Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nowe wieści o "latawicy" Nesiuli  :wub:

"Neska wczoraj pokazała swoje możliwości w biegach. Misiek wytrzymał kilka okrążeń wokół orzecha i później spokojnie patrzył jak ona “fruwa”. Diabeł w nią wstąpił. A jaka była z siebie zadowolona. Tylko zerkała czy ma widownię.  Dziś chwilowo jest spokojna, chociaż już tańczyła na dwóch łapkach kiedy wróciłam ze sklepu. Jutro mamy zamiar jechać 60 km za Warszawę, tam będzie mogła szaleć swobodnie. Ciekawa  jestem, co tam pokaże."

Guest TyŚka
Posted

Chyba już Miś przestał sie buntować na konkurencję do jedzenia i głaskania :D

Ależ Nesia ma cudowny domek :)

• Upvote 1
Posted

Serdeczne podziękowania ode mnie i od Białogonków dla Pani Danusi i Nesi za pieniazki w kwocie 30 zł dla Białogonków :) Przyznam szczerze że była to dla mnie duża niespodzianka... i miła :) Pozdrawiam Pani Danusiu i dziękuję że przygarnęła Pani pod swoje skrzydła Nesię

• Upvote 1
Posted

Tym razem Nesia sobie wczoraj poszalała:

"Zostawiłam dziś psy na  5 godzin same. Są całe, jedynie ogony urwały się niemal na mój widok.
Ale po dwóch godzinach od mego powrotu nagle Neska zabrała się za prucie swego posłania. Za późno zauważyłam czym się zabawia. Muszę zaraz zabrać się za szycie chociaż nie bardzo wiem jak mam się z tym uporać."

Rozmawiałam wieczorem z Panią Danusią - Neska dobrała się do poduchy w posłanku, troszkę popruła, pociamciała. Pani Danusia poduchę porządnie pozszywała i zobaczymy, co teraz Neska na to powie; takie to nietypowe dla Niej zachowanie...
Posted

Stresik rozłąkowy sobie dziewczyna wyładowała. Może jakiś gryzak/kong/ciamciak by się przydał, żeby posłanko jeszcze posłużyło? ;)

Moja nowa tymczasia mi dziś w nocy wygryzła dziurę w kołdrze - obudziłam się cała w piórkach, a raczej w puchu :)

Posted

Sunia torpeda,trzeba jej imię zmienić .

Z Miśkiem wyglądają prawie jak bliźniaki.

Dziób mi się śmieje, gdy czytam relacje z jej szaleństw oczywiście z wyjątkiem poduchy.

Posted

Dobry wieczór kochane ciocie wspierające Nesię - dla Was najnowsze info o maliznie z Domku Stałego od Pani Danusi - dziękujemy bardzo serdecznie  1luvurw4.gif

Temat mejla - Nesia - anielica

"Nie pisałam dość długo, ale właściwie nie mam o czym. Neska “robi” za anioła.  Tylko przyłożyć ją do rany.  Nauczyła się jedynie więcej szczekać (ale to już szkoła Miśka).
Pozwoliła nawet wziąć się na ręce bez przyklejania do podłogi. I chwilowo przeszły jej  niszczycielskie zapędy.

Acha – dotarła jej “biżuteria". A ja dalej brnę przez wątek białogonków  i nie mogę wyjść z podziwu. "

Posted

Dobry wieczór kochane ciocie wspierające Nesię - dla Was najnowsze info o maliznie z Domku Stałego od Pani Danusi - dziękujemy bardzo serdecznie  1luvurw4.gif

Temat mejla - Nesia - anielica

"Nie pisałam dość długo, ale właściwie nie mam o czym. Neska “robi” za anioła.  Tylko przyłożyć ją do rany.  Nauczyła się jedynie więcej szczekać (ale to już szkoła Miśka).
Pozwoliła nawet wziąć się na ręce bez przyklejania do podłogi. I chwilowo przeszły jej  niszczycielskie zapędy.

