Nutusia Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Ale przytulak! Taka z niej trochę ni to Imka ni to Chmurka :D Szczęśliwej drogi, Dziewczynki, uważajcie na siebie! Quote
Marysia R. Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 O matulu, ale cudeńko dziewczyny wyhaczyłyście! Oczywiście dołączam do fanklubu Lusi, zapisuję wątek i czekam na wieści :) A dokąd sunia pojechała do tego PDT? Quote
Nadziejka Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Zagladusiam z serdecznosciami wszystkie lapenki przecudne Quote
bric-a-brac Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Jakie trzy ładne dziewczyny na zdjęciach ;) edit: a nie, cztery! Quote
Kejciu Posted July 25, 2015 Author Posted July 25, 2015 Przyszedł czas na konkrety :) Do ostatniej chwili nie wiedziałyśmy jak potoczą się dalsze losy Lusi, kiedy i gdzie pojedzie itp :) Cały czas życie trzymało nas w napięciu ale udało się :) Zatem opisuję:) Lusia była tydzień czasu w hoteliku 28km ode mnie - U Pana Kota za Piecem w Secyminie Przebywała tam w kojcu razem z radysową Betty. Zabrałam ją 16 lipca z Chrcynna i zawiozłam do ww. hoteliku od razu zawadziłyśmy o nasza lecznicę - Niunia waży 19,60 kg - została odrobaczona, odpchlona i zabezpieczona przeciw kleszczom - koszt tygodniowego pobytu to 50zł + karma jaką zostawiłam. W dniu wczorajszym zabralyśmy małą do docelowego PDT k/ Ostrołęki gdzie zostanie wysterylizowana, zaszczepiona. Koszt pobytu miesięczny to 300zł w tym karma. PDT znalazła moja siostra która mieszka niedaleko a właściwie kilka domów dalej - skontaktowała mnie z Olą i po kilku rozmowach podjęłyśmy decyzję że Lusia zamieszka u Pani Oli w kojcu - domowego w takiej kwocie nie udało nam się znaleźć zwłaszcza że Lusia nie jest jedynym psem jakiego mamy na utrzymaniu z Ziutką Quote
Kejciu Posted July 25, 2015 Author Posted July 25, 2015 Z każdym spotkaniem mam okazję obserwować jej postępy zarówno w chodzeniu na smyczy jak i w relacjach - pies= człowiek Bardzo ale to bardzo lgnie do ludzi, za dziećmi aż się trzęsie co miałyśmy okazję zaobserwować zajeżdżając do mojej siostry na kąpiel białej damy - nadal boi się gwałtownych ruchów, przysiada biedna wystraszona ale jak zobaczy że krzywda jej się nie dzieje to będzie naprawdę super pies. Na koty nie reaguje zupełnie, z każdym psem z jakim miała styczność się dogadała - więc myślę że można ją będzie polecać do domków zarówno zapsionych jak i zakoconych :) Uff.... wczoraj cały dzień w drodze - bo kawał trasy zrobiłyśmy z Ziutką ale warto było :) za moment zdam fotorelację:) Quote
Kejciu Posted July 25, 2015 Author Posted July 25, 2015 dopasowywanie nowej obroży przez Ziutkę i spotkanie z jednookim Edkiem w kąpielowych gościach Quote
Kejciu Posted July 25, 2015 Author Posted July 25, 2015 tuż po kąpieli na trawce i słoneczku przed ostatnią stacją PDT Quote
bric-a-brac Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Lusinka jest przecudowna! MIGIEM znajdzie dom, nie widzę innej opcji. Mina w kąpieli nie była jakoś bardzo przerażona, psina umie zaufać, zwierzolubna, to dobrze rokuje :) Quote
MALWA Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Dobry wieczór, jestem na zaproszenie.... Te słowa, które są na początku pierwszego postu często do mnie wracają.... "są takie oczy w które raz się spojrzy i nie można o nich zapomnieć...". W takie oczy spojrzałam na początku czerwca, wprawdzie tylko na zdjęcie, ale one mnie zaczarowały i poruszyły .......... Trzy tygodnie temu przyjechała do mnie mała szorstkowłosa trikolorka ze Schroniska, przejechała do mnie pół Polski, ale jestem szczęśliwa, że jest już ze mną. Mam nadzieję, ze i Lusia znajdzie bezpieczny dom i kochającego człowieka. 1 Quote
milagros19853201 Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 sliczna jest i widac taka przylepka uwielbiam takie uchole super psiaki Lusienka widac super przyjacielska zapisze sobie wateczek Quote
Mazowszanka13 Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Wypiękniała po kąpieli :) I apartamencik jaki ma gustowny. Quote
Nutusia Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 "Przejrzała" po kąpieli ;) Ona waży prawie 20 kg?!?!? Niemożliwe! Za domek już kciuki trzymam i jestem o niego całkiem spokojna :) Quote
Kejciu Posted July 27, 2015 Author Posted July 27, 2015 Prosimy o trzymanie kciuków - dzisiaj będzie umawiana sterylka a i przed weekendem poszła pierwsza seria roboczych ogłoszeń i telefony już dzwonią.... :-) Quote
Marysia R. Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Nie ma się co dziwić, że dzwonią, z taką urodą Luśka raczej długo się nie zasiedzi :) Kciuki zaciśnięte :) Quote
Nutusia Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Trzymam kciuki za całokształt i też chcę telefony!!!!! Quote
Nutusia Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 No i pięknie! Do weekendu ma być chłodno - w sam raz na takie "akcje" ;) Quote
Mazowszanka13 Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Tylko zaznaczcie w ogłoszeniach, która do adopcji:) Quote
Recommended Posts