Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malagos, jak bedziesz potrzebowala pakietu ogloszen dla Amisi to daj mi znac, chetnie wykupie na jakims bazarku

Dziekuję, pewnie się przyda :)
Bo na razie cisza z telefonami. Zaklęta jakaś ta Amisia, czy co?.........
Posted

Zrobiłam taki skromny plakacik Ami z karteczkami do zrywania. Może ktoś chce, by mu przesłać na mejla i powiesi na drzewie, słupie, tablicy itp.? Będę wdzieczna. W rejonie ul.Broniewskiego już wiszą, poprosiłam o to Anię.

Przyślij mi proszę - elsia7 @interia.pl - oczywiście bez spacji :)

Może Kraków okaże się życzliwy dla Amisi.

Posted

W ubiegły piątek rolnik zgłosił Tomkowi, ze znalazł w lesie dwa szczeniaki, co z nimi robić? Tomek, który akurat był w Jastrzębiu na wystawie zdjeciowej poradził, by zabrał je na razie do siebie, żeby nie zostawiać maluchów w lesie. Dziś facet dzwoni, żeby po nie przyjechać, bo nie może zostawić szczeniąt, bo ma swoje 3 psy. Pojechałam i ja. Facet otworzył oborę, a z niej wypadła dwójka - podrostki, takie ze 4 miesiące, pod kolano dropiato-łaciate, urocze! Zadbane, tłuściutkie, wylizały mi dziób, podgryzały się między sobą, jeden szarpał mnie za pasek od zegarka, drugi chuchał w sam środek ucha... Zawieźliśmy je do kojca, wstawiłam miski z karmą i wodę. I dacie wiarę, że po godzinie zadzwonił znajomy Tomka, że to pewnie jego psy - tzn. dał je innemu znajomemu z miesiąc temu i widać je zagubił... Sam przyjechał po szczylki, zabrał do domu i będzie im szukał innego domu.

Posted

W ubiegły piątek rolnik zgłosił Tomkowi, ze znalazł w lesie dwa szczeniaki, co z nimi robić? Tomek, który akurat był w Jastrzębiu na wystawie zdjeciowej poradził, by zabrał je na razie do siebie, żeby nie zostawiać maluchów w lesie. Dziś facet dzwoni, żeby po nie przyjechać, bo nie może zostawić szczeniąt, bo ma swoje 3 psy. Pojechałam i ja. Facet otworzył oborę, a z niej wypadła dwójka - podrostki, takie ze 4 miesiące, pod kolano dropiato-łaciate, urocze! Zadbane, tłuściutkie, wylizały mi dziób, podgryzały się między sobą, jeden szarpał mnie za pasek od zegarka, drugi chuchał w sam środek ucha... Zawieźliśmy je do kojca, wstawiłam miski z karmą i wodę. I dacie wiarę, że po godzinie zadzwonił znajomy Tomka, że to pewnie jego psy - tzn. dał je innemu znajomemu z miesiąc temu i widać je zagubił... Sam przyjechał po szczylki, zabrał do domu i będzie im szukał innego domu.

Ale historia....

Dobrze byłoby poradzić temu znajomemu, żeby wysterylizował suczkę. Nie będzie miał więcej problemów z szukaniem domów.

Posted

Z tą sterylizacją, to już dawno mówione, ale... "takie ładne szczeniaki po niej są"...Dopóki nie jest obowiązkowa, nie ma o czym z niektórymi gadać.
Nutusiu, z tym szczęściem to prawda, miałabym na głowie karmienie i ogłaszanie tych dzieciaków, ale póki co ominęło mnie to.
Po naszym rynku biega od jakiegoś czasu czarny podpalany piesek, młody i przyjemny. I nie wiem, czy to ktoś wypuszcza, czy chłopak jest bezdomny, bo nie zawsze go widać. Muszę podpytać babek w rynku, tych wszystkowiedzących.

Posted

A w Płoniawach znowu na ulicy dwa wilki :(

Jeden starszy (może ma dom ?) i młodszy, ma problem z przednią łapą.

Do tej pory widywałam je osobno (ale nie zawsze). Ostatnio razem, szły środkiem jezdni.

Jedyne "pocieszenie", że nie były masakrycznie chude.

Posted

A w Płoniawach znowu na ulicy dwa wilki :(

Jeden starszy (może ma dom ?) i młodszy, ma problem z przednią łapą.

Do tej pory widywałam je osobno (ale nie zawsze). Ostatnio razem, szły środkiem jezdni.

Jedyne "pocieszenie", że nie były masakrycznie chude.

:( :(

Posted

Amisia zachwycona życiem - dziś goniła listek pędzony wiatrem, złapała w zęby, wypuściła! Jak dzieciak! Cudna, kochana, grzeczna.
Telefonu żadnego nie było, nawet z Krakowa od elik - powiesiła też plakacik, i nic...
Na oknie zakwitły "grudnie", choć to dopiero 11 listopada

11_listopda_2015.jpg
image hoster

unnamed.jpg
free upload image

• Upvote 1