Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

....

Niemazaco. Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Oby Ci śmiech nie zamarł na ustach...

Ojoj, miała na sobie pas szahida?

Jak widzisz, nie miała, aż tak ryzykować nie chciała (chyba jeszcze jakieś szczątki instynktu samozachowawczego zapukały) :)

Podeślij linka do kroniki gdzie Pani Włodarczyk (często bywająca w TYM hotelu)

opowiada jak pomagała zwierzątkom Pani Anny Krawczyk

Droga Topi, coś tam pisałaś do mnie niedawno o starociach, itp?  Sama widzisz, że co posta napiszesz to kolejny strzał...ślepak... A może podesłać linka do Love Kraków na FB albo "Co zrobi Prezes O....?" same wybitne dzieła powstałe z Twoich rąk; tylko czytać i się uczyć ... jak NIE prowadzić takich wydarzeń...

Posted

Może ja czegoś tu nie rozumiem,może dla mnie to za trudne pojąć,że jak ktoś miał problemy z utrzymaniem swojego płatnego hoteliku dla zwierząt i były to problemy takiego kalibru,że Emir się tym zainteresował to po jaką cholerę ta osoba nadal zajmuje się "opieką" nad psami,nadal dostaje na to pieniądze i nadal powierzane są jej psy.
O co chodzi? O drugą szansę? Czy może to wszystko po prosto okropne oszczerstwa krwiożerczych brukowców?

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze... Ja zupełnie nie znam tego "Hoteliku pod Różami" - a nawet dwóch tak samo się zwących - więc mogę się tylko domyślać, w czym rzecz, bo zetknąłem się z podobną sprawą i podobnym hotelem podkrakowskim, gdy przyszedł do mnie stamtąd mój przedostatni kolak. Afera podobna była z nim (hotelem, nie kolakiem) też tu, na Dogo. Szkoda, że nie pojawia się już na Dogo Irenaka, która wystąpiła wówczas w podobnej roli, jak teraz Topi. No więc, o co wtedy szło? Otóż ten hotel został wybrany przez kilka pań z różnych organizacji prozwierzęcych, które podsyłały mu - po znajomości - swoje psie bidy na przechowanie, nim się znalazł nowy dom dla tych bid. Psy te nie szły do BDT, czy nawet PDT, ale właśnie tam - do hotelu. Oczywiście płatnego, jak to z komercyjnymi bywa. Hotel nie miał problemu z tzw. obłożeniem, więc prosperował całkiem nieźle, ale... Na utrzymanie psów w tym hotelu szły zarówno pieniądze publiczne - pochodzące z dotacji samorządowych dla "organizacji pożytku publicznego", jak i prywatne, zbierane m.in. tu, na Dogo, na rozlicznych wątkach. I tak to szło, aż wspomniana Irenaka zaczęła zadawać na forum niewygodne pytania: dlaczego te psy lądują akurat tylko tam, a nie w innych - bliższych, tańszych, lepszych - hotelach? Dlaczego nikt nie kontroluje, czy hotel do końca wywiązuje się z umów dot. wychowania pensjonariuszy (socjalizacja, nawyki i takie tam)? Dlaczego jeszcze co innego. Zaczęła się podobna dyskusja, jak teraz w sprawie "Hoteliku Pod Różami". Ja to się skończyło - nie wiem, gdyż mój kontakt z Dogo urwał się na parę lat, bo trzeba było zbudować dom, spłodzić syna i zasadzić drzewo... czy coś koło tego.

Posted

Jakieś duperele. Powtórzę zatem tylko: gimbus to nie wiek i wykształcenie, ale stan umysłu.

Nie miałem pojęcia, że istnieją dwa Hotele u Leona: pierwszy - ten przedmiotowy - w Węgrzcach Wielkich, woj. małopolskie i drugi - który nie ma nic wspólnego z tym pierwszym - w Skwarnem, woj. mazowieckie. Mea culpa, iż opis tyczący Hotelu u Leona w Skwarnem, znalazł się przy zdjęciu pochodzącym z Hotelu u Leona w Węgrzcach Wielkich, za co hotel w Skwarnem przepraszam.

Meritum sprawy pozostaje bez zmian: zarówno opinie na stronie Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "Emir", jak i artykuł Anny Kot wraz ze zdjęciami - tyczą Hotelu u Leona w Węgrzcach Wielkich k.Wieliczki.

