Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaglądam na chwilkę z sanatoryjnej kafejki - a co to za szczoteńka? I skąd, od nas gdzieś?

Mam nadal nadzieje na telefon od pani od Kasi..........

Pod sanatorium widuję kilka kotów, w tym jeden miziasty. I jeden pies siedzi w parku Nitribitta, taki Karuś-Pikuś. Eh, muszę nie patrzeć, tylko się kurować, cholerka...

Posted

Kuruj się, kuruj! W Krynicy są dziesiątki kotów. Gdy byłam tam 2 lata temu, kilkanaście cięgiem siedziało na takim drewnianym tarasie kafejki, gdzie już o tej porze roku nie było stolików. Wyglądały całkiem dobrze, ale domowe nie były :(

Posted

Pamiętamy :) Napisałam wczoraj na wątku marysinej Pokrzywy  - może coś z tego wyniknie?

Napisany Wczoraj, 16:47

Znajoma z Fb, podrzuciła mi info, że znajoma( z Warszawy) Jej znajomej, szuka średniej suni (co prawda w wieku 4-7 miesięcy), do towarzystwa dla swojego boksera, syna i męża, no i dla siebie. Przesłałam Jej linki do ogłoszeń Amisi i Pokrzywy. Może któraś się Pani spodoba?

Lerka się "nie łapie" na "średnią", więc jej nie proponowałam :)

Posted

A jak Eliku Twoje koty, znalazły domy? I mamuśka kotenka? Jak tylko wrócę do domu, w przyszłą niedzielę, to biore sie za wznowienie ogłoszeń Ami. Mam tez ogromną prośbę o bazarku, juz Ami od 3 mies.jest na naszym garnuszku... Może Mazowszanka i ta drobna bizuteria?.. Proszę...

Posted

A jak Eliku Twoje koty, znalazły domy? I mamuśka kotenka? Jak tylko wrócę do domu, w przyszłą niedzielę, to biore sie za wznowienie ogłoszeń Ami. Mam tez ogromną prośbę o bazarku, juz Ami od 3 mies.jest na naszym garnuszku... Może Mazowszanka i ta drobna bizuteria?.. Proszę...

Moje ogłoszenia Amiśki są ciągle aktualne. Od czasu do czasu zmieniam województwo i tytuł. Ciągle mam nadzieję, ze w końcu "coś zaskoczy".
Posted

A jak Eliku Twoje koty, znalazły domy? I mamuśka kotenka? ...

Dzięki za pamięć.

W historii "moich" kociąt, radość miesza się ze smutkiem i bólem.

Trzy koteczki mają dobre domki, z którymi mam kontakt. Jedna kotka dołączyła  jako koleżanka do już zadomowionej kotki. Jeden kociak nadal szuka domku.

Niestety dwa kociątka odchowane, wyleczone z kk i świerzbowca, przebadane przez weta w dniu oddania ich do polecanego DT odeszły po trzech dniach pobytu w nim. Nie mogę sobie tego darować, że zawierzyłam i do dzisiaj nie mogę tego przeboleć. Biedactwa :( :( :(

Mamuśka jest niesamowita. Lgnie do mnie ogromnie, łasi się i pozwala mi na wszystko. Gdy tylko nie ma na podwórku moich psów, robi za nie i chodzi za mną krok w krok. Niestety nadal ufa tylko mi. Obawiam się, że będzie musiała spędzić kolejną zimę na działkach. Robimy jej domek w zacisznym miejscu, ale czy pozwolą tam jej mieszkać działkowe rezydenty ? To 4 duże koty, które ten teren uważają za własny.

Kotka ma ogłoszenia, ale jak na razie nikt nie dzwonił. A nawet jeśli zadzwoni, to musiałby to być ktoś, kto potrafiłby ja do siebie przekonać.

Z ciężkim sercem będę w tym roku wracać do Krakowa.

Posted

Przykre wieści o kociątkach... Ale słyszałam, że się zdarza u małych kociąt taka nagła śmierć :(

Amiśkę ogłoście na Śląsku - ostatnio jest tam super "zbyt" :D Jak coś, to transport łączony z naszą Helcią załatwimy :)

Posted

Przykre wieści o kociątkach... Ale słyszałam, że się zdarza u małych kociąt taka nagła śmierć :(

...

Ona nie były już takie małe. Przez 3 miesiące były u mnie i ładnie przytyły. Były wesolutkie, skore do zabawy. Podobno zaczęły wymiotować krwią i nie było ratunku :( Strasznie to przeżyłam i nadal nie mogę o nich zapomnieć :(

Posted

Elku, ściskam Cię, tak czasem widać bywa, ze coś zaskakuje nas niespodziewanie i to w tak nieprzyjemny sposób  :(

Marysieńko, dziękuję Ci serdecznie za bazarek, Cudna Dziewczynko!!

• Upvote 1
Posted

Jestem  w Krynicy do soboty, o 9.10 mam autobus do Warszawy. Zostanę do niedzieli, przyjedzie do mnie Tomek, odwiedzimy groby rodzinne i wracamy do siebie na wieś. Ale się suczynki ucieszą!!