Sara2011 Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Wróciłam z urlopu i nadrabiam zaległości. Pszeniczny cudowny, serce raduje się oglądając fotki psiaczka na łonie natury, na trawce, wśród krzaczków. Znajdziemy mu wspaniały domek! Quote
Kamila Proc Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 postarasm sie cos wykombinowac z jednorazowa kasa - gdzie to przesylac? Quote
Nutusia Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Skoro się Hani z lnem skojarzył, to może niech będzie Len? Len, Lenek, Lenik ;) I uszka-serduszka się ujawniły :D A łapkę podaje, a właściwie piątkę przybija jak nasz Lesio :) Quote
Havanka Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015   Niech zostanie przy swoim imieniu. Mozna go wolac zdrobniale Przemko, albo cos w tym stylu. Nowi wlasciciele pewnie nadadza mu nowe imie. Oferowalam sie z pokryciem kosztow strzyzenia. Nikt nie podal konta  Całkiem fajne zdrobnienie - Przemko. Na olx, oglądalność duża. Jest już 7 odkryć numeru telefonu. Tylko szkoda, ze nikt nie dzwoni. Quote
Pepper-oni Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Co do imienia to może Imbir? Bardzo mi pasuje do niego. Piękny pies życzę by szybko znalazł kochającego człowieka na własność. Quote
Anecik Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 postarasm sie cos wykombinowac z jednorazowa kasa - gdzie to przesylac? Mam przyjemność być jego skarbnikiem więc na PW prześlę Ci nr konta :) Quote
Havanka Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Niech zostanie przy swoim imieniu. Mozna go wolac zdrobniale Przemko, albo cos w tym stylu. Nowi wlasciciele pewnie nadadza mu nowe imie. Oferowalam sie z pokryciem kosztow strzyzenia. Nikt nie podal konta Tola nie ma w tej chwili możliwości pisania postów, ale je czyta i jest na bieżąco. Prosiła mnie, abym napisała, ze strzyżenie było gratis. Teresaa, może sumkę przeznaczoną na strzyżenie, wpłaciłabyś do skarbonki Pszenicznego. Nie wiadomo, jak długo będzie mieszkał u Murki. Kasa, przyda się na pewno. 1 Quote
Poker Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 A nie może być dwóch Karmelków? Amber w moim odczuciu jest zimnym imieniem.Pszenicznemu potrzeba ciepłego imienia wg.jego zachowania.Murka tak ciepło pisze o Pszenicznym. Pewnie ,że może być kolejny Karmelek.Żartowałam. Quote
b-b Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Jak jest problem jakie ma mieć imię to zawsze można zrobić bazarek imienny ;) Grosz małemu zawsze się przyda :D 2 Quote
Bogusik Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Ależ tu się imionek fajnych posypało... :) Jakie mu będzie przypisane,to on i tak w mojej pamięci, pozostanie Pszeniczny :) Już tak mam,że jak sobie coś "ubzdetam",to nazywam po swojemu... ;) Moją sunię otrzymałam z imieniem Junik.W żaden sposób mi to do niej nie pasowało,bo to raczej dla chłopaka i zmieniłam na Julika -Julisia :) Quote
terra Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Jak Pszeniczny znajdzie domek, to być może jego człowiek będzie nazywał go jak jemu się spodoba. Tutaj jest rozpoznawalny jako Pszeniczny a zawsze krótko można go zawołać "Pszenek", "Pszen" No, to jest oczywiście tylko moje zdanie. :) Quote
Gusiaczek Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Pozdrowienia zostawiam dla Wieloimiennego :) Quote
Poker Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 I co tam chłopaku u ciebie? :) Pewnie nie wie o kim się mówi, bo nie ma prawdziwego imienia Quote
Murka Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Psiak grzeczny bardzo nadal, jest bardzo spokojny i cichy. Przełagodny. Już czasami macha ogonkiem :) Na udzie, na którym miał odparzenie, tylko trochę niżej, robi mu się coś na skórze, jest zaczerwienienie i zaczyna się śliwić. On trochę tam sobie chyba wygryza też. Już któryś psiak z Zamościa miał takie coś tylko na grzbiecie. Na razie przemyłam mu to wodą utlenioną, ale pewnie trzeba będzie wyciąć włoski i traktować czymś mocniejszym. Quote
Guest TyŚka Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Biedny, to pewnie wszystko przez te dredy :( Quote
b-b Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Żeby się jeszcze z tego jakieś paskudztwo nie zrobiło :( Quote
ewkar Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Pies jest cudowny.Mnie pasuje imię Gregory, jak wyjątkowo przystojny aktor. Quote
Murka Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Niestety zmiany rozchodzą się już doszły do połowy tułowia: czerwone plamki, zdarzają się pęcherzyki z ropą, w dwóch miejscach go swędzi i sobie wygryza. Centrum tych zmian, wygląda na to, jest pozostałość po odparzeniu. Weta na razie nie ma w domu, ma być wieczorem i jak już będzie to ma mi dać znać, podjedziemy z psiakiem. On podejrzewa, że jest to reakcja uczuleniowa na strzyżenie, zalecił mi podanie psu wapna (co już zrobiłam), a w lecznicy prawdopodobnie trzeba będzie dać coś przeciwświądowego, przeciwzapalnego i może antybiotyk. Quote
Bogusik Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Jejku,ale się porobiło.... Czekamy zatem Murko na wiadomości po oględzinach u weta Quote
b-b Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Niestety zmiany rozchodzą się już doszły do połowy tułowia: czerwone plamki, zdarzają się pęcherzyki z ropą, w dwóch miejscach go swędzi i sobie wygryza. Centrum tych zmian, wygląda na to, jest pozostałość po odparzeniu. Weta na razie nie ma w domu, ma być wieczorem i jak już będzie to ma mi dać znać, podjedziemy z psiakiem. On podejrzewa, że jest to reakcja uczuleniowa na strzyżenie, zalecił mi podanie psu wapna (co już zrobiłam), a w lecznicy prawdopodobnie trzeba będzie dać coś przeciwświądowego, przeciwzapalnego i może antybiotyk. No masz....wykrakałam :( Jakie wapno i ile wet zalecił? Miejmy nadzieję że po lekach mu przejdzie. Quote
Poker Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Biedny, męczy się świądem. Na pewno dostanie steryd. Quote
Recommended Posts