Rzeczywiście, bajkowe:

2n1dnjm.jpg

Zagadka na wątku : Któż to ?
Wynalazca mebli domowych tapicerowanych wykładziną PCV , używa w
dyskusji na forum słowa "przedpiścy"(sic),
potrafi kopiować i wklejać (najchętniej memy i wyjątki z ustawy o
chronie zwierząt oraz regulaminu Dogo ) , wpadł na wątek znienacka
pisząc
bzdury,myląc hotele i fakty (znawca taki) , wie wszystko i na kazdy
temat (człowiek komentarz) , chętnie posługuje się
cytatami z klasyki i przysłowiami (google ,kiedy samodzielnie nie
potrafi się wysłowić ),wielbiciel liryki i ewangelii , prześmiewca i
żartowniś,
nadużywa zwrotów "gimbus" , "duperele", "nomen
omen", ego jak
sterowiec (Graf Zeppelin) ,pije dużo mleka ( nie wie dokładnie o co
chodzi , ale jest wielki ),
kiedyś nawet Widział Zawodówkę (jak głosi legenda)i Budę , Pan
Niemazaco. Lubi też wybuchową galanterie odzieżową (rozrywkowy).
Ma spory dylemat myślowy - jak to jest możliwe że podmiot liryczny nie
żyje , skoro pies nie zdycha ? ( chyba następny absolwent filozofii
!?).
Tłumacz przysięgły z chłopskiego na nasze - jak chłop krowie na miedzy
.
Jest takze fanem tenisistek z nazwiskiem kończącym się na -cki oraz
ideologii "gender" .Lubi bogato ilustrowane wątki (szczególnie
te po
pieszych pilgrzymkach)
Lubi zaskakiwać (pojawiam się i znikam) . Posiada Wiedzę, ponieważ
Przeczytał Artykuł (i bajki Brzechwy) !
Na zakończenie cytat "nie śmieć przynajmniej, jeżeli nie masz nic
do
powiedzenia na temat"(autor Ryss) , który dedykuję komu ?
Ano Ryssowi , którego osoba jest rozwiązaniem naszej zagadki . Jeśli
ktoś nie zgadł w trakcie czytania (zwłaszcza Ryss), tym lepiej.
Może niech zostawi pisanie tutaj tym , którzy siedzą w tym Od Początku
. A tak robi ze siebie Pajaca .
  • Upvote 2
Posted

Uderz w stół a stopka Gabrysi się odezwie.

Z adwokatami :)

Pewnie znajdzie się tam prokurator i sędzia NSA :)

Czyli rozumiem,ze afera wywołana została przez mściwych,żądnych njusów dziennikarzyny i z prawdą nie ma absolutnie nic wspólnego?

Posted

Gabrysia - aż tak zabolalo, ze napisal prawdę ? hotel u leona jest kolejnym pseudohotelem, umieszczaja tam psy tylko pseudopomagaczki, po znajomości. DOKLADNIE JAK Z TYM HOTELEM KOLO WARSZAWY.

CHORE GRONO.

Posted

Uderz w stół a stopka Gabrysi się odezwie.

Z adwokatami :)

Pewnie znajdzie się tam prokurator i sędzia NSA :)

Czyli rozumiem,ze afera wywołana została przez mściwych,żądnych njusów dziennikarzyny i z prawdą nie ma absolutnie nic wspólnego?

Zapomniałaś o sędzi, która bedzie rozstrzygać sprawę - zmodyfikuj treść posta :)

Gabrysia - aż tak zabolalo, ze napisal prawdę ? hotel u leona jest kolejnym pseudohotelem, umieszczaja tam psy tylko pseudopomagaczki, po znajomości. DOKLADNIE JAK Z TYM HOTELEM KOLO WARSZAWY.

CHORE GRONO.

Witaj Doda, miło Ciebie widzieć, oddałaś Filonkowi co najmniej 50 zł i zrobiłaś Kajko echo serca? (to tylko żart, bo wiem, że to jest poza twoim zasięgiem). Jesli tak bardzo chcesz być na miejscu Topi, to naprawdę nic trudnego...mówisz i masz... chcesz?  

• Upvote 1
Posted

Podeślij linka do kroniki gdzie Pani Włodarczyk (często bywająca w TYM hotelu)

opowiada jak pomagała zwierzątkom Pani Anny Krawczyk

Topi,dobrze napisałaś,ze pomagałam zwierzątkom Pani Anny Krawczyk a nie Pani Krawczyk.

Topi do zobaczenia jutro o 9 rano w wiadomym Ci miejscu.

Posted
 ego jak
sterowiec (Graf Zeppelin)

Ktoś tu z nerwów myli nazwy.Graf Zeppelin to lotniskowiec :)

Oddychaj...oddychaj... i myśl o jeziooorze... :)

Posted

. A tak robi ze siebie Pajaca .

Gabrysia2424 - człowiek z IQ i poczuciem humoru się rodzi.  I jak w Twoim przypadku - jak się głupim urodził, tak i głupim zemrze. Smutny do końca.

PS. Tę kaleką polszczyznę Ci odpuszczam - idź i nie grzesz więcej. Amen

• Upvote 1
Posted

Zapomniałaś o sędzi, która bedzie rozstrzygać sprawę - zmodyfikuj treść posta :)
Witaj Doda, miło Ciebie widzieć, oddałaś Filonkowi co najmniej 50 zł i zrobiłaś Kajko echo serca? (to tylko żart, bo wiem, że to jest poza twoim zasięgiem). Jesli tak bardzo chcesz być na miejscu Topi, to naprawdę nic trudnego...mówisz i masz... chcesz?  

Doda jeszcze nie sprawdziła konta, nie pamiętasz? A poza tym, nie jest odpowiedzialna -jak sama stwierdziła - za psa, którego wyciągnęła ze schronu i umieściła w hotelu, więc się nie czepiaj :)
  • Upvote 2
Posted

sorki za dubla

Ktoś o nerwach pisał? Invision-Board-France-131.gif ech, jaki internet fajny, co? :)

• Upvote 1
Posted

Ty naprawde myślisz ze możesz ludźmi pomiatać ?
Ze bedziesz każdego wroga pytala "chcesz byc na miejscu topi?" ?
Mam tylko jedno pytanie- dobrze się czujesz?

I nie zapominaj, ze niezależnie od twojego zawodu, jesteś zwykłym człowiekiem. Tak jak my wszyscy.
Posted

Ty naprawde myślisz ze możesz ludźmi pomiatać ?
Ze bedziesz każdego wroga pytala "chcesz byc na miejscu topi?" ?
Mam tylko jedno pytanie- dobrze się czujesz?

I nie zapominaj, ze niezależnie od twojego zawodu, jesteś zwykłym człowiekiem. Tak jak my wszyscy.

Doda, poczytaj uwaznie co piszę, i pokaż gdzie "pomiatam ludźmi", a zacznij od siebie i od swoich postów - powodzenia, Doda :) 

Posted

Doda, poczytaj uwaznie co piszę, i pokaż gdzie "pomiatam ludźmi", a zacznij od siebie i od swoich postów - powodzenia, Doda :)

Jasne, poczytam na dobranoc, dziękuję.
Posted

LZ 127 Graf Zeppelin – sterowiec szkieletowy wybudowany w Niemczech
w
okresie międzywojennym przez wytwórnię Luftschiffbau Zeppelin GmbH z
Friedrichshafen nad Jeziorem Bodeńskim. Parametry techniczne sterowca
LZ-127 Graf Zeppelin:

długość 236,6 metrów,
średnica: 30,5 metrów,
pojemność 105 000 m³, w tym:
gaz nośny (wodór): ok. 75 000 m³,
gaz napędowy (gaz Blaua): ok. 30 000 m³,
masa własna: 58 000 kg,
masa użyteczna: 15 000 kg,
napęd: 5 umieszczonych w gondolach silników Maybach o mocy 388 kW (530
KM) każdy,
prędkość maksymalna: 128 km/h,
prędkości przelotowe były zwykle niższe, oscylując wokół 100-110
km/h,
w zależności od siły i kierunku wiatru, który wpływał na prędkość
i
zasięg sterowca,
zasięg: 10 000 km, niektóre źródła podają 12 000 km, (patrz uwagi
odnośnie wiatru powyżej),
liczba pasażerów: 20,
liczba członków załogi: 40.
Posted

Nie Usiata-niefajny,

Wręcz obrzydliwy niestety.

Spadam na spacer z jamnikiem.

Dlatego nie warto wtrącać się w sprawy (posty), które toczą sie od lutego br. i których historii nie znasz, bo możesz oberwać rykoszetem, zupełnie niezasłużenie :) miłego spaceru :)   

• Upvote 2
Posted

Gabrysia2424 - człowiek z IQ i poczuciem humoru się rodzi.  I jak w Twoim przypadku - jak się głupim urodził, tak i głupim zemrze. Smutny do końca.

PS. Tę kaleką polszczyznę Ci odpuszczam - idź i nie grzesz więcej. Amen

Do Ryssa ?
I to pisze człowiek który cyt "zbudował dom,spłodził syna i
zasadził
drzewo. . .CZY COŚ KOŁO TEGO " ? Może maść na ból doooopy ?
Posted

Gabrysia! Wszelki duch! Zapytam jeszcze raz: Jak śmiesz sie pojawiać na tym forum, po tym jak pomagałaś tej pani Krawczyk(?), tej u której umarlo tyle psow, a wiecej cierpialo. Gabrysia, są fora o hodowaniu kwiatów, haftowaniu, gotowaniu. Tam sie jeszcze nie skompromitowalas.....

• Upvote 2
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...