Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasia wyróżniła Szyszce ogłoszenie na olx na 30 dni - koszt = 5,99 zł. Poprzednie wyróżnienia Szychol, Imka i Pola dostały ode mnie w prezencie (ale nie będę wpisywać do pomocy rzeczowej ;))

Posted

Napisałam kolejny tekst do ogłoszeń dla Szyszki. Powinnam też zamieścić nowe fotki, ale... w którym kartonie jest aparat?... :(

Szyszka – co to za „rasa”?...

Ni to owczarek, ni… basset…

Opisowo: nisko zawieszony przegubowy kundel bury długowłosy – uroczy, niepowtarzalny wybryk natury.

Szyszka ma ok. 2 lat i jest psem, któremu nie można mieć nic do zarzucenia! Przemiła, łagodna, towarzyska, spokojna i absolutnie niekłopotliwa. Pozostawiona sama na wiele godzin nie brudzi, nie niszczy, nie wyje – cierpliwie czeka na powrót opiekunów do domu. Umie chodzić na smyczy, właściwie zachowywać na ulicy, u weterynarza, w samochodzie, w domu. Jest posłuszna i karna.

Jest średniej wielkości – niska (do pół łydki), ale dość masywna – waży ok. 14 kg. Bardzo lubi towarzystwo ludzi, trąca nosem prosząc o głaskanie i patrzy głęboko w oczy. Lubi dzieci, jest niezwykle cierpliwa i łagodna. Bez problemu dogaduje się z innymi psami, na koty nie zwraca uwagi.

Szyszka jest zdrowa, zaszczepiona, zaczipowana i wysterylizowana. Teraz czeka już tylko na opiekunów, którzy w pełni docenią jej zjawiskową urodę i idealny charakter.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza i podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:

Posted

Powinnaś wyszkolić któreś z psiurów do wyszukiwania zagubionych, czy pochowanych dokładnie rzeczy :) Jak na  granicach  psiaki się tym zajmują, to czemu nie nasze? Że też ja na to sama nie wpadłam ! Już tyle razy szukałam czegoś, co wcześniej schowałam tak, żeby nie zgubić :)

Posted

Już ja wolę ich nie szkolić, bo jeszcze znajdą nie to co potrzeba! Na ten przykład wczoraj znalazły taką plastikową paletkę mini-doniczuszek na rozsadę, należącą do Uli. No niestety, niczego już się w niej rozsadzić nie da :(

• Upvote 1
Posted

Grupa do zadań specjalnych znalazła sobie zadanie i je wykonała. Czego chcieć więcej?

Nutusiu, ja bym zmieniła trochę początek ogłoszenia, bo brzmi niezbyt zachęcająco "ni to.., ni...to, bury kundel"

Ona wygląda jak owczarek szkocki na krótkich łapach - taka miniaturowa Lassie i tak bym ją opisywała. I koniecznie zdjęcie z oczami! ;)

Posted

Marycha - obrażam się na śmierć!!!!!

:D

Ech, Szychol niech już idzie na swoje, bo tłok się robi, naprawdę. Pomyślałam, że trzeba ją ogłosić też na inne województwa, to akurat ten egzemplarz powinien się sprawdzić wszędzie ;) Np. na małopolskie, bo tam najłatwiej byłoby dowieźć, kontrolerów znaleźć i się zorganizować ;) Może też być śląskie, bo fajne domki mają :)

Posted

Miałam właśnie telefon o Szyszkę. Niestety nie do końca taki, na jaki czekam... Dom z ogrodem w Płocku. Gdyby nie szereg wątpliwości, wsadziłabym Szychę do auta i pojechała sama, a po wizytacji bym ją zostawiła albo nie ;) Ale na tyle nie mam przekonania, że szukam osoby do wizyty PA jednak. Napisałam do Ewanki. Znacie może jeszcze kogoś?...

Posted

Marycha - obrażam się na śmierć!!!!!

:D

Ech, Szychol niech już idzie na swoje, bo tłok się robi, naprawdę. Pomyślałam, że trzeba ją ogłosić też na inne województwa, to akurat ten egzemplarz powinien się sprawdzić wszędzie ;) Np. na małopolskie, bo tam najłatwiej byłoby dowieźć, kontrolerów znaleźć i się zorganizować ;) Może też być śląskie, bo fajne domki mają :)

Dobrze, że dolnośląskie zapomniałaś :P Szycha, sio do domu :)