Acha – dotarła jej “biżuteria". A ja dalej brnę przez wątek białogonków  i nie mogę wyjść z podziwu. "

:) :)

Posted

cóż za wspaniałe wieści a miałam puścić dla maleńkiej ogłoszenia  gdy wygasną zrobione przez Olenkę 

oby więcej takich szczęśliwych zakończeń , Mortesiku to deklaracja Neści w takim  razie wraca do Kasieńki 

Neściu życzę Ci dużo miłości w nowym domku  :)

• Upvote 1
Posted

Kajam się uniżenie, że wieści nie były przesyłane na bieżąco kwiatkinh9.gifkwiatkinh9.gif (ale proszę o wybaczenie, gdyż w sobotę robiłam za ślubną świadkową). I  już nadrabiam zaległości - info od serdecznej Pani Danusi z Domkui Stałego Nesiuli:

"10.10.2015

Już po szczepieniach – pan doktor był bardzo zadowolony z pacjentki. Obyło się bez żadnych sensacji choć przy wejściu do gabinetu miała pewne opory.

12.10.2015

Mała jest bardzo, bardzo spokojna (chociaż po wizycie u weterynarza w sobotę zrobiła sobie w domu biegi z przeszkodami włączając w te biegi Miśka – przez dobrą chwilę musiałam spokojnie stać  w miejscu, aby nie znaleźć się na linii ich trasy). Nauczyła się (od Miśka) szczekać, kiedy koty dostają jedzenie, podobnie gdy Grzegorz wychodzi do pracy. Przy jego powrocie też łaskawie się odezwie i potańczy na dwóch łapkach. No wie już, że jeśli ja zakładam bluzę to na pewno  wychodzę na zewnątrz i już trzeba się cieszyć. Czasem to trochę uciążliwe, bo przecież nie za każdym wychodzimy na spacer. W każdym bądź razie – chodzi za mną wszędzie i pilnuje każdego kroku. Lubi zaglądać do miski Miśka i wtedy czasem słychać lekkie warknięcie. Ale ogólnie  - dogadują się ze sobą. Na spacerze musi obejrzeć wszystko co jego akurat zainteresowało i dokładnie pilnuje aby mieć go w zasięgu wzroku.

Bardzo dziękuję za pozdrowienia z Białogonkowa – wczoraj dotarłam do końca  i jestem na bieżąco.

Pozdrowienia od Nesi dla wszystkich cioć."

Posted

Rozmawiałam z Panią Danusią o szczepieniach Neski - została zaszczepiona przeciwko chorobom wirusowym (takie zobowiązanie było zapisane w umowie adopcyjnej). Na moje pytanie "ile mamy zwrócić za szczepienia" Pani Danusia się oburzyła. Wytłumaczyłam spokojnie, że pokrycie kosztu szczepień Nesi leży po naszej stronie bo generalnie nie powinniśmy wydawać psiaka do adopcji bez kompletu szczepień. W Jej przypadku był zrobiony wyjątek bo nie musiałyśmy tak szybko szczepić Nesi p-ko wściekliźnie i wirusówkom jednocześnie, jeśli można było to zrobić w sensownym trybie (przypominam, że Nesia 25 sierpnia przeszła sterylizację, narkozę, była osłabiona, etc). Po ciut dłuższej rozmowie, Pani Danusia zdecydowała, żeby równowartość kwoty szczepień = 85 zł nie oddawać Jej, tylko przeznaczyć te pieniązki  na - opał w Białogonkowie.

Zatem, Izunia, serdecznie proszę, jak będziesz miała chwilkę - wyjmij ze skarpety Nesi 85 zł i dodaj do koperty "na opał" Białogonków.

Przy okazji, Pani Danusia podeśle nam zdjęcie z książeczki Nesi ze szczepieniem p-ko wirusówkom, i temat szczepień będzie można odłożyć na rok :)

Pani Danusiu, bardzo, bardzo, bardzo serdecznie dziękuję 1luvurw4.gif za Państwa serce, i za rozmowy telefoniczne, kóre przywracają mi wiarę w ludzi, i za Pani celne oko co do poczynań niektórych osób na Dogomanii  :D   

• Upvote 1
Posted

Pani Danusiu od nas z Białogonkowa serdeczne podziękowania za wsparcie puszeczki opałowej ;) Buziaczki i głaski dla Nesi i gorące uściski dla Pani :)

• Upvote 1