Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobno na tej samej ulicy z której wzięłam dzis sunie odezwał sie dozorca parkingu ( kolejnego na tej ulicy) który powiedział że weżmie to maleństwo do pilnowania parkingu jak bedzie wysterylizowana ...Nie bardzo sobie wyobrażam jak taki mikrusek stróżuje i odstrasza złodziei pięknych wypasionych aut Emotikon frown

Posted

Dobrze,że mała dała się w końcu złapać i w ogóle była na miejscu.

Pewnie znowu jest zaciążona.

Do czego zapinacie 2 smycze?

Siedziała bidulka pod jakimś samochodem :( 

Jedna smycz zapinam do szelek a drugą do obroży ...może to nie za wygodnie ale za to bezpieczniej . Już miałam takich artystów co z ciasnych szelek wychodzili ...

Posted

O mamo - cały weekend wisiałam na drabinie, a tu się nadziało...

Trzymam kciuki, żeby żmudnie tworzony plan wypalił na całej linii!

Usiatko - szacun, jak mawia młodzież. Chociaż ze swojego doświadczenia wiem, że na trudną żałobę po psim przyjacielu pomaga "psie działanie"... I dam głowę, że Twoja sunieczka maczała w tym wszystkim łapkę, obserwując Cię z Tęczowego Mostu ;)

Dosłownie to samo pomyslałam tylko ...nie miałam śmiałości napisac ... Tym bardziej że Usia Usiatki była ze świętokrzyskiego ...tak jak Nesca ;) Jakaś solidarnośc terytorialna czy cóś ? ;)

Posted

Nie wiedziałam ,ze Usiata straciła sunię.Przykro mi bardzo.

Siedziała bidulka pod jakimś samochodem :(

Jedna smycz zapinam do szelek a drugą do obroży ...może to nie za wygodnie ale za to bezpieczniej . Już miałam takich artystów co z ciasnych szelek wychodzili ...

Bardzo się cieszę ,ze jest tak zabezpieczona, Ostrożności nigdy za wiele przy takich piesiach,

Posted

A pewnie, że trzymamy! I za sprawną sterylkę i za równie sprawny ciąg dalszy :D

Pan parkingowy niech nie szuka wyręki w pilnowaniu wypasionych aut! Co on myśli, że będzie brał kasę za spanie albo oglądanie TV, a Nesia za niego będzie tyrać?!?!? Po naszym trupie! ;)

Posted

Kochani Nasca już po sterylizacji . Wszystko odbyło się szybciutko i bez komplikacji . Zajechałyśmy prawie punktualnie , tylko troszkę pobłądziłyśmy. Bardzo szybko odebrałam Nesce i bardzo szybko trafiła w objęcia Martynki ;)

1440521043228.jpg

Pan Doktor ocenił sunie na 2-3 lata . Powiedział że była ciut przed cieczką tak że zdążyłyśmy dosłownie w ostatniej chwili.

Na razie biedactwo leży i sie nie rusza ...

Guest TyŚka
Posted

Teraz już będzie tylko lepiej!

Iza, jesteś wielka! Wycałuj też Martynkę :)

Guest TyŚka
Posted

A jak się nazywa to wydarzenie? To może jakoś znajdę ;)

Posted

Nie wiem czy wszystkie informacje są prawdziwe ;) Przeczytaj Izunia uważnie i w razie czego popraw :)

Nesca – podwójna bezdomność

Nesca to niewielka, ok. 2-3 letnia sunia, której domem był dotąd śmietnik przy pewnej firmie. Tam mieszkała, tam rodziła szczenięta, tam był jej dom – innego nie znała. Dokarmiali ją dobrzy ludzie i jakoś szło. Aż do momentu, gdy firma postanowiła śmietnik… zburzyć. Kto by się tam przejmował, że burzy jedyne psie schronienie? I tak bezdomna Nesca stała się jeszcze bardziej bezdomna.

Los się jednak do niej uśmiechnął, bo znaleźli się ludzie, którzy ruszyli na pomoc. Sunia jest już po sterylizacji, dochodzi do siebie w domu tymczasowym.

Nesia jest malutka (waży ok. 8 kg). Jest nieco zdezorientowana – w końcu w kilka dni cały jej świat runął w gruzy wraz ze śmietnikiem! Ale chyba jednak czuje, że teraz jej życie odmieni się na lepsze, bo wszystkim działaniom i zabiegom poddaje się bez cienia protestu. Jest cichutka, spokojna i grzeczna. Chodzenie na smyczy jest dla niej nowością, ale coraz lepiej sobie radzi.

Nesca czeka teraz na kogoś, kto zabierze ją do prawdziwego domu – ciepłego, bezpiecznego i takiego na zawsze!

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza i podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:

• Upvote 1