Jump to content
Dogomania

Paputek za TM :( :(:( Płaczemy ze szczęścia - Pszeniczny już w swoim domu w Warszawie :)

Recommended Posts

Posted

Wróciłam z urlopu i nadrabiam zaległości. Pszeniczny cudowny, serce raduje się oglądając fotki psiaczka na łonie natury, na trawce, wśród krzaczków. Znajdziemy mu wspaniały domek!

Posted

Skoro się Hani z lnem skojarzył, to może niech będzie Len? Len, Lenek, Lenik ;)

I uszka-serduszka się ujawniły :D A łapkę podaje, a właściwie piątkę przybija jak nasz Lesio :)

Posted

Niech zostanie przy swoim imieniu. Mozna go wolac zdrobniale Przemko, albo cos w tym stylu. Nowi wlasciciele pewnie nadadza mu nowe imie. Oferowalam sie z pokryciem kosztow strzyzenia. Nikt nie podal konta

Całkiem fajne zdrobnienie - Przemko. Na olx, oglądalność duża. Jest już 7 odkryć numeru telefonu. Tylko szkoda, ze nikt nie dzwoni.
Posted

postarasm sie cos wykombinowac z jednorazowa kasa - gdzie to przesylac?

Mam przyjemność być jego skarbnikiem więc na PW prześlę Ci nr konta :)

Posted

Niech zostanie przy swoim imieniu. Mozna go wolac zdrobniale Przemko, albo cos w tym stylu. Nowi wlasciciele pewnie nadadza mu nowe imie. Oferowalam sie z pokryciem kosztow strzyzenia. Nikt nie podal konta

Tola nie ma w tej chwili możliwości pisania postów, ale je czyta i jest na bieżąco. Prosiła mnie, abym napisała, ze strzyżenie było gratis. Teresaa, może sumkę przeznaczoną na strzyżenie, wpłaciłabyś do skarbonki Pszenicznego. Nie wiadomo, jak długo będzie mieszkał u Murki. Kasa, przyda się na pewno.
  • Upvote 1
Posted

A nie może być dwóch Karmelków? Amber w moim odczuciu jest zimnym imieniem.Pszenicznemu potrzeba ciepłego imienia wg.jego zachowania.Murka tak ciepło pisze o Pszenicznym.

Pewnie ,że może być kolejny Karmelek.Żartowałam.

Posted

Ależ tu się imionek fajnych posypało... :) Jakie mu będzie przypisane,to on i tak w mojej pamięci, pozostanie Pszeniczny :) Już tak mam,że jak sobie coś "ubzdetam",to  nazywam po swojemu... ;) Moją sunię otrzymałam z imieniem Junik.W żaden sposób mi to do niej nie pasowało,bo to raczej dla chłopaka i zmieniłam na Julika -Julisia :)

Posted

Jak Pszeniczny znajdzie domek, to być może jego człowiek będzie nazywał go jak jemu się spodoba.

Tutaj jest rozpoznawalny jako Pszeniczny a zawsze krótko można go zawołać "Pszenek", "Pszen"

No, to jest oczywiście tylko moje zdanie. :)

Posted

Psiak grzeczny bardzo nadal, jest bardzo spokojny i cichy. Przełagodny. Już czasami macha ogonkiem :)

Na udzie, na którym miał odparzenie, tylko trochę niżej, robi mu się coś na skórze, jest zaczerwienienie i zaczyna się śliwić. On trochę tam sobie chyba wygryza też. Już któryś psiak z Zamościa miał takie coś tylko na grzbiecie. Na razie przemyłam mu to wodą utlenioną, ale pewnie trzeba będzie wyciąć włoski i traktować czymś mocniejszym.

Posted

Niestety zmiany rozchodzą się już doszły do połowy tułowia: czerwone plamki, zdarzają się pęcherzyki z ropą, w dwóch miejscach go swędzi i sobie wygryza. Centrum tych zmian, wygląda na to, jest pozostałość po odparzeniu.

Weta na razie nie ma w domu, ma być wieczorem i jak już będzie to ma mi dać znać, podjedziemy z psiakiem.

On podejrzewa, że jest to reakcja uczuleniowa na strzyżenie, zalecił mi podanie psu wapna (co już zrobiłam), a w lecznicy prawdopodobnie trzeba będzie dać coś przeciwświądowego, przeciwzapalnego i może antybiotyk.

Posted

Niestety zmiany rozchodzą się już doszły do połowy tułowia: czerwone plamki, zdarzają się pęcherzyki z ropą, w dwóch miejscach go swędzi i sobie wygryza. Centrum tych zmian, wygląda na to, jest pozostałość po odparzeniu.

Weta na razie nie ma w domu, ma być wieczorem i jak już będzie to ma mi dać znać, podjedziemy z psiakiem.

On podejrzewa, że jest to reakcja uczuleniowa na strzyżenie, zalecił mi podanie psu wapna (co już zrobiłam), a w lecznicy prawdopodobnie trzeba będzie dać coś przeciwświądowego, przeciwzapalnego i może antybiotyk.

No masz....wykrakałam :(

Jakie wapno i ile wet zalecił?

Miejmy nadzieję że po lekach mu przejdzie.