadzieję że nie zniknie. Że choć dostaniemy fotkę nie z przejściowego domu na rutynowym kocyku z dygresją/ ma dobrze w nowym domu i wszyscy go kochają/ Tylko parę fotek i parę słów z prawdziwego nowego domu. Ryzykuję pierwszy raz.Hektora podziwiam za jego stosunek do, otoczenia. Piepszę- podbił seca wielu z nas i się boimy. Proszę by w2szystko do końca byłoczytelne i jasne z możliwością odwiedzin nawet w niemczech.
To tyle. Kajetan

Posted

Podaje strone www.tsv-neuss.de
Jest to org.,ktora adoptuje z calej europy pieski.
Uwazam,ze jezeli nie ma sie zaufania do adoptujacych ,to nie widze sensu zabierac ze soba Hecktorka.Baza jest zaufanie!!!!Jest tyle biedot co na nas czekaja!
Zdjecia?z tego co wiem i widze ,ZAWSZE podawane sa zdjecia na dogomanie,o ile pieski byly na dogomani przedstwiane.
Mam zapytanie :czy wszystkie dogomanianki adoptujace pieski przedstawiaja zdjecia swoich pieskow ,mysle o zdjeciach z nowego domu?

Prosze zrozumiec ,ze jezeli nie ma sie zaufania ,to nie przekazuje sie do adopcji zagranicznych?,pieska adoptuje sie na miejscu jego pobytu.
prosze mnie przekazac,decyzje ,dot.Hecktorka?

Posted

Ja za niego odpowiadamn. Ja się boję. Ja go lubię. Ja chcę mieć kontakt do końca. To znaczy do domu ostatecznego. I chcę mieć możliwośc konteroli. Ja tam pojadę. Dla Hektorka.

Posted

Donvitow napisał(a):
Ja za niego odpowiadamn. Ja się boję. Ja go lubię. Ja chcę mieć kontakt do końca. To znaczy do domu ostatecznego. I chcę mieć możliwośc konteroli. Ja tam pojadę. Dla Hektorka.

Do Niemiec? Ale Hektorek jeszcze jest przecież w Polsce, tak?

Posted

Donvitow napisał(a):

Aż mi się łezka zakręciła...Donvitow dzięki! Hektor naprawdę bardzo dużo dla mnie znaczy....skradł mi serce!

Posted

Gosiapk napisał(a):
Do Niemiec? Ale Hektorek jeszcze jest przecież w Polsce, tak?

Tak jest w Polsce...ale tutaj nikt GO nie chce....a szkoda, byłby naprawdę najwierniejszym przyjacielem...

Posted

http://www.tsv-neuss.de/cms/front_content.php
Hectorek na stronie niemieckiej fundacji...
Ludzie kochani, proszę nie panikujcie. Hectorowi żaden włos z głowy nie spadnie. Nie chcę być niedobra, ale jeśli mieliście jakiekolwiek obawy, trzeba było je zgłaszać na etapie podejmowania decyzji co do losu Hectora. Jeśli teraz jego adopcja do Niemiec nie wypali, stracimy wspaniały kanał adopcyjny dla psów specjalnej troski :-( Nie chciałabym, żeby do tego doszło, zwłaszcza, że prosiłam, błagałam i "firmowałam" całą sprawę własnym nazwiskiem, do tej pory "dobrym".
Już niejednokrotnie pisałam tu, w tym wątku, że Hector ma trafić początkowo do rodziny zastępczej zrzeszonej w tsv-neuss. (jeśli oczywiście do momentu wyjazdu z Polski nie znajdzie się dom docelowy, który zdąży przejść przez kontrolę adopcyjną fundacji). Tsv-neuss nie współpracuje z żadnymi schroniskami, ale bazuje na systemie domów tymczasowych. Tam zwierzęta żyją w rodzinie... śpią na kanapach, są wyprowadzane na spacery, są pod opieką weterynaryjną, dostają mnóstwo miłości. W między czasie fundacja szuka i weryfikuje potencjalne domy. Domy są dobierane do charakteru i sprawności fizycznej psa. Dla Hectora szukają domu z jednym psem, który mógłby być jego przewodnikiem. Nie wykluczają adopcji do domu niezapsionego w ogóle, ale warunkiem jest możność poświęcenia Hectorowi mnóstwa czasu, a zarazem realizowania jego potrzeb: bliskości, miłości, zabawy z człowiekiem.
Na pewno nie zostaniemy odcięci od wieści z Hectorowego nowego życia. Acz nie sądzę by była możliwość kontaktu bezpośredniego z nowym domem. Można sie tego domagać, ale pewnie fundacja zastrzeże sobie prawa do ochrony danych nowych właścicieli. Jako, że byłam członkiem fundacji i uczestniczyłam w podobnych "manewrach" na terenie kraju, całkowicie rozumiem te postawę. Nie znaczy to oczywiście, że Hectorek wyjedzie, przepadnie i słuch p nim zaginie.
Mam bezpośredni kontakt do osoby prowadzącej adopcję Hectorka w Tsv-neuss i jestem przekonana, że jest to osoba o podobnych mnie wymaganiach i wrażliwości.

Posted

Hekcio po spacerku:) brykał po polach;P ( bez drzewek i krzaków) chodzące szczęście!-- podskakiwał z radości... ogonek cały czas w górze...Donvitow małe pytanko-skończyły się kropelki do oczka czy one były na pewien czas, czy na stałe?? Hekcio przesyła buziaki dla WSZYSTKICH!

Posted

piaskol napisał(a):
Tak jest w Polsce...ale tutaj nikt GO nie chce....a szkoda, byłby naprawdę najwierniejszym przyjacielem...

tak wiem, Polacy boją się chorych i starszych piesków.

Posted

Donvitow doszedł dzisiaj mój sms??--Byłam dzisiaj na momencik u MAŁEGO, Aga jechała z pracy i chciala go odwiedzić... spacerek i zabawa z Miką zaliczone;P a mała, biała KULKA która ma Aga rośnie jak na drożdżach- trzymać kciuki żeby była zdrowa... (ON):)