Jump to content
Dogomania

Pepsi - okruszek z Chrcynna - w BDT u Kejciu - dzikusek w trakcie oswajania

Recommended Posts

Posted

No wezmę wezmę - mam takie skórzane - i jakiś worek na obkręcenie ręki też się przyda heheh żeby poskromić bestię :D

Teraz jak wkładałyśmy małą do transporterka przed wyjazdem do hoteliku - Ziutka trzymała transporter a ja diabła tasmańskiego - jak wysunęłam rękę to tak wpięła mi się w dłoń że prawie rękawiczkę przegryzła :D

Ale udało się wsadziłyśmy małą i co zbieramy się do drogi a tu Ziutka mówi że coś wania...zaglądamy a maleństwo nie dość że zrobiła siooo i koooo na mnie jak ją wkładałam - dokończyła dzieła w transporterku - więc znowu akcja otwieranie wyjmowanie sprzątanie i chowanie :) ale za drugim razem jak ją trzymałam w górze była już grzeczna widziała że nic złego jej nie robię i nie próbowała dziabać  :)

hehe no zobaczymy jak sobie dwie behawiorystki tym razem poradzą :D

Posted

Się dzieje...

To może w niedzielę się wybierzcie i przy okazji zajrzycie na Dyszobabską parapetówę ;)

Chętnie byśmy podjechały - ale nasz czas ograniczony :(

w piątek spróbujemy odwiedzić Hugo - a jak polecimy z sobotę na Ostrołękę to cały dzień nam się zejdzie :( więc chyba nie damy rady :(

Posted

Impreza w niedzielę, nie w sobotę ;) Mogę Was zabrać, kimniecie sobie w drodze ;)

Wiem że w niedzielę a nie w sobotę - ale wolny czas przewidziany na psie wyprawy jest mały :(

Posted

Uwielbiam psy w szelkach ale po tym jak nasz zdejmował każdą parę szelek jaką miał na sobie po prostu się boje. Kiedyś zwiały mojej mamie, po Małym zostały tylko szelki a po Kamie "ubranko" bo akurat było zimno.

Posted

Trochę prywaty -  udział w konkursie o "Wawrzyn dla najlepszego strażaka Mazowsza" bierze udział Tomek Płocharczyk. To pełen energii młody człowiek, ofiarny strażak i dobra dusza jednostki OSP z naszej wsi (to ten pan Tomek, który łapie bezdomniaki, opiekuje się nimi, przywozi ranne do lekarza...) Zagłosujcie - proszę na niego, wysyłając SMS-a o treści STRAZAK 4 na numer 72355 (koszt 2,46 zł). Pamiętajcie, by nie używać polskich znaków!!! Głosujemy do 18 września. Na razie NASZ Tomek jest trzeci!

Posted

Pepsi nadal na dystans, do zrobienia zdjęć skuszona mięskiem z puszki wyszła troszkę z budy - ale cały czas jest wycofana, mniej ale jednak. Myślimy co zrobić aby jej pomóc jeszcze bardziej - może coś wymyślimy :) 51e91220721a7007med.jpg b810032c3daa50cfmed.jpg c3dffbb117ed9ec7med.jpg 759bd2a397f4a39dmed.jpg 414c2c73d2320a52med.jpg bbd7188aa1fe8730med.jpg 9924847d8145cc98med.jpg

Posted

Ona jest taka biedniutka....- jeszcze chwilka zanim zaczniemy ją ogłaszać - coś tam kombinujemy z Ziutką - ale abyśmy mogły zrealizować nasz tajny plan - musimy wyadoptować chociaż jedną sunię

Posted

a ona jest solo w kojcu? może druga, energiczna sunia by ja nauczyła trochę pewności siebie?

Jest w kojcu razem z Fantą - od początku - razem były w Chrcynnie i razem je zabrałyśmy własnie z tego powodu

Posted

Nosek i ciałko jest wystawiane - ona nie siedzi non stop w budzie - zaczęła wychodzić nawet jak Ola jest w boksie i sprząta - więc jest lepiej a niedługo będzie lepiej jeszcze bardziej bo coś tam knujemy